Του Γιώργου Κορτσιδάκη
Με αγωνία παρακολουθεί τα τελευταία 24ωρα η οικογένεια του ΟΦΗ την σοβαρή περιπέτεια της υγείας του μεγάλου «κανονιέρη» του συλλόγου, την δεκαετία του ’60 και του ’70, Δημήτρη Παπαδόπουλου.
Ο παλαίμαχος άσος υποβλήθηκε σε μια σοβαρή επέμβαση στο κεφάλι, αλλά τα μηνύματα που έρχονται για την πορεία της υγείας του, από τους γιατρούς, την οικογένεια και τους φίλους του, είναι ενθαρρυντικά, ότι όλα πήγαν καλά και πολύ σύντομα, θα είναι δίπλα στους δικούς του, ανθρώπους.
Mάλιστα, έχει πλέον πλήρη επικοινωνία με το περιβάλλον και οι γιατροί εμφανίζονται αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του.
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, είναι πολύ αγαπητός στην οικογένεια του ΟΦΗ και οι παλιοί φίλοι της ομάδας, δεν ξεχνούν τις γκολάρες που έβαλε με το σύλλογο, καθώς υπήρξε ένας παίκτης-θρύλος της εποχής!
Με τα δικά του γκολ ο ΟΦΗ πέτυχε δυο φορές την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία, ενώ κατέχει και ένα σπουδαίο τίτλο.
Το 1976 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Β’ Εθνικής με 23 γκολ και την επόμενη χρονιά, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Α’ Εθνική, με τον ΟΦΗ, ξανά με 23 τέρματα σε 33 αγώνες (ορισμένοι του πιστώνουν 22, αλλά και πάλι και με αυτά, είναι πρώτος σκόρερ μαζί με τον Θανάση Ιντζόγλου του Εθνικού, που έβαλε 22 την ίδια χρονιά!).
Η επίδοση αυτή, τον τοποθέτησε ως τον πρώτο παίκτη απο ομάδα της Περιφέρειας, που αναδείχθηκε τοπ-σκόρερ στην Α' Εθνική!
Αγωνίστηκε με τη φανέλα του ΟΦΗ για 13 χρόνια (1967-1980) και αποτελεί ένα απο τους μεγαλύτερους σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου.
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, έχει όμως και ως προπονητής αφήσει το στίγμα του στο Ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο, με την δημιουργία της ακαδημίας του (Lido Soccer) η οποία έχει αναδείξει μεγάλα ταλέντα.
Δημήτρη Παπαδόπουλε, κράτα γερά!






























