Print this page

Αποκαλύψεις για την προσφυγή Βερόν σε βάρος του ΟΦΗ-Τι συζητήθηκε στην εκδίκαση

07 Oct 2020 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Το 50% της συνολικής οφειλής των 350 χιλιάδων ευρώ (δηλαδή ένα ποσό κοντά στις 175 χιλ. ευρώ) διεκδικεί ο πρώην παίκτης του ΟΦΗ, Ματίας Βερόν, όπως έγινε και επίσημα γνωστό στην εκδίκαση της υπόθεσης στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Ο πρώην Αργεντίνος μέσος του ΟΦΗ, που αγωνίστηκε στην κρητική ομάδα το 2010-14, προστέθηκε και αυτός μετά τον Στάθη Ταυλαρίδη (2012), στη λίστα των παικτών, που ζητούν απο το Διαιτητικό Δικαστήριο να τους επιδικάσει της οφειλές που είχε η τότε ΠΑΕ ΟΦΗ, προς το πρόσωπο τους.

Ο ΟΦΗ και ο δικηγόρος του Αργύρης Λίβας, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση της κρητικής ομάδας στην υπόθεση, προσπαθεί να αποδείξει ότι η σημερινή ΠΑΕ, δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη και ο νόμος Κοντονή του 2016-17, την κατοχυρώνει ως προς το διαχωρισμό της παλιάς ΠΑΕ και των χρεών της, με την σημερινή ιδιοκτησία της ομάδας.

Οπως μετέφερε στον ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92.1 και στον Γιώργο Κορτσιδάκη, ο δημοσιογράφος Βρασίδας Ράπτης που παρακολούθησε για λογαριασμό της εφημερίδας LIVE SPORT την εκδίκαση της προσφυγής Βερόν (όπως και αυτή του Στάθη Ταυλαρίδη), ο ΟΦΗ, αλλά και ο Αρης (ο δικηγόρος Αργύρης Λίβας εκπροσωπεί εκτός απο τον ΟΦΗ και τον Αρη σε αντίστοιχες υποθέσεις με παλιές οφειλές), με την υποστήριξη του νομικού συμβούλου της Σούπερ Λίγκ Γιάννη Οικονομάκη, προσπαθούν να ακυρώσουν την απόφαση που έβγαλε το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, υπέρ του πρώην ποδοσφαιριστή του Αρη,  Κοντοβά, ο οποίος δικαιώθηκε για παλιές οφειλές.

Μια απόφαση που έδωσε «πάτημα» και σε άλλους ποδοσφαιριστές, να καταθέσουν προσφυγές.

Ο δικηγόρος του ΟΦΗ, αλλά και αυτός της Σούπερ Λίγκ, ανέφερε ότι έχει γίνει κάποιο λάθος, που πρέπει να διορθωθεί απο την πρόεδρο που εκδίκασε την υπόθεση Κοντοβά στην απόφαση που εξέδωσε.

«Δεν κάνουν λάθη οι Αρεοπαγίτες» υποστήριξε ο δικηγόρος του Βερόν, κ. Γιώργος Παναγόπουλος.

Ωστόσο, ο πρόεδρος που εκδίκασε την υπόθεση Βερόν (δεν είναι ο ίδιος με την υπόθεση Ταυλαρίδη), ζήτησε και πήρε τα στοιχεία απο τους δικηγόρους και θα ανακοινώσει την αποφαση του, την επόμενη εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, τα επόμενα 24ωρα αναμένεται η απόφαση για την προσφυγή Ταυλαρίδη (ύψους 66 χιλ. ευρώ) σε βάρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, ενώ όπως έγινε γνωστό στην υπόθεση Βερόν, το τελευταίο διάστημα στο Διαιτητικό Δικαστήριο, έχουν εκδικαστεί υποθέσεις που ξεπερνούν το 1 εκ. ευρώ απο παίκτες που ζητούν τα χρήματα τους, απο χρεοκοπημένες Ελληνικές ΠΑΕ.

Υπάρχει κίνδυνος οι ομάδες να χρεοκοπήσουν ξανά, με απρόβλεπτες συνέπειες στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, αν κληθούν να πληρώσουν παλιά χρέη, που δεν αφορούν τις σημερινές διοικήσεις των ομάδων, αναφέρθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το 200αρι του Βερόν και η απόφαση-οδηγός για Ταυλαρίδη

Read 2272 times Last modified on Monday, 12 October 2020 09:25
Rate this item
(0 votes)

Latest from george