karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

Νίκησε η δύναμη των φιλάθλων-Aπέτρεψαν την δημιουργία της European Super League

21 Apr 2021 Written by

Δεν πέρασαν ούτε δύο 24ωρα από την ανακοίνωση των 12 κορυφαίων κλαμπ για τη δημιουργία της European Super League και τελικά το εγχείρημα αυτό δεν προχώρησε και ανετράπη!

Οι αντιδράσεις των φίλων του ποδοσφαίρου έβαλαν τέλος στην ίδρυση της ESL. Σύμφωνα με τις εξελίξεις από το μπλόκο των «12» αποχώρησαν αρχικά όλες οι αγγλικές ομάδες.

Η Μάντσεστερ Σίτι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Άρσεναλ, η Τσέλσι, η Λίβερπουλ και η Τότεναμ αποχώρησαν με επίσημες ανακοινώσεις. Έτσι, από τους «12» απέμειναν οι «6» του συνεταιρισμού.

Παράλληλα, αργά το βράδυ της Τρίτης (20/4) ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη των 12 κλαμπ. Όλα τέλειωσαν μετά την ανακοίνωση της νέα λίγκας που εκδόθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (21/4).

Η ESL ανακοίνωσε πως σταματά προσωρινά τα σχέδια της για τη νέα διοργάνωση και πως θα επανεξετάσει το πλάνο της, αφού πιστεύει πως είναι η μοναδική λύση για την επιβίωση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «H European Super League είναι πεπεισμένη πως το υπάρχουν ‘status quo’ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξει. Προτείναμε μία νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση, επειδή το υπάρχον σύστημα δεν λειτουργεί. Η πρότασή μας στοχεύει να επιτρέψει στο άθλημα να εξελιχθεί, ενώ παράλληλα θα φέρει πηγές και σταθερότητα στην ποδοσφαιρική πυραμίδα, βοηθώντας να ξεπεράσουμε τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλη η ποδοσφαιρική κοινότητα, λόγω της πανδημίας.

Παρά την ανακοίνωση αποχώρησης των αγγλικών ομάδων, που έγινε υπό πίεση που ασκήθηκε για να πάρουν αυτή την απόφαση, είμαστε πεπεισμένοι πως η πρόταση μας είναι απόλυτα σύμφωνη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τους κανονισμούς, όπως έχουν επικυρωθεί από απόφαση δικαστηρίου για να προστατεύσει την Super League από ενέργειες τρίτων.

Λόγω των συνθηκών, θα επανεξετάσουμε τα σωστά βήματα για να αναδιαμορφώσουμε το πρότζεκτ, έχοντας πάντα στο μυαλό μας τους στόχους μας να προσφέρουμε στους φιλάθλους την καλύτερη δυνατή εμπειρία, ενώ παράλληλα να προσφέρουμε οικονομικά αλληλεγγύη σε όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα».

Την ίδια ώρα για  «κατάρρευση» κάνει λόγο ο διεθνής Τύπος όσον αφορά τη European Super League, ενώ οι αγγλικές εφημερίδες πανηγυρίζουν με κυρίαρχο σύνθημα τη «νίκη των φιλάθλων», με τη «Marca» να κάνει λόγο για... «Σούπερ ρεζίλι»!

Στην πλειοψηφία τους, οι εφημερίδες μιλάνε για αποτυχία, η οποία προήλθε μετά την αποχώρηση των 6 αγγλικών ομάδων από την ESL, με τους Ιταλούς να είναι έτοιμοι για τον ίδιο... δρόμο, ενώ μόνο οι Ισπανοί φάνηκε να μένουν σταθεροί, αν και στο τέλος υπήρχαν και εκεί «διαρροές».

Η «Daily Express» κάνει λόγο για τη νίκη της δύναμης του φίλαθλου και πως οι αντιδράσεις ήταν η κύρια αιτία της αποτυχίας της ESL.

Η «Star», με κεντρική φωτογραφία τον Τσεχ να μιλάει με τους οπαδούς της Τσέλσι που είχαν αποκλείσει την αποστολή έξω από το Στάμφορντ Μπριτζ, επίσης κάνει λόγο για τεράστια νίκη των φιλάθλων απέναντι στους Big-6.
Η «Mirror» αλλάζει το όνομα της νέας διοργάνωσης για να επισημάνει την αποχώρηση των αγγλικών ομάδων που οδήγησε στην αποτυχία και μιλάει για νίκη του ποδοσφαίρου και των φιλάθλων.
«Manchester Evening News» δεν θα μπορούσε να μην έχει πρωτοσέλιδο τον Εντ Γουντγουόρντ, ο οποίος αποχωρεί από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μιλάει για κατάρρευση του σχεδίου και νίκη των οπαδών.

«Super ρεζίλι, λόγω της πίεσης των Άγγλων φιλάθλων διαλύθηκε το πλάνο του Πέρεθ», είναι το ιντερνετικό πρωτοσέλιδο της Marca. Επίσης σε δεύτερο πρωτοσέλιδό της αναφέρει: «Super League για όλους.
Η «AS» αναφέρεται στην αντίδραση των Άγγλων που οδήγησε στη διάλυση της Super League.
Η «Mundo Deportivo» κάνει λόγο για... Brexit το οποίο ουσιαστικά οδήγησε στην κατάρρευση της ESL.

Η «Gazzetta dello Sport» κάνει λόγο για τη Super... απόδραση αναφερόμενη στους Άγγλους που έφυγαν από την ESL.
Η «Corriere dello Sport» μιλάει για κατάρρευση του πλάνου για τη νέα διοργάνωση μετά τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις και την αποχώρηση των 6 αγγλικών ομάδων, αλλά και τη δήλωση του Ανιέλι πως πρέπει το ποδόσφαιρο να αλλάξει.
Τέλος η «Tuttosport» αναφέρει πως καταρρέουν τα σχέδια για την ESL με τους Άγγλους να αποχωρούν, ενώ και η Μίλαν πετάει «λευκή πετσέτα».Τέλος η «Tuttosport» αναφέρει πως καταρρέουν τα σχέδια για την ESL με τους Άγγλους να αποχωρούν, ενώ και η Μίλαν πετάει «λευκή πετσέτα».

Read 377 times
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi