Print this page

5 χιλιάδες Ηρακλειώτες έσπρωξαν την Εθνική μπάσκετ στη νίκη-θρίλερ

25 Feb 2018 Written by

Μπροστά σε 5 χιλιάδες φιλάθλους στα Δυο Αοράκια, η Εθνική μπάσκετ έκανε το 4X4  στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019, καθώς παρά την μέτρια συνολικά εμφάνισή της, επικράτησε της Μεγάλης Βρετανίας (75-70).
 Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου δεν έκανε καλή εμφάνιση, έδειξε να έχει λιγότερη ενέργεια, λιγότερο πείσμα από τους αντιπάλους της, είχε όμως περισσότερη ποιότητα στα κρίσιμα τελευταία και με κορυφαίους τους Βασιλόπουλο - Μπουρούση - Μαργαρίτη έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα.

Το παιχνίδι ήταν θρίλερ, καθώς οι Βρετανοί αποδείχθηκαν σκληρά καρύδια  έπαιζαν με συγκέντρωση και δύναμη, με τον Κατσίβελη να βάζει ξανά την Ελλάδα μπροστά (63-62 στο 34'), όχι όμως και σε ευχάριστη κατάσταση. Βλέπετε οι γηπεδούχοι είχαν τεράστιο πρόβλημα στην ζώνη, με τον Βασιλόπουλο να σκοράρει μακρινό δίποντο για το 66-64 και τον Μάρεϊ να απαντά με τρίποντο για το 66-67 στο 38'.

Το θρίλερ συνεχίστηκε, ο Αθηναίου πήρε ένα μακρινό σουτ που βρήκε σίδερο και ο Νέλσον τον μιμήθηκε. Η μπάλα πήγε ξανά σε ελληνικά χέρια, ο Μπουρούσης κέρδισε φάουλ και βολές και έβαλε 1/2 για το 67-67 στα 78" πριν το φινάλε. Ο Ολασένι έχασε την μπάλα στην επόμενη φάση και μαζί ένα εύκολο λέι-απ, με τον Μπουρούση να γράφει με χουκ το 69-67 στα 48.9", αλλά να κάνει και ένα μεγάλο λάθος στα 35.5" που έδωσε βολές στον Ολασένι. Ο Βρετανός είχε 1/2 βολές για το 69-68 και ο Μπουρούσης "ρέφαρε" για το λάθος του με γκολ-φάουλ για το 72-68 στα 22.7". Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, οι Έλληνες δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω και έφτασαν έστω και με περιπέτεια στους δύο βαθμούς της νίκης.
ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λανζαρίνι (Ιταλία), Ομπράντοβιτς (Βοσνία), Βελίκοφ (Βουλγαρία)

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-23, 39-46, 56-58, 75-70

ΕΛΛΑΔΑ (Σκουρτόπουλος): Αθηναίου 12 (1/2 τρίποντα, 11/11 βολές, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 κλεψίματα), Μπουρούσης 15 (5/10 δίποντα, 5/7 βολές, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 κόψιμο), Γιαννόπουλος 3 (1), Γκίκας 2, Κατσίβελης 2, Κόνιαρης 4, Λαρεντζάκης 3, Μαργαρίτης 12 (1), Μαυροειδής 2, Σάκοτα 3 (1), Βασιλόπουλος 15 (6/9 δίποντα, 3/4 βολές, 3 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα).

ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ (Λορένθο): Ατσάρα 5 (1) , Μπόατενγκ 2 , Κλαρκ 16 (2 τρίποντα, 11 ριμπάουντ), Τζόνσον 1, Λόρενς, Μάρεϊ 9 (1), Νέλσον 12 (2), Οκερέαφορ 9 (1 τρίποντο, 5 ασίστ), Ολασένι 11 (10 ριμπάουντ), Φίλιπ 4 , Σόντερς 1.

Τα ομαδικά στατιστικά της Ελλάδας: 18/32 δίποντα, 4/18 τρίποντα, 27/31 βολές, 23 - 4, ριμπάουντ, 17 ασίστ, 13 λάθη, 14 κλεψίματα, 4 κοψίματα.

Τα ομαδικά στατιστικά της Μεγάλης Βρετανίας: 19/43 δίποντα, 7/22 τρίποντα, 11/16 βολές, 26 - 14 ριμπάουντ, 13 ασίστ, 20 λάθη, 7 κλεψίματα, 2 κοψίματα.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Η Ελλάδα θα παίξει στις 29 Ιουνίου στο Ισραήλ και στις 2 Ιουλίου στην Εσθονία, ενώ η Μεγάλη Βρετανία θα υποδεχθεί Εσθονία (29/6) και Ισραήλ (2/7).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

O Θανάσης Σκουρτόπουλος μετά τη νίκη της Εθνικής Ανδρών επί της Μ. Βρετανίας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στη β΄ φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019.

"Πρέπει να μιλήσουμε με τα παιδιά του ΝΒΑ, αλλά και με τους Μπακς στην περίπτωση του Γιάννη. Τα μηνύματα είναι πάρα πολύ θετικά από όλους, αλλά και από την ομάδα του Γιάννη. Νομίζω ότι στα παιχνίδια της επόμενης φάσης (σ.σ. τον Σεπτέμβριο) θα μας βοηθήσει και ο Γιάννης και άλλα παιδιά", ανέφερε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στην κάμερα της ΕΡΤ.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, τόνισε: "Για την άμυνα του πρώτου ημιχρόνου, δεν έχω εξήγηση. Υπάρχει ένα άγχος που μας τρώει πάντα στα πρώτα λεπτά. Είπαμε στα παιδιά να παίξουμε απλά, ώστε να πάρουν το δρόμο τους τα πράγματα. Δεν αλλάξαμε τακτική, είχαμε απλά μεγαλύτερη διάθεση στο δεύτερο ημίχρονο. Κάποια παιδιά δεν παίρνουν πρωτοβουλία, αλλά εμείς τους ζητάμε να παίξουμε ελεύθερα, να το ευχαριστιούνται και να μην σκέφτονται τα πράγματα δύο και τρεις φορές".

Τέλος, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος παρατήρησε πως "έχουμε πολύ καλή επικοινωνία με τα παιδιά, είμαι ευχαριστημένος και τους δίνω συγχαρητήρια. Από αύριο, ο καθένας πάει στο μετερίζι του. Όταν θα μαζευτούμε ξανά και, ελπίζοντας ότι θα 'χουμε κι άλλα παιδιά, θέλουμε να είμαστε καλύτεροι. Όταν ξεκινήσαμε, υπήρχε μεγάλη αμφισβήτηση. Τώρα όμως έχει γίνει ένα πρώτο βήμα και θέλουμε να κάνουμε το 6/6 για να συνεχίσουμε αήττητοι στην επόμενη φάση".

Read 568 times Last modified on Monday, 26 February 2018 15:01
Rate this item
(0 votes)

Latest from george