Κόντρα στη ροή του αγώνα, καθώς ο Εργοτέλης ήταν καλύτερος απο την Ξάνθη και είχε μπεί δυνατα στο δεύτερο ημίχρονο, η κρητική ομάδα βρέθηκε στο 67' πίσω στο σκορ, με γκολ του Μικελτάτζε, ο οποίος ευνοήθηκε απο τις κόντρες και με σουτ μέσα απο την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Ωστόσο, στον Εργοτέλη, διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή Τσακαλίδη, για φάουλ στον Ποζατζίδη που δεν δόθηκε.
Μάλιστα, ο Γενικός Αρχηγός του Εργοτέλη, Σταύρος Λαμπράκης, διαμαρτυρήθηκε έντονα και ο διαιτητής τον απέβαλε με κόκκινη κάρτα απο τον πάγκο.
Ο Λαμπράκης συνέχισε να διαμαρτύρεται και μετά την αποβολή του και μπήκε μέσα στο γήπεδο, ενδεικτικό του εκνευρισμού που είχαν στην κρητική ομάδα, για τα σφυρίγματα του Τσακαλίδη στην Ξάνθη,
Στον Εργοτέλη, είχαν πολλά παράπονα απο την διαιτησία, στο παιχνίδι.
Γ.Κορτς