Του Γιώργου Κορτσιδάκη
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Ηρακλειώτης κολυμβητής Κωνσταντής Χουρδάκης, αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο open water.
O 16χρονος Ηρακλειώτης κολυμβητής, μετά απο μια εκπληκτική κούρσα, πήρε σε ένα συναρπαστικό αγώνα που κρίθηκε στη...χεριά, ξανά το χρυσό μετάλλιο και έγινε Back-to-Back European Champion στην κατηγορία U17, στα 7.5χλμ, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοιχτής Θάλασσας.
O Κωνσταντής είχε αναδεχθεί πέρσι πρωταθλητής Ευρώπης στην κατηγορία του, στα 5 χιλιόμετρα, στον αγώνα που έγινε στη Βιέννη.
Ο Ηρακλειώτης κολυμβητής της Εθνικής ομάδας, που πλέον ανήκει στον Ολυμπιακό, έχει μεγάλο όνειρο τους Ολυμπιακούς αγώνες και σίγουρα με αυτές τις επιδόσεις που κάνει, την σπουδαία του δουλειά και την εξέλιξη του, μπορεί να τα καταφέρει.
O Κωνσταντής γράφει πλέον ιστορία, με τους δυο συνεχόμενους ευρωπαικούς τίτλους, όχι μόνο στην Κρητική, αλλά στην ελληνική κολύμβηση!
Ο αγώνας στην Σεντουμπάλ της Πορτογαλίας, ήταν πολύ σκληρός και ανταγωνιστικός.
Ο Κωνσταντής Χουρδάκης, πήρε την πρώτη θέση κερδίζοντας στο σπριντ τον Ρώσο Λεβ Σπανόπουλο, με διαφορά 28 εκατοστών του δευτερολέπτου!
Ο Έλληνας πρωταθλητής, αποδείχθηκε πιο γρήγορος στα τελευταία μέτρα και έφτασε πρώτος στον τερματισμό σε 1ωρ.28:29.24, έναντι 1ωρ.28:29.52 του -ελληνικής καταγωγής- Λεβ Σπανόπουλου, που μετείχε ως ανεξάρτητος.
Την τριάδα συμπλήρωσε ο Ούγγρος Σίγκμοντ Πίτλικ με 1ωρ.28:30.68.
Καλή εμφάνιση, πραγματοποίησε και ο άλλος Έλληνας της κούρσας, ο -επίσης Ηρακλειώτης- Αντώνης Σερζετάκης, ο οποίος κατετάγη όγδοος με 1ωρ.29:47.30.
Εδω θα πρέπει να επισημανθεί μια μοναδική στιγμή της Κρητικής, αλλά και της Ελληνικής κολύμβησης.
Δυο κολυμβητές της πισίνας του Ηρακλείου, πρωταθλητές Ευρώπης στην ίδια διοργάνωση!
Καθώς μετά, τον Κωνσταντή Χουρδάκη, πρωταθλητής Ευρώπης στη Σεντουμπάλ της Πορτογαλίας, αναδείχθηκε και ο 15χρονος Νίκος Κακουλάκης του Ωρίωνα, στα 5χλμ. της κατηγορίας παίδων, διαδεχόμενος στο πρώτο σκαλί του βάθρου τον Κωνσταντή Χουρδάκη, ο οποίος είχε νικήσει πέρυσι στη Βιέννη και φέτος αναδείχθηκε εκ νέου πρωταθλητής Ευρώπης, αυτή τη φορά στην κατηγορία εφήβων.
Ο 15χρονος Κακουλάκης κατάφερε να αφήσει τρία δευτερόλεπτα πίσω τον αντίπαλό του τον Τούρκο Καάν Καρανταγί, και να φτάσει πρώτος στον τερματισμό σε 54:11.16, έναντι 54:14.33 του Καρανταγί.






























