Του Γιώργου Κορτσιδάκη
Οι ισχυρές βροχές που πλήττουν την Κρήτη, τα τελευταία 24ωρα έβγαλαν νοκ-άουτ και το κολυμβητήριο Ηρακλείου.
Το νερό, μπήκε στο ήδη παλαιό και φθαρμένο μηχανοστάσιο και του προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά.
Ετσι, όπως ανακοινώθηκε απο το ΕΑΚΗ η πισίνα θα κλείσει νωρίτερα απο ότι είχε υπολογιστεί, καθώς στα μέσα Νοεμβρίου, είχε προγραμματιστεί η αντικατάστασή του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του μηχανοστασίου στο κολυμβητήριο.
"Δυστυχώς οι ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην πόλη μας το διήμερο που μας πέρασε έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα στις αντλίες του μηχανοστασίου και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εξωτερικών μας συνεργατών προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά και να δοθεί στα κολυμβητικά σωματεία και τους αθλητές για 10 μέρες ακόμα, αυτό δεν κατέστη δυνατόν" αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της η Διοικούσα Επιτροπή του Εθνικού Αθλητκού Κέντρου Ηρακλείου και συνεχίζει τονίζοντας ότι "οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους για αυτό που κληθήκαμε να διαχειριστούμε όλο αυτό το διάστημα με μοναδικό στόχο να κρατήσουμε ενεργό το κολυμβητήριο μέχρι και το τελευταίο λεπτό! Η ανάδοχος εταιρία την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά τις εργασίες υπό την εποπτεία της Γ.Γ.Α και του ίδιου του Υφυπουργού Αθλητισμού. Ως Διοικούσας Επιτροπή δίνουμε υπόσχεση σε όλους ότι όταν με το καλό επιστρέψουμε το κολυμβητήριο μας θα είναι διαφορετικό αφού θα προβούμε σε μια σειρά παράπλευρων εργασιών ανακαίνισης! Το κολυμβητήριο μας θα εκσυγχρονιστεί έτοιμο να υποδεχτεί μεγάλες διοργανώσεις όπως αξίζει στην πόλη μας".
Το ουσιαστικό κλείσιμο του κολυμβητηρίου, δημιουργεί μεγάλα προβληματα στα σωματεία κολύμβησης και υδατοσφαίρισης που χρησιμοποιούν την πισίνα.






























