
Του Γιώργου Κορτσιδάκη
Δεν ξέρω πόσες ιστορικές ομάδες, που κάποια στιγμή βρέθηκαν για διάφορους λόγους στη Β’ Εθνική, το έχουν καταφέρει αυτό που έχει πετύχει ο ΟΦΗ.
Να παίρνει τόσο στα σοβαρά το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος και μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να προκρίνεται ως πρώτος από τη φάση των ομίλων, αποκλείοντας ομάδες Σούπερ Λίγκ.
Πέρσι ήταν ο Παναθηναικός και ο Ηρακλής, που είδαν τη …σκόνη του ΟΦΗ, έχασαν στο Γεντί Κουλέ και η κρητική ομάδα, πέρασε ως πρώτη στην επόμενη φάση.
Φέτος, ήταν η σειρά του Πλατανιά και του Απόλλωνα, οι οποίοι επίσης έχασαν από τον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ, με τους «ασπρόμαυρους» να περνάνε και πάλι πρώτοι στον όμιλο τους!
Πέρα από τα αγωνιστικά οφέλη της «πρωτιάς», υπάρχει και το ηθικό μέρος, το γόητρο για τον ΟΦΗ που δείχνει πόσο λείπει από τη μεγάλη κατηγορία.
Και πόσο λείπουν και σε όλους μας, παιχνίδια όπως τα περσινά του Κυπέλλου (με παο, Ηρακλή, Ξάνθη), αλλά και τα φετινά με Πλατανιά και Απόλλωνα, στα οποία ο ΟΦΗ σημείωσε νίκες και σπουδαίες εμφανίσεις!
Βέβαια η καλή πορεία στο Κύπελλο, δεν σημαίνει και επιτυχία στο πρωτάθλημα!
Αλλο το ένα, άλλο το άλλο. Αλλά τα παιχνίδια του Κυπέλλου και άλλα του πρωταθλήματος, όπως φάνηκε και πέρσι που ο ΟΦΗ κέρδισε στο γήπεδο του Παναθηναικό, Ηρακλή και Ξάνθη, αλλά απέτυχε να ανέβει στην Σούπερ Λίγκ.
Ομως, η αίσθηση αυτών των αγώνων με αντιπάλους ομάδες της μεγάλης κατηγορίας, είναι αυτή που πραγματικά αρμόζει στον ΟΦΗ και για αυτό θα πρέπει πάση θυσία φέτος, να ξεφύγει απο εκεί που βρίσκεται.
Στην κλήρωση της Δευτέρας στα γραφεία της ΕΠΟ, ο ΟΦΗ ως πρώτος στον όμιλο του, θα κληρωθεί με κάποιο από τους δεύτερους που προκρίθηκαν στους ομίλους.
Αυτό βέβαια, δεν λέει κάτι, καθώς πολλές «δεύτερες» ομάδες, είναι πολύ καλές ομάδες Σούπερ Λίγκ, όπως είναι ο Πανιώνιος, ο Παναιτωλικός, ο Λεβαδειακός κ.λ.π.
Ο ΟΦΗ ως πρώτος αποφεύγει σίγουρα τους μεγάλους (Ολυμπιακό, ΑΕΚ,Παναθηναικό και ΠΑΟΚ), ενώ ο μοναδικός δεύτερος που δεν μπορεί να κληρωθεί είναι ο Πλατανιάς, με τον οποίο ο ΟΦΗ ήταν στον ίδιο όμιλο.
Ένα ουσιαστικό όφελος για τον πρώτο ΟΦΗ στον όμιλο του, είναι το γεγονός ότι στην κλήρωση των 16, όπου θα έχουμε διπλά παιχνίδια, θα έχει τη ρεβάνς στο Γεντί Κουλέ.
Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΟΦΗ στην κλήρωση της Δευτέρας, είναι μια από τις παρακάτω ομάδες: Λεβαδειακός, Λαμία, Τρίκαλα, Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός,
ΑΕΛ, Πανιώνιος.
Eνώ δεν θα βρεί στο δρόμο του, τους :ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Ξάνθη, Παναθηναϊκός, ΠΑΣ Γιάννινα.
Tα δυο γκρούπ που έχουν σχηματιστεί με βάση τα οποία θα γίνει η κλήρωση:
Πρώτο γκρουπ:
ΟΦΗ
ΠΑΟΚ
ΑΕΚ
Ατρόμητος
Ολυμπιακός
Ξάνθη
Παναθηναϊκός
ΠΑΣ Γιάννινα
Δεύτερο γκρουπ:
Πλατανιάς
Λεβαδειακός
Λαμία
Τρίκαλα
Αστέρας Τρίπολης
Παναιτωλικός
ΑΕΛ
Πανιώνιος






























