Print this page

Αυγενάκης: Ερχονται μεγάλες διοργανώσεις στο κολυμβητήριο Ηρακλείου

20 Apr 2021 Written by

Το κολυμβητήριο Ηρακλείου, με την ανανεωμένη υφιστάμενη πισίνα, αλλά και τη νέα κλειστή πισίνα 33μ που θα κατασκευαστεί, θα αποτελέσει Κέντρο Προετοιμασίας Υγρού Στίβου, υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FINA) και θα φιλοξενήσει αναπτυξιακά προγράμματα για χώρες από την Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή, αποκάλυψε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, στο επίσημο άνοιγμα του κολυμβητηρίου Ηρακλείου, που έγινε την Δευτέρα (19/4), παρουσία του νέου προέδρου της κολυμβητικής ομοσπονδίας Κυριάκου Γιαννόπουλου.

Οπως ανέφερε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, "στόχος μας είναι να κάνουμε το Ηράκλειο και όλους τους νομούς του νησιού, αθλητικό πόλο έλξης. Να συνδέσουμε τον τουρισμό με τον αθλητισμό. Με σύγχρονες, αναβαθμισμένες και νέες υποδομές, αλλά και με διεκδίκηση σπουδαίων διοργανώσεων, όπως οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες, να δώσουμε στην Κρήτη, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα, την προστιθέμενη αξία που της ταιριάζει".

Για την αναβάθμιση του κολυμβητηρίου Ηρακλείου, ο Λευτέρης Αυγενάκης, ανέφερε:

-Eπειτα από 40 χρόνια ανακαινίστηκε το Κολυμβητήριο με πλήρη αντικατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού στο μηχανοστάσιο της εγκατάστασης, αλλά και με:

-αντικατάσταση παλαιών βατήρων εκκίνησης με 20 νέους, σύγχρονους,
-μεταλλική κερκίδα, με σκίαστρο, χωρητικότητας 180 ατόμων στην βόρεια πλευρά της πισίνας,
-αποκατάσταση φθαρμένων πλακιδίων της μεγάλης και μικρής πισίνας,
-προβολέα led στο πάρκινγκ, συντήρηση σκεπάστρων, νέα όργανα στο γυμναστήριο, ανανέωση του εξοπλισμού του ιατρείου κλπ.
-Έπειτα από 40 χρόνια αποδίδεται και πάλι η εγκατάσταση σύγχρονη και ασφαλής στην αθλητική οικογένεια της πόλης και της χώρας μας, έτοιμη να φιλοξενήσει και διοργανώσεις.
-Έτοιμη να γίνει και Κέντρο Προετοιμασίας Υγρού Στίβου, υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FINA)
-Με αναπτυξιακά προγράμματα για χώρες από την Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή, όπως συμφωνήσαμε με τον νέο πρόεδρο @fina1908 Husain Al Musallam, μόλις ολοκληρωθούν οι κατασκευές νέων αθλητικών υποδομών, εγκεκριμένου προϋπολογισμού 12.235.000€, που άμεσα θα υλοποιηθούν:
-Κλειστή πισίνα για αγώνες πόλο
-Κλειστό προπονητήριο μπάσκετ, βόλεϊ
-Γήπεδα τένις
-Γήπεδο μπιτς βόλεϊ
-Δύο γήπεδα 3Χ3
-Πίστα σκέιτμπορντ
-Στόχος μας να κάνουμε το Ηράκλειο και όλους τους νομούς του νησιού, αθλητικό πόλο έλξης.
-Να συνδέσουμε τον τουρισμό με τον αθλητισμό. Με σύγχρονες, αναβαθμισμένες και νέες υποδομές, αλλά και με διεκδίκηση σπουδαίων διοργανώσεων, όπως οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες, να δώσουμε στην Κρήτη, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα, την προστιθέμενη αξία που της ταιριάζει.

Στην ανακοίνωση της για το άνοιγμα του κολυμβητηρίου, η Διοίκηση του Εθνικού αθλητικού κέντρου Ηρακλείου, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "το κολυμβητήριο άλλαξε, γύρισε σελίδα και πλήρως ανακαινισμένο είναι έτοιμο να δεχτεί μεγάλες διοργανώσεις! Κάτι το οποίο ως Διοίκηση το ζητήσαμε, με τον Πρόεδρο της ΚΟΕ να το αποδέχεται!"

Η ανακοίνωση του ΕΑΚΗ:

Ημέρα χαράς και συγκίνησης. Μετά από μια δύσκολη μάχη με το χρόνο και τις αντιξοότητες το Κολυμβητήριο Λίντο άνοιξε ξανά τις πόρτες του για τους αθλητές!
Σε μια λιτή αλλά συνάμα ουσιαστική εκδήλωση μας τίμησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο νέος Πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, φορείς της πόλης, οι εργαζόμενοι και σύσσωμη η κολυμβητική οικογένεια!
Το κολυμβητήριο άλλαξε, γύρισε σελίδα και πλήρως ανακαινισμένο είναι έτοιμο να δεχτεί μεγάλες διοργανώσεις! Κάτι το οποίο ως Διοίκηση το ζητήσαμε, με τον Πρόεδρο της ΚΟΕ να το αποδέχεται!
Ο Υφυπουργός αναλυτικά παρουσίασε τα έργα που θα γίνουν στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΗ συνολικού προϋπολογισμού 12,5 εκατομμυρίων. Έργα πνοής!!
Η ανακαίνιση του μηχανοστασίου έρχεται να συμπληρώσει μια σειρά έργων που έχουν γίνει και αποτελούν τον οδηγό για τις επόμενες κινήσεις μας ως Διοίκηση!
Με μια σχέση εμπιστοσύνης, με όρεξη και εργατικότητα τα καλύτερα είναι μπροστά μας και θα τα κατακτήσουμε!".

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ενα μεγάλο αθλητικό έργο γιατο Ηράκλειο

Read 278 times Last modified on Friday, 23 April 2021 17:24
Rate this item
(0 votes)

Latest from george