karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

Η βροχή....αποτελείωσε το μηχανοστάσιο του κολυμβητηρίου

22 Oct 2020 Written by

Οι ισχυρές βροχές που πλήττουν την Κρήτη, τα τελευταία 24ωρα έβγαλαν νοκ-άουτ και το κολυμβητήριο Ηρακλείου. 

Το νερό, μπήκε στο ήδη παλαιό και φθαρμένο μηχανοστάσιο και του προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά.

Ετσι, όπως ανακοινώθηκε απο το ΕΑΚΗ η πισίνα θα κλείσει νωρίτερα απο ότι είχε υπολογιστεί, καθώς στα μέσα Νοεμβρίου, είχε προγραμματιστεί η αντικατάστασή του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του μηχανοστασίου στο κολυμβητήριο.

"Δυστυχώς οι ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην πόλη μας το διήμερο που μας πέρασε έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα στις αντλίες του μηχανοστασίου και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εξωτερικών μας συνεργατών προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά και να δοθεί στα κολυμβητικά σωματεία και τους αθλητές για 10 μέρες ακόμα, αυτό δεν κατέστη δυνατόν" αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της η Διοικούσα Επιτροπή του Εθνικού Αθλητκού Κέντρου Ηρακλείου και συνεχίζει τονίζοντας ότι "οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους για αυτό που κληθήκαμε να διαχειριστούμε όλο αυτό το διάστημα με μοναδικό στόχο να κρατήσουμε ενεργό το κολυμβητήριο μέχρι και το τελευταίο λεπτό! Η ανάδοχος εταιρία την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά τις εργασίες υπό την εποπτεία της Γ.Γ.Α και του ίδιου του Υφυπουργού Αθλητισμού. Ως Διοικούσας Επιτροπή δίνουμε υπόσχεση σε όλους ότι όταν με το καλό επιστρέψουμε το κολυμβητήριο μας θα είναι διαφορετικό αφού θα προβούμε σε μια σειρά παράπλευρων εργασιών ανακαίνισης! Το κολυμβητήριο μας θα εκσυγχρονιστεί έτοιμο να υποδεχτεί μεγάλες διοργανώσεις όπως αξίζει στην πόλη μας".

Το ουσιαστικό κλείσιμο του κολυμβητηρίου, δημιουργεί μεγάλα προβληματα στα σωματεία κολύμβησης και υδατοσφαίρισης που χρησιμοποιούν την πισίνα.

Η ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου αναφέρει:

Η ώρα για την αντικατάστασή του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του μηχανοστασίου στο κολυμβητήριο μας έφτασε.

Όπως είχαμε ενημερώσει τα σωματεία τρεις μήνες πριν, θα προσπαθήσουμε καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια να κρατήσουμε «ζωντανό» το ταλαιπωρημένο και παραμελημένο για πολλές δεκαετίες μηχανοστάσιο.

Να το κρατήσουμε σε λειτουργία μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες αναβάθμισης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού. Δυστυχώς οι ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην πόλη μας το διήμερο που μας πέρασε έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα στις αντλίες του μηχανοστασίου και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εξωτερικών μας συνεργατών προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά και να δοθεί στα κολυμβητικά σωματεία και τους αθλητές για 10 μέρες ακόμα, αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Όλο το προηγούμενο διάστημα από τη δική μας την πλευρά ως Διοικούσα Επιτροπή και με την καθημερινή επικοινωνία με τον Υφυπουργό Αθλητισμού αναζητήσαμε και βρήκαμε λύσεις μεταφοράς σε άλλες κολυμβητικές δεξαμενές προκειμένου το διάστημα που θα εκτελούνται εργασίες να μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία της κολυμβητικής οικογένειας. Το κάναμε με αγάπη για το άθλημα, με αγάπη για τα παιδιά μας.

Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη Διοίκηση του ΕΑΚΗ επιδιώξαμε να χτίσουμε μία σχέση εμπιστοσύνης σε γερές βάσεις και θεωρούμε ότι το έχουμε καταφέρει. Ότι έχουμε δεσμευτεί (βατήρες, κερκίδα κτλπ) έχουν γίνει στο ακέραιο!

Έτσι και τώρα θα συντονίσουμε τις εργασίες προκειμένου η επιστροφή μας στο κολυμβητήριο να είναι όσο το δυνατόν γρηγορότερη. Επειδή δεν έχουμε μάθει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας ούτε και να λέμε ψέματα, οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους για αυτό που κληθήκαμε να διαχειριστούμε όλο αυτό το διάστημα με μοναδικό στόχο να κρατήσουμε ενεργό το κολυμβητήριο μέχρι και το τελευταίο λεπτό!

Η ανάδοχος εταιρία την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά τις εργασίες υπό την εποπτεία της Γ.Γ.Α και του ίδιου του Υφυπουργού Αθλητισμού. Ως Διοικούσας Επιτροπή δίνουμε υπόσχεση σε όλους ότι όταν με το καλό επιστρέψουμε το κολυμβητήριο μας θα είναι διαφορετικό αφού θα προβούμε σε μια σειρά παράπλευρων εργασιών ανακαίνισης! Το κολυμβητήριο μας θα εκσυγχρονιστεί έτοιμο να υποδεχτεί μεγάλες διοργανώσεις όπως αξίζει στην πόλη μας.
Διοικούσα Επιτροπή Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου

Read 1824 times Last modified on Sunday, 25 October 2020 20:27
Rate this item
(0 votes)

Image Gallery

{gallery}18925{/gallery}

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi