karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

Σε δυο τελικούς ο Παπαπέτρου, κράτησε την διαιτητική του υστεροφημία σε πολύ υψηλό επίπεδο!

13 Aug 2026 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Δεν το περίμενα, ότι θα το έγραφα για τον Παπαπέτρου, αλλά η αλήθεια πρέπει να λέγεται, για τον κορυφαίο-ίσως-σήμερα Ελληνα διαιτητή, που σφύριξε τον τελικό του Σούπερ Καπ.

Τόσο στο Βόλο, που ήταν διαιτητής VAR (στο γήπεδο ο Ευαγγέλου), στον τελικό Κυπελλου Ελλάδος, ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον ΠΑΟΚ, όσο στο Παγκρήτιο σταδιο, στον τελικό του Σούπερ Καπ, ανάμεσα στον ΟΦΗ και την ΑΕΚ, ο Παπαπέτρου, κράτησε την διαιτητική του υστεροφημία σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Στην κρίσιμη φάση του Σούπερ Καπ, με τον Κωστούλα να σκοράρει με κεφαλιά στο 76' για το 2-1, για τον ΟΦΗ, ο διαιτητής VAR Ζαμπαλάς, κάλεσε τον διαιτητή να κάνει επισκόπηση της φάσης, καθώς μπροστά απο τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ, ήταν ο Σιέλης και τέθηκε ζήτημα για το αν επηρέαζε ή όχι τη φάση.

Ο Σιέλης ούτε ακούμπησε τη μπάλα, ούτε έκακε κίνηση προς αυτήν, ούτε έμπόδιζε τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ.

Ο Παπαπέτρου, είδε τη φάση και μέτρησε κανονικά το γκολ, σε μια ορθή απόφαση.

Αυτή ήταν η πιο δύσκολη φάση του τελικού, απο πλευράς διαιτησίας, η οποία τα πήγε πολύ καλά στο παιχνίδι και έδωσε ...πόντους στους Ελληνες διαιτητές, για τα μεγάλα παιχνίδια.

Ο βοηθός, απο την πλευρά των πάγκων, πήγε να εκθέσει τον Παπαπέτρου, σε μια εντελώς λανθασμένη υπόδειξη που έφερε και την οργή του Κόντη, στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του αγώνα, όταν έδωσε κόρνερ, υπέρη της ΑΕΚ, αλλά ο Χριστογεώργος είχε πιάσει τη μπάλα μέσα στο γήπεδο και όχι εκτός.

Απο τα συνεχόμενα αυτά κόρνερ, η ΑΕΚ, ισοφάρισε με το Ζίνι στο 97' και έστειλε το παιχνίδι στα πέναλτι.

Αν η ΑΕΚ, έπαιρνε το τρόπαιο, ίσως η τραγική υπόδειξη του βοηθού, να γινόταν μεγαλύτερο αντικείμενο συζήτησης.

Ο βοηθός δεν ήταν καν στην ευθεία, αλλά εδωσε με ...ευκολία το κόρνερ υπέρ της ΑΕΚ, κάνοντας τον Κόντη, να βγεί απο τα ρούχα του και να ξεκινήσει τις δηλώσεις του απο αυτό, παρά το γεγονός ότι ο ΟΦΗ είχε πάρει την κούπα.

Θυμίζουμε ότι ο Παπαπέτρου, σαν VARίστας στον τελικό του Βόλου και μέσα σε ένα έντονο κλίμα καχυποψίας, ήταν εκείνος που έσπευσε να υποδείξει την παράβαση, στο κερδισμένο πέναλτι του ΟΦΗ, με το ολοφανερο χέρι του αμυντκού του ΠΑΟΚ, όταν ο διαιτητής Ευαγγέλου, είχε καταπιεί το... στραγάλι και δεν είχε υποδείξει, την ολοφάνερη παράβαση!

Ο Παπαπέτρου, ενημέρωσε τον διαιτητή, ότι υπάρχει φανερό χέρι, ο Ευαγγέλου, είδε την φαση στο μόνιτορ και έδωσε το καθαρό πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ισέκα και ο ΟΦΗ με το 3-2 στην παράταση, σήκωσε την κούπα, στο Πανθεσσαλικό.

Ακόμη, ο Παπαπέτρου, στην φάση που ζήτησε γκολ ο ΠΑΟΚ, με τον Κωστούλα να διώχνει τη μπάλα πάνω απο τη γραμμή τέρματος, πήρε το σωστή απόφαση, έχοντας και τη βοήθεια κάποιων καμερών, που είχαν τοποθετηθεί στην εστία και έδειξαν καθαρά ότι δεν είχε περάσει όλη, η μπάλα μέσα, άρα δεν υπήρχε γκολ.

Σημείο αναφοράς ο Παπαπέτρου, στις δυο κούπες του ΟΦΗ, μέσα σε τρείς μήνες!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σούπερ Καπ: VIDEOS απο το νέο ΕΠΟΣ του ΟΦΗ!

Η Κρήτη φλέγεται: Κούπα ...back to back για τον ΟΦΗ!

 Another one για τον ΟΦΗ-Δηλώσεις απο τον θρίαμβο

Read 109 times Last modified on Thursday, 13 August 2026 14:46
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

Terranet Services

stoixim2019

logo rossetti 300dpi