Ικανοποίηση έφερε στον Πλατανιά, η ισοπαλία στην Τρίπολη με τον Αστέρα. Η ομάδα των Χανίων παρέμεινε πάντως για 6η αγωνιστική χωρίς νίκη και παραμένει μαζί με τον Πανθρακικό στον βυθό της βαθμολογίας με 2 βαθμούς.
Παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο και έχοντας τις ευκαιρίες να “κλέψει” τη νίκη στο δεύτερο, η ομάδα του Πλατανιά απέσπασε τελικά σημαντική εκτός έδρας ισοπαλία στην Τρίπολη, απέναντι στον Αστέρα. Το τελικό 1-1 διαμορφώθηκε στα πρώτα 13 λεπτά της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ στο 6ο λεπτό με κεφαλιά του Γιάννου, ενώ για τον Πλατανιά ισοφάρισε στο 13ο λεπτό, επίσης με κεφαλιά ο Μιλούνοβιτς, μετά από ωραία προσπάθεια και σέντρα του Γιακουμάκη.
Αυτός ήταν ο πρώτος εκτός έδρας βαθμός για την ομάδα του Πλατανιά και ήρθε μάλιστα σε μια έδρα όπου ο Πλατανιάς μετρούσε τέσσερις συνεχόμενες ήττες. Εκτός από ουσιαστική βοήθεια, η ισοπαλία στην Τρίπολη δίνει στους παίκτες του Πλατανιά πολύτιμη ψυχολογική τόνωση σε μια κρίσιμη καμπή για αυτόν στο πρωτάθλημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αστέρας Τρίπολης είχε δοκάρι με τον Σανκαρέ στο 70′, ενώ η ομάδα μας απάντησε με δύο ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά του αγώνα σε προσπάθειες του Στανισάβλιεβιτς στο 77΄ και του Μιλούνοβιτς στο 87ο λεπτό.
Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»
Διαιτητής: Δημητρόπουλος Αλέξανδρος (Φθιώτιδας)
Βοηθοί: Βέρρης Δημήτριος (Λέσβου), Κασαββέτης Παναγιώτης (Αιτωλοακαρνανίας)
4ος: Σελίμος Σπυρίδων (Λακωνίας)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΒΕΡΓΕΤΗΣ): Θεοδωρόπουλος, Γιαννούλης, Σανκαρέ, Αλόκο, Λούι, Ιγκλέσιας (46′ Χαμντανί), Τορμένα (78′ Τσοκάνης), Φούντας (Νίκο Φερνάντες), Μάσα, Σκούρτης, Γιάννου.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΠΑΡΑΣΧΟΣ): Σωτηρίου, Σελίν, Μπανανά, Κουλιμπαλί, Βάντερσον, Μουνάφο (62′ Στανισάβλιεβιτς), Ντίνας, Γκνιάτιτς (80′ Μαχαμάτ), Γιακουμάκης (46′ Ράμος), Μιλούνοβιτς, Μενδρινός.
Γκολ: 6′ Γιάννου/13′ Μιλούνοβιτς
Κίτρινες: 39′ Τορμένα, 61′ Λούι, 71′ Χαμντανί, 76′ Αλόκο, 88′ Μάσα/42′ Ντίνας, 70′ Βάντερσον, 72′ Στανισάβλιεβιτς, 90+ Σωτηρίου
Παράσχος: “Επιτέλους βαθμός και εκτός…”
Στο πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο του πρώτου ημιχρόνου, αλλά και στη σημασία του εκτός έδρας βαθμούς αναφέρθηκε μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Πλατανιά, Γιώργος Παράσχος.
«Επιτέλους μετά από πολλές αγωνιστικές πήραμε έναν βαθμό εκτός έδρας, απέναντι σε μία καλή ομάδα όπως είναι ο Αστέρας Τρίπολης. Δικαιούμαστε και σε άλλα παιχνίδια απέναντι σε επίσης δυνατούς αντιπάλους, βαθμούς, αλλά δεν τότε δεν πήραμε τίποτα στο τέλος. Τώρα τα καταφέραμε…” είπε και συμπλήρωσε: “Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι, κυριαρχήσαμε, κυκλοφορήσαμε την μπάλα αλλά δεχτήκαμε ένα γρήγορο γκολ. Αντιδράσαμε και είχαμε την τύχη να ισοφαρίσουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν και σε δύο κλασσικές ευκαιρίες που έκανε ο Αστέρας γλιτώσαμε το γκολ. Βοήθησε και ο διαιτητής λίγο στο να μείνουμε πίσω… Ήμασταν καλοί στις αντεπιθέσεις, αλλά δεν είχαμε την ηρεμία που χρειάζεται για πετύχουμε το γκολ που θα χαρίσει τη νίκη. Έστω όμως αυτός ο βαθμός είναι πολύτιμος. Είμαστε ευχαριστημένοι γιατί και σε άλλες εκτός έδρας αναμετρήσεις ενώ παίζαμε καλά δεν παίρναμε τίποτα. Το σημερινό αποτέλεσμα θα μας βοηθήσει”.
Βεργέτης: “Ενα άσχημο ματς…”
Την απογοήτευσή του για το κακό πρώτο ημίχρονο του Αστέρα, αλλά και για την απώλεια βαθμών στο γήπεδο του, εξέφρασε από την πλευρά του ο προπονητής των γηπεδούχων Στάικος Βεργέτης. Συγκεκριμένα τόνισε: “Σήμερα κάναμε ένα άσχημο παιχνίδι, δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, δεν είχαμε ταχύτητα, δεν είχαμε ρυθμό, δεν πρεσάραμε. Στο δεύτερο μέρος ανεβάσαμε ταχύτητα, ήμασταν λίγο καλύτεροι, είχαμε κάποιες φάσεις για να πάρουμε τη νίκη. Υπάρχει στεναχώρια και προβληματισμός στην ομάδα. Υπάρχει διακοπή, θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε για να βελτιωθεί η εικόνα μας και να παίξουμε το ποδόσφαιρο που πρέπει”.






























