Print this page

Ικάριο γήπεδο: Εκτεθειμένος ο δήμος Ηρακλείου, με το αλαλούμ που επικρατεί

09 Aug 2022 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Το 2017 η δημοτική αρχή, παρέδωσε στην ποδοσφαιρική κοινωνία του Ηρακλείου, ένα εξαιρετικό γήπεδο, το "Ικάριο", που βρίσκεται περίπου 500 μέτρα απο το γήπεδο του Ηροδότου στην Αλικαρνασό και είναι και αυτό, μια ανάσα απο την πίστα, του αεροδρομίου.

Το γήπεδο, που διαθέτει πλαστικό τάπητα και περίφραξη, κατασκευάστηκε σε δημοτική έκταση και δαπανήθηκε ένα κονδύλι, της τάξεως των 200 χιλ. ευρώ, απο τα χρήματα των ελλήνων πολιτών.

Και ενώ θα περίμενε κανείς, 5 χρόνια, τώρα, η δημοτική αρχή, να έχει προστατέψει, αναδείξει, αλλά και ολοκληρώσει το έργο της αυτό, αντίθετα, το έχει αφήσει στο ...έλεος του Θεού (;).

Σε μια πρόσφατη επίσκεψη μου, στο "Ικάριο" γήπεδο, πραγματικά, απογοητεύτηκα, απο την αδιαφορία, της δημοτικής αρχής, για το έργο, που η ίδια κατασκεύασε!

Και ήταν μια έκληξη για μένα, γιατί γνωρίζω, ότι ο δήμος Ηρακλείου, έχει ανθρώπους με αθλητική ευαισθησία και προσφορά.

Αυτό που συμβαίνει όμως, στο "Ικάριο", αφήνει την δημοτική αρχή, εκτεθειμένη.

H αθλητική αυτή εγκατάσταση, που θα μπορούσε να λύσει πολλά γηπεδικά προβλήματα "άστεγων" ομάδων της περιοχής, δεν διαθέτει αποδυτήρια, νερό και ρεύμα, δηλάδή τα αυτονόητα, για να λειτουργήσει, σε ανθρώπινες συνθήκες, με αποτέλεσμα, να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επίσημους αγώνες!

Σε φιλικά παιχνίδια και προπονήσεις που γίνονται, οι ομάδες φεύγουν, χωρίς οι παίκτες και οι διαιτητές, να έχουν δυνατότητα, να πλυθούν! Δεν υπάρχει τουαλέτα, για να κάνουν την ανάγκη τους!

Η δημοτική αρχή, το μόνο που έκανε, ήταν να μεταφέρει εξωτερικά του γηπέδου, κάποια παλιά κοντέινερ απο μεταχειρισμένες σχολικές αίθουσες, ενός χωριού του Ηρακλείου, τις οποίες όμως, δεν μπήκε στον κόπο να αξιοποιήσει, αλλά τις άφησε και αυτές, έρμαιο της ...ερημιάς!

Με αποτέλεσμα, αυτή η εικόνα εγκατέλειψης, που δείχνουν, να είναι προσβλητική για τον οικοδεσπότη και τους πολίτες, που επισκέπτονται το γήπεδο αυτό.

Το χειρότερα απο όλα, που έχει γίνει στην αθλητική αυτή εγκατάσταση, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, είναι ότι δεν υπάρχει καθεστώς λειτουργίας της!

Η εγκατάσταση, πληροφορήθηκα, ότι έχει ένα ερμαφρόδιτο καθεστώς χρήσης.

Εχει παραχωρηθεί, στα σωματεία του Πόρου και του Ποσειδώνα, όχι όμως με κάποιο παραχωρητήριο και ένα κανονισμό χρήσης.

Εχει αφήσει ο δήμος, τα δυο σωματεία, να τα...βρούν μόνα τους, με αποτέλεσμα να γίνεται το έλα να δείς!

Αφήνει δηλαδή τα δυο σωματεία να τσακώνονται για το ποιός έχει το πάνω χέρι ή όχι, στην εγκατάσταση, χωρίς ο δήμος να παρεμβαίνει, για να λύσει το ζήτημα, λες και δεν θέλει να πάρει την ευθύνη, για αυτό!

Πληροφορήθηκα ότι, ο πρόεδρος του Πόρου Γιάννης Ασαργιωτάκης, απο ιδιωτική πρωτοβουλία, έχει ξοδέψει ένα σωρό χρήματα, για να μπορούν οι ακαδημίες της ομάδας του, αλλά και η ανδρική ομάδα του Πόρου, που αγωνίζεται στην Γ' Εθνική, να προπονούνται εκεί.

Αγόρασε ένα κοντέινερ, έβαλε βρύσες, έσκαψε βόθρους και αυλάκια, πήρε ντεπόζιτα και σωλήνες, για να φτάσει το νερό στην εγκατάσταση και να μπορούν τα παιδιά της ομάδας του, να κάνουν ένα ντούζ, μετά την προπόνηση.

Δεν ξέρω και αν οι άνθρωποι του Ποσειδώνα, έχουν κάνει και αυτοί κάτι, για την δική τους ομάδα, καθώς το γήπεδο, είναι άτυπα χωρισμένο (άλλο πάλι και αυτό!).

Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, για μια εγκατάσταση, που έχει τη σφραγίδα, της δημοτικής αρχής.

Εκθέτει και δυσφημεί το δήμο Ηρακλείου, όλο αυτό και θα πρέπει σύντομα, να αποκατασταθεί.

Ο Δήμος θα πρέπει να βρεί τον τρόπο, να ολοκληρώσει την αθλητική εγκατάσταση, ώστε αυτή, να τηρεί τους κανόνες υγιεινής για τους δημότες του και να βάλει ο ίδιος και κανόνες λειτουργίας της.

Δεν είναι χωράφι κανενός, ένα δημοτικό γήπεδο, που φτιάχθηκε με κρατικό χρήμα.

Εκτός και αν ο δήμος, δεν θέλει την πατρότητα του γηπέδου και επιθυμεί, να το δώσει για...υιοθεσία!

 

 

Read 968 times Last modified on Wednesday, 17 August 2022 12:48
Rate this item
(0 votes)

Latest from george