
Του Γιώργου Κορτσιδάκη
Το αίμα νερό δεν γίνεται και η παρουσία του Αλέξη Περογαμβράκη στις εξέδρες της Νέας Σμύρνης, ώστε να δεί το ρεβάνς Κυπέλλου του ΟΦΗ με τον Αχαρναικό, για το Κύπελλο, είναι -για εκείνους που γνωρίζουν-απολύτως φυσιολογική.
Ο «Πέρο» είχε περάσει την Κυριακή το πρωί και απο το ξενοδοχείο Metropolitan όπου είχε καταλύσει η αποστολή του ΟΦΗ, για να δεί απο κοντά τα φιλαράκια του και τους παλιούς του συμπαίκτες.
Ο Αλέξης -άσχετα με το αν συμφωνεί κανείς ή αν διαφωνεί με την επιλογή του -προτίμησε φέτος να κάνει μια «στροφή» στην καριέρα του.
Μετά απο χρόνια στον ΟΦΗ με χαρές και πίκρες, προτίμησε να «αλλάξει» περιβάλλον. Πήγε στον Απόλλωνα Σμύρνης. Μια ομάδα που θα είναι «ανταγωνιστής» του ΟΦΗ, για την άνοδο στην Σουπερ Λίγκ.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Αλέξης «ξέχασε» το παρελθόν του.
Ο ΟΦΗ παραμένει ριζωμένος στην καρδιά του.
Η ομάδα, οι παλιοί του συμπαίκτες, οι φίλοι του, ο κόσμος. Οτι -γενικά-έχει να κάνει με το σύλλογο.
Για όλα αυτά τα παιδιά -ειδικά τους Ελληνες-που έζησαν «άγριες» καταστάσεις στον ΟΦΗ των τελευταίων ετών, αυτή η ομάδα και τα προβλήματα της, «πότισαν» το είναι τους. Εχουν γίνει πιά ένα με αυτήν. Ανεξάρτητα με το αν βρίσκονται σε αυτήν ή όχι.
Κάποια στιγμή, έρχεται για όλους η ώρα της μεγάλης απόφασης. Της επιλογής.
Ο Περογαμβράκης αποφάσισε να «αλλάξει» περιβάλλον. Να κάνει αυτό που δεν έκανε πέρσι το καλοκαίρι, όταν οι περισσότεροι κούνησαν μαντίλι, βλέποντας τον ΟΦΗ να καταστρέφεται.
Παρ' ότι έμεινε στον ΟΦΗ στα «χωράφια» της Γ' Εθνικής, τον βοήθησε τα μέγιστα στην προσπάθεια για την άνοδο (17 γκολ-πρώτος σκόρερ), αλλά και είχε και ο ίδιος αρχίσει να απολαμβάνει επιτέλους οικονομικά αυτό που δικαιούται (είχε το μεγαλύτερο συμβόλαιο πέρσι), απο ένα ΟΦΗ, απο τον οποίο έχασε-και αυτός όπως και άλλοι-αρκετά χρήματα, προτίμησε τελικά να αποχωρήσει.
Είναι δικαίωμα του. Και εν τέλει ο ίδιος θα εισπράξει τα θετικά ή τα αρνητικά της επιλογής του.
O φίλος μου ο Αλέξης, γνωρίζει πολύ καλά και την δική μου γνώμη. Οτι θα έπρεπε να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε πέρσι στον ΟΦΗ.
Ακόμα όμως και αν δεν το έκανε, θα θέλαμε να το κάνει με μια ομάδα, της Σούπερ Λίγκ ή του εξωτερικού και σαφώς με μεγαλύτερη δυναμική και προοπτική απο αυτήν που τελικά επέλεξε.
Αυτό δεν έχει πλέον σημασία. Ο χρόνος θα δείξει αν έπραξε σωστά ή έκανε λάθος.
Καμιά φορά και η «αλλαγή» είναι καλή για όλους. Βλέπεις τα πράγματα πιο καθαρά και προχωράς.
Σε κάθε περίπτωση ο Αλέξης, θα ενδιαφέρεται πάντα για τον ΟΦΗ και θα θέλει το καλό του και δεν θα πρέπει να αποτελεί «έκπληξη» για κανένα, αν θα πηγαίνει να βλέπει την πρώην ομάδα του, όταν του το επιτρέψουν οι αγωνιστικές του υποχρεώσεις.
Οσοι υποστηρίζουν το αντίθετο, απλά δεν ξέρουν τον Αλέξη...
Στην φωτογραφία ο Αλέξης Περογαμβράκης παρακολουθεί μαζί με τον Ανέστη Νάστο του ΟΦΗ το παιχνιδι με τον Αχαρναικό...
