Print this page

Καλές μεταδόσεις στον Παράδεισο, καλέ φίλε Παναγιώτη Συρόπουλε

24 Feb 2021 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Σαν κεραυνός έπεσε νωρίς το πρωί τη Τετάρτης (24/2) η θλιβερή είδηση για τον ξαφνικό χαμό του "Πατριάρχη" της αθλητικής δημοσιογραφίας στην Ξάνθη, Παναγιώτη Συρόπουλου, απο ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 59 ετών.

Κανείς μας, δεν μπορεί να πιστέψει ότι, ο σπουδαίος συνάδελφος και ένα απο τα καλύτερα παιδιά στον χώρο, δεν είναι πια στην ζωή.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, απο την Ξάνθη, ο Παναγιώτης Συρόπουλος νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό. Χρειάστηκε να υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση που με βάση τα λεγόμενα των γιατρών είχε πάει καλά, ωστόσο παρέμενε στην εντατική όλες αυτές τις μέρες και δυστυχώς η καρδιά του δεν άντεξε.

Δεν έχουν περάσει μερικές μόνο μέρες, που φιλοξένησα τον Παναγιώτη Συρόπουλο, στον ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1 για να ανταλλάξουμε απόψεις για την Ξάνθη, στο περιθώριο του αγώνα με τον Εργοτέλη.

Εδώ και πολλά χρόνια τα λέγαμε ραδιοφωνικά αλλά και προσωπικά πολλές φορές τον χρόνο, για τις αναμετρήσεις με τον ΟΦΗ, αλλά και φέτος για τον Εργοτέλη, μετά τον υποβιβασμό της Ξάνθης.

Ηταν ένας λάτρης της Κρήτης. Του φαγητού και της τσικουδιάς μας!

Θυμάμαι στα καλά ευρωπαικά χρόνια του ΟΦΗ, μου έλεγε "μακάρι να ζήσει κάποτε και η Ξάνθη, τέτοιες στιγμές".

Τελικά η ιστορία τα έφερε και η Ξάνθη, πήγε στη Ευρώπη και ο ΟΦΗ κάποια στιγμή, στα τάρταρα της Γ' Εθνικής.

Πάντα με σεβασμό, προς όλες τις ομάδες, ο Παναγιώτης μετέφερε τα νέα της Ξάνθης σε όλη την Ελλάδα.

Ηταν ο δημοσιογράφος, που μετέδωσε το πρώτο ευρωπαικό παιχνίδι της Ξάνθης, παρών σε όλες τις ευρωπαϊκές της μάχες, περιέγραψε  την ιστορική πρόκριση επί της Λίνφιλντ, ενώ ήταν παρών το μακρινό 1991 και στην υπογραφή της συμφωνίας με την Βιαμάρ για την μετονομασία της ομάδας σε Skoda Ξάνθη και την ανάληψη του ιδιοκτησιακού της καθεστώτος από τον Χρήστο Πανόπουλο.

Θυμάμαι, στην πρόσφατη περιπέπετεια της Ξάνθης, για το ζήτημα της πολυιδιοκτησίας με τον ΠΑΟΚ, σε μια συζήτηση που είχαμε στον ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1 την αγωνία του, ώστε η Ξάνθη, να μην υποβιβαστεί.

Εζησε όμως για να το δεί και αυτό, όπως και την αποχώρηση του ιδιοκτήτη Χρήστου Πανόπουλου, τον οποίο σεβαόταν και εκτιμούσε πολύ, για την προσφορά του στην ομάδα.

Οπως έλεγε "τι θα ήταν η Ξάνθη, χωρίς αυτόν".

Mεγάλο πλήγμα για την Ξάνθη, την ομάδα και την πόλη, ο χαμός του.

Ο Παναγιώτης κρατούσε Θερμοπύλες, για την Ακριτική πήλη και την ομάδα της περιοχής, με παρεμβάσεις σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας, με την ανάγλυφη Βορειοελλαδίτικη φωνή και προφορά του, αλλά και το πάθος του.

Καλό, Παράδεισο, Παναγιώτη Συρόπουλε.

Ηταν τιμή μου, που σε γνώρισα και σε ευχαριστώ πολύ, γιατί ήσουν πάντα εκεί για να βοηθήσεις συναδέλφους, απο όλη την Ελλάδα, γα το ρεπορτάζ.

Καλές μεταδόσεις στον Παράδεισο, καλέ μου φίλε....

Στην συλλυπητήτια της ανακοίνωση η ΠΑΕ Ξάνθη αναφέρει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο, το Ποδοσφαιρικό Τμήμα καθώς και το Διοικητικό Προσωπικό του ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ εκφράζουν την ειλικρινή θλίψη τους για τον θάνατο του Παναγιώτη Συρόπουλου.
Ο Παναγιώτης από την δεκαετία του 80’ ήταν δίπλα στην ομάδα μας καθώς με τα άρθρα αλλά και τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές μεταδόσεις ενημέρωνε με συνέπεια τους φιλάθλους της ομάδας.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του".

 

 

Read 1348 times Last modified on Friday, 26 February 2021 13:45
Rate this item
(0 votes)

Latest from george