Kυπελλούχοι με...κλήρωση!
Θα το δούμε και αυτό στην Ελλάδα του κορωνοϊου;
Και όμως, αυτή την απόφαση έλαβε, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, που συνεδρίασε αργά το απόγευμα, με θέμα το μέλλον του Εραστεχνικού ποδοσφαίρου, το οποίο όπως έχουμε ξαναγράψει τελείωσε για φέτος!
Οπως αποφασίστηκε, οι Κυπελλούχοι των Ενώσεων όλης της χώρας, θα βγάλουν Κυπελλούχο με...κλήρωση!
Παράλληλα, επικυρώθηκε η οριστική διακοπή όλων των τοπικών πρωταθλημάτων, αλλά και της Γ' Εθνικής.
Σε όσα πρωταθλήματα υπάρχουν ισοβαθμίες θα επικυρωθούν βαθμολογίες με βάση αυτά που προβλέπει ο ΚΑΠ.
Σε ό,τι αφορά στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος απόφαση δεν ελήφθη ακόμη.
Για να ολοκληρωθεί η διοργάνωση απομένουν μόνο τρία ματς να διεξαχθούν.
Οι ρεβάνς των αναμετρήσεων ΑΕΚ-Άρης (2-1 το πρώτο ματς) και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (3-2 το πρώτο ματς), καθώς και ο μεγάλος τελικός.
Ωστόσο, το φινάλε της διοργάνωσης φαίνεται να συνδέεται με την τύχη που θα έχου τα πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκ, τα οποία βρίσκονται ακόμη στον «αέρα».
Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
Αναστέλλεται οριστικά, λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την εξάπλωση του covid-19 και των μέτρων περιορισμού της επέκτασης του, η διεξαγωγή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και κυπέλλου ευθύνης διοργάνωσης των Ε.Π.Σ., καθώς και της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας της Ε.Π.Ο., περιόδου 2019-20.
Για όλες τις εθνικές και τοπικές ερασιτεχνικές κατηγορίες επικυρώνονται οι βαθμολογίες ως έχουν την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων.
Οι πρωτοπόροι των Α΄ τοπικών κατηγοριών προβιβάζονται στην Γ΄ Εθνική κατηγορία της περιόδου 2020-21.
Για τη διαδικασία ανόδου, σε περίπτωση ισοβαθμιών ομάδων ισχύουν οι διατάξεις του ΚΑΠ και για την περίπτωση ύπαρξης περισσοτέρων του ενός ομίλων Α’ κατηγορίας τα κριτήρια πολλαπλών ομίλων της UEFA.
Μετά την επικύρωση των βαθμολογιών, οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων έχουν δικαίωμα τροποποιήσεων των προκηρύξεών τους, βάσει των διατάξεων της πρόσφατης τροπολογίας του Υφυπουργού Αθλητισμού.
Οι τελικές αποφάσεις για την Γ΄ Εθνική θα ληφθούν κατόπιν νεότερης εισήγησης της Επιτροπής Διοργανώσεων.






























