Print this page

Μάχη στους ομίλους απόψε για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ (VIDEOS)

16 Sep 2021 Written by

Η πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League ολοκληρώθηκε και σήμερα η δράση μεταφέρεται στο Europa League και το Conference League. Στη μάχη των ομίλων μπαίνουν ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ με στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στον 4ο όμιλο του Europa League αγωνίζεται ο Ολυμπιακός. Πρώτη αντίπαλός του είναι απόψε (22:00-COSMOTE SPORT 2 HD) στο Καραϊσκάκη η Αντβέρπ.

Στο άλλο ματς του ομίλου θα αναμετρηθούν, στην Φρανκφούρτη (22:00) η Άιντραχτ και η Φενερμπαχτσέ.

Στον 6ο όμιλο του Conference League συμμετέχει ο ΠΑΟΚ.

Δίνει το πρώτο του παιχνίδι εκτός έδρας, με αντίπαλο τη Λίνκολν Ρεντ Ιμπς από το Γιβραλτάρ. Στις 19:45  (COSMOTE SPORT 3 HD) ξεκινά ο αγώνας του ΠΑΟΚ. Την ίδια ώρα γίνεται η σέντρα και στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, ανάμεσα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας και την Κοπεγχάγη.

Τι δήλωσε ο Μάρτινς
Έναν βελτιωμένο Ολυμπιακό, ιδιαίτερα στο ζήτημα της αποτελεσματικότητας στην επίθεση, περιμένει να δει ο Πέδρο Μαρτίνς στην αναμέτρηση με την Αντβέρπ στο «Γ. Καραϊσκάκης» (16/9, 22:00, COSMOTE SPORT 2 HD), για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League. 

«Δουλεύουμε για να έχουμε σταθερότητα και να είμαστε συνεχώς καλύτεροι και με περισσότερη διάρκεια», τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της πρεμιέρας του Europa League.

«Το παιχνίδι είναι διαφορετικό από τον Ατρόμητο, αντιμετωπίζουμε μια πολύ επιθετική ομάδα, που παίζει καταιγιστικό ποδόσφαιρο, με κάθετες μπαλιές και πολύ ποιοτικό ρόστερ. Νομίζουμε πως συνεχώς είμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Θέλουμε να είμαστε το ίδιο συμπαγείς και παραγωγικοί, όπως με τον Ατρόμητο, αλλά σίγουρα θέλουμε να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητά μας. Χρειαζόμαστε σταθερότητα, επιμονή και εξυπνάδα. Πρέπει να είμαστε τακτικά άψογοι απέναντι σε έναν επικίνδυνο αντίπαλο, να διαχειριστούμε τα λεπτά που ο αντίπαλος θα έχει υπεροχή, να εκμεταλλευτούμε τα ελαττώματα που θα έχει η Αντβέρπ και να έχουμε υπομονή. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα μας παρουσιαστούν», πρόσθεσε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Για τους τομείς όπου περιμένει βελτίωση από την ομάδα του, ο Μαρτίνς είπε: «Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να βελτιώσουμε. Ακόμη κι όσα κάνουμε καλά αυτή τη στιγμή. Τα ποσοστά αποτελεσματικότητας θέλουμε να είναι ψηλά, να έχουμε την ίδια δημιουργική δραστηριότητα. Γενικά δείχνουμε ότι η ομάδα δημιουργεί ευκαιρίες. Ξέρουμε πως υπάρχουν πολλά κομμάτια στη δομή μας που μπορούν να βελτιωθούν. Δουλεύουμε για να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας, γιατί ακόμη δεν έχουμε δει την ομάδα μας στα επίπεδα που θέλουμε. Είμαστε ευχαριστημένοι από τη μετάβαση από την επίθεση στην άμυνα, θέλουμε να βελτιωθούμε στη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση».

Για το αν περιμένει πολλά γκολ στο ματς με την Αντβέρπ, ο Πορτογάλος απάντησε: «Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να δούμε ανοιχτό παιχνίδι, γιατί είναι δύο ομάδες που τους αρέσει το ανοιχτό και το κυρίαρχο ποδόσφαιρο. Θα πρέπει όμως εμείς να είμαστε πολύ προσεκτικοί, γιατί η Αντβέρπ διαθέτει πολύ ποιοτικούς παίκτες. Εμείς θέλουμε να είμαστε δημιουργικοί και αυτή τη φορά πιο αποτελεσματικοί».

Τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Γιαν Εμβιλά, ο οποίος δήλωσε: «Είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι, σωματικά και πνευματικά. Ήταν ένας σημαντικός στόχος να βρεθούμε στους ομίλους και τα καταφέραμε. Υπάρχει αίσθηση από όλους πως η δουλειά που γίνεται είναι πολύ καλή και η προετοιμασία σε όλα τα παιχνίδια είναι εξαιρετική. Δυστυχώς δεν νικήσαμε τον Ατρόμητο, αλλά κι από αυτό το παιχνίδι βγάλαμε κάποια θετικά συμπεράσματα. Ήταν σαν σε αυτό το παιχνίδι να μην ήθελε η μπάλα να μπει στα δίχτυα, ακόμη κι αν συνεχιζόταν το ματς για πολλή ώρα μπορεί να μην έμπαινε γκολ. Υπήρχαν όμως καλά στοιχεία. Δεν δεχτήκαμε γκολ, κάναμε πολλές φάσεις και το μόνο που μας έλειψε ήταν το γκολ. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι για το Europa League, αυτή είναι η ευκαιρία μας και θέλουμε να αρχίσουμε με νίκη».

Για την επικείμενη επιστροφή του Μαντί Καμαρά, ανέφερε: «Ο Μαντί είναι εξαιρετικός παίκτης, πολύ σημαντικός για την ομάδα. Ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει. Ο Μαντί είναι πολύτιμος παίκτης και χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες μας. Θα πρέπει όλοι να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση για να πάρουμε  τη νίκη».

Για το αν υπάρχει διάθεση αντίδρασης μετά το 0-0 με τον Ατρόμητο, ο Γάλλος μέσος είπε: «Δεν πρέπει να περιμένεις να αντιδράσεις. Αντί να προσπαθείς να αντιδράσεις είναι καλύτερο να προσπαθείς να δρας. Αύριο δεν είναι μια από αυτές τις περιπτώσεις. Την Κυριακή δεν κάναμε κακό παιχνίδι, δεν ήταν στο χέρι μας από ένα σημείο και μετά. Δεν πρέπει να περιμένουμε να έρθει η κακή στιγμή για να αντιδρούμε. Πρέπει να έχουμε δράση για να έρχονται τα αποτελέσματα όπως τα θέλουμε. Η ομάδα είναι έτοιμη κι αποφασισμένη να δείξει την ίδια δυναμική και να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα αυτή τη φορά».

Τι δήλωσε ο Λουτσέσκου

Για τον αγώνα με την Λίνκολν (16/9, 19:45, COSMOTE SPORT 3 HD) στο Γιβραλτάρ αλλά και για τα μεταγραφικά ζητήματα της ομάδας του μίλησε στη συνέντευξη Τύπου πριν από το παιχνίδι ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου.

Στην συνέντευξη της Λίνκολν ο προπονητής της δήλωσε ότι ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί του αγώνα. Για την τοποθέτηση αυτή ο Ρουμάνος τεχνικός είπε: «Όλοι οι αντίπαλοί μας μάς έχρισαν φαβορί. Είναι μία στρατηγική. Εμείς πάμε να παίξουμε έναν τελικό. Σ’ έναν ευρωπαϊκό όμιλο δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες και πρέπει να πάρουμε το τρίποντο με κάθε κόστος».

Για το ότι βρίσκεται στον ΠΑΟΚ περίπου 2,5 μήνες και σε ποιο επίπεδο πιστεύει πως βρίσκεται η ομάδα του είπε: «Είμαστε στην αρχή της αρχής. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο σε κάποια σημεία στους αγώνες που δώσαμε μέχρι σήμερα, αλλά δείξαμε κι αδυναμίες. Στα παιχνίδια που καταφέρνουμε να ξεκλειδώσουμε νωρίς τα πάμε περίφημα. Στα άλλα που αντιμετωπίζουμε δυσκολίες χάνουμε την συγκέντρωσή μας. Είναι κάτι καθαρά πνευματικό. Θα πρέπει να το διορθώσουμε.

Είχαμε αρκετές ατυχίες με απώλειες και πρέπει να έχουμε έτοιμους όλους τους παίκτες και να καταλάβουν όλοι πως είναι σημαντικοί για την ομάδα. Θέλουμε οι παίκτες να έχουν σωστή νοοτροπία, ακόμα και σε αγώνες που δεν παίζουμε καλά. Έχουμε μία μεγάλη σεζόν μπροστά μας και θέλουμε να πετύχουμε σε όλες τις διοργανώσεις. Για να γίνει αυτό πρέπει άπαντες να είναι διαθέσιμοι.

Δεχθήκαμε τέσσερα γκολ σε πέντε παιχνίδια, τα οποία θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει πολύ εύκολα. Αυτό θέλει δουλειά στο πνευματικό κομμάτι. Σε 3-4 μήνες θα είναι όλα μία ανάμνηση».

Για το αν θα υπάρξει κάποια προσθήκη της τελευταίας στιγμής απάντησε: «Είναι ευαίσθητο το θέμα των μεταγραφών. Δεν ήταν εύκολο για εμάς. Μπορεί να έχουμε πετύχει, μπορεί όχι. Πρέπει οι παίκτες που έχουν έρθει να προσαρμοστούν και να γίνουν ουσιαστικά μέλη της ομάδας. Δεν θα φέρουμε παίκτη, μόνο για να πούμε πως φέραμε.

Θέλω όλοι οι παίκτες μου να είναι υγιείς και δυνατοί και να προχωρήσουμε όλοι μαζί στα συνεχόμενα παιχνίδια, με αυτοπεποίθηση. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ώστε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας».

Από την πλευρά του, ο Γιασμίν Κούρτιτς, είπε: «Είμαστε τυχεροί που παίζουμε σημαντικό παιχνίδι τόσο γρήγορα. Την Κυριακή ήρθε ένα αποτέλεσμα που δεν θέλαμε. Τώρα παίζουμε κόντρα σε μία ομάδα που παίζει στην έδρα της, σε ένα γήπεδο με συνθετικό χλοοτάπητα. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι σίγουρα. Πρέπει να δουλέψουμε καλά σήμερα στην προπόνηση κι αύριο να είμαστε... 110% έτοιμοι».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ χαρακτηρίζεται σαν το φαβορί του αγώνα: «Δεν θέλω να μιλήσω σχετικά με φαβορί. Όποια ομάδα βρίσκεται σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης σίγουρα έχει ποιότητα. Θέλουμε αύριο να παίξουμε τα παιχνίδι μας, να είμαστε καλοί και να πάρουμε τη νίκη».

Για τον βαθμό ετοιμότητάς του είπε: «Μαθαίνω την ομάδα όσο περνάει ο καιρός όλο και καλύτερα. Δεν υπάρχει δικαιολογία όταν χάνεις ένα παιχνίδι. Όταν μπαίνεις μέσα να παίξεις, πρέπει να είσαι έτοιμος. Πνευματικά θεωρώ πως είμαι έτοιμος, οπότε όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν».

Για τον συνθετικό χλοοτάπητα και αν είναι πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ αυτό: «Ο αγωνιστικός χώρος είναι πρόβλημα μόνο αν το κάνεις πρόβλημα στο μυαλό σου. Εμείς πρέπει να δούμε τι κάνουμε στο γήπεδο και πως προσπαθούμε να βοηθήσουμε την ομάδα να φτάσει στο τρίποντο».

 

Δείτε παρακάτω τα VIDEOS απο τις δηλώσεις των δυο προπονητών.

Read 426 times Last modified on Thursday, 16 September 2021 11:49
Rate this item
(0 votes)

Latest from george

Media