Print this page

To "Remember the name" της δικαιωμένης VVVVenlo για το ιστορικό 8ο γκολ του Γιώργου Γιακουμάκη

23 Nov 2020 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Το...όνειρο που ζεί ο Γιώργος Γιακουμάκης στην Ολλανδία με την φανέλα της VVVVenlo, όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά αποκτάει πλέον και ιστορικές διαστάσεις, καθώς ο Ηρακλειώτης στράικερ, με το 8ο γκολ που πέτυχε στη νίκη επί της Βίλεμ (2-1), έσπασε ένα σημαντικό ρεκόρ: 

Εγινε ο πρώτος παίκτης της Ολλανδικής Eredivisie, που πετυχαίνει 8 γκολ, στα 9 πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος!

Ούτε ο μεγάλος Νίκος Μαχλάς, στα χρυσά του χρόνια με την Βίτεσε και τον Αγιαξ, δεν είχε τέτοιο σερί!

Η VVVVenlo, που εμπιστεύθηκε τον Ελληνα επιθετικό, τον οποίο αγόρασε με μόλις 200 χιλ. ευρώ απο την ΑΕΚ, έχει κάθε λόγο να αισθάνεται υπερήφανη και δικαιωμένη για την επιλογή της.

Πήρε ένα "ξεχασμένο" και όπως αποδεικνύεται υποτιμημένο Ελληνα ποδοσφαιριστή και τον έχει "αναστήσει". Ενώ κατάφερε να τον "στείλει" και στην Εθνική ομάδα της χώρας του!

"Remember the name" γράφει η Ολλανδική ομάδα στον επίσημο λογαριασμό της στο twitter για τον παίκτη-αποκάλυψη του Ολλανδικού πρωταθλήματος, ο οποίος μαζί με τον Ντανίλο της Τβέντε, μοιράζονται την κορυφή των σκόρερ της Eredivisie, με 8 γκολ.

Για την ακρίβεια ο Γιακουμάκης έχει βάλει φέτος, 10 γκολ, με την VVVVenlo, καθώς έχει σκοράρει άλλες δυο φορές στο Κύπελλο, ενώ σκόραρε και με την Εθνική ομάδα, στο τελευταίο φιλικό με την Κύπρο.

Η VVVVenlo, αναφέρει  για τον Ελληνα διεθνή επιθετικό ότι "8 – Georgios Giakoumakis is the first player ever to score eight goals in his first nine Eredivisie matches for @VVVVenlo".

Στο παιχνίδι με την Βίλεμ, ο Γιακουμάκης βάζει ένα φανταστικό γκολ, με άψογο κατέβασμα της μπάλας μέσα στην περιοχή με κοντρόλ με το δεξί ποδι και δυνατό σουτ με το αριστερό στην εστία, χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα να αντιδράσει.

Στο παιχνίδι αυτό, της VVVVenlo, με την Βίλεμ, σκόραρε, με την φανέλα της δεύτερης, ένας ακόμη Ελληνας διαθνής επιθετικός, ο Παυλίδης, αλλά ο Γιακουμάκης, ήταν εκείνος που χαμογέλασε.

Αυτό, το να σκοράρουν δυο Ελληνες παίκτες, ως αντίπαλοι στην Ολλανδική Eredivisie, έχει ξαναγίνει το 2005, πριν απο 15 χρόνια (!).

Ηταν 2 Απριλίου 2005 όταν ο Ηρακλειώτης επιθετικός Γιώργος Σαμαράς σκόραρε για τη Χέρενφεν και ο Αγγελος Χαριστέας για τον Αγιαξ, με τον Σαμαρά, να χαμογελά στη νίκη με 2-1 επί του "Αίαντα".

Δείτε ΕΔΩ το 9ο γκολ του Γιακουμάκη επί της Βίλεμ.

Read 1464 times Last modified on Saturday, 28 November 2020 17:44
Rate this item
(0 votes)

Latest from george