Print this page

Το "200αρι" του Βερόν και η απόφαση-οδηγός για Ταυλαρίδη

06 Oct 2020 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Πιο σοβαρή απο την υπόθεση του Στάθη Ταυλαρίδη, είναι εκείνη του Ματίας Βερόν, αναφέρουν νομικοί κύκλοι.

Και αυτό γιατί, ο Ταυλαρίδης διεκδικεί 66 χιλ. ευρώ απο τον ΟΦΗ, ενώ τα χρήματα που διεκδικεί ο Βερόν, ο οποίος αγωνίστηκε στον ΟΦΗ απο το 2010 έως το 2014, αγγίζουν σύμφωνα με πληροφορίες τις 200 χιλ. ευρώ.

Χρήματα τα οποία, ο Αργεντίνος μέσος, όπως και ο Ταυλαρίδης, τα έχασε, μετά την πτώχευση της ΠΑΕ ΟΦΗ το 2015.

Το επιχείρημα του Βερόν, αλλά και όλων των ποδοσφαιριστών, που επανέρχονται απο το παρελθόν και διεκδικούν τα χρήματα τους, είναι ότι η σημερινή ΠΑΕ ΟΦΗ, είναι συνέχεια της παλιάς, που διαλύθηκε.

Αυτό θα είναι και το σημείο-κλειδί της υπόθεσης.

Το κατά πόσο οι νομικοί του ΟΦΗ, καταφέρουν να αποδείξουν, ότι το σημερινό νομικό πρόσωπο της ΠΑΕ, δεν έχει καμία σχέση με το παλιό.

Η παλιά ΠΑΕ ΟΦΗ έχει εκκαθαριστεί και έχει προκύψει μια νέα ανώνυμη εταιρεία.

Την ίδια ώρα, φαίνεται ότι και άλλοι Ελληνες ποδόσφαιριστές, που είχαν οφειλές απο ομάδες όπως ο ΟΦΗ, εξετάζουν το ενδεχόμενονα προσφύγουν νομικά και να διεκδικήσουν χρήματα που έχασαν λόγω της πτώχευσης των ομάδων που αγωνιζόταν.

Η απόφαση για τον Ταυλαρίδη, αναμένεται μέσα στην εβδομάδα και ίσως αποτελέσει "οδηγό" και για τις υπόλοιπες υποθέσεις που έχουν "σκάσει" ή θα "σκάνε" καθημερινά, απο εδώ και στο εξής.

Πρόκειται για υποθέσεις, το ύψος της οφειλής των οποίων δεν μπορεί να προσδιορισθεί, αλλά αντιλαμβάνεται κανείς ότι μπορεί να προκύψει ένα πολύ μεγάλο ποσό, απο όλους εκείνους τους παίκτες, που έχασαν τα χρήματα τους απο την πτωχευμένη ΠΑΕ και τώρα περιμένουν  ένα δεδικασμένο απο μια απόδαση δικαστηρίου, για να μπορέσουν και αυτοί να τα διεκδικήσουν.

Η κραυγή αγωνίας, που εξέφρασε ανοιχτά στην εκδίκαση Ταυλαρίδη, ο ιδιοκτήτης του ΟΦΗ Μιχάλης Μπούσης, με τη φράση ότι "ήρθα να διορθώσω μια ομάδα και να μην φύγω" και "δεν θα έρθουν άλλοι Μπούσηδες να επενσδύσουν στις Ελληνικές ομάδες", ανέδειξε το πρόβλημα, ενός επιχειρηματία, που έχει επενδύσει 7 εκ. ευρώ σε μια Ελληνική ομάδα και κινδυνεύει να χρεωθεί αμαρτίες, που δεν τον αφορούν.

Για την υπόθεση Βερόν, είναι  ενήμεροι στην ΠΑΕ ΟΦΗ εδώ και καιρό, ενώ όπως γίνεται γνωστό απο την πλευρά του ποδοσφαιριστή, ο Βερόν, έχει δικαίωμα προσφυγής και στη ΦΙΦΑ, ανεξάρτητα απο την απόφαση που θα βγεί απο το Διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, έχει ήδη δικαιώσει τον ποδοσφαιριστή Κοντοβά του Αρη, για οφειλές απο το 2013, που αφορούν την παλιά ΠΑΕ, ωστόσο ο νομικός σύμβουλος της Σούπερ Λίγκ Γιάννης Οικονομάκης, που εκπροσωπεί τη Λίγκα, υπέρ των ομάδων στις υποθέσεις αυτές, ανέφερε με δηλώσεις του, ότι έγινε ένα λάθος που πρέπει να διορθωθεί, γιατί διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος πτώχευσης πολλών ομάδων και συνολικά του Ελληνικού ποδοσφαίρου, θέλοντας με την τοποθέτηση αυτή να επισημάνει τη σοβαρότητα της απόφασης, που θα εκδοθεί, απο το Διαιτητικό δικαστήριο.

Το Διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, ανακοίνωσε και επίσημα την εκδίκαση της προσφυγής του Αργεντίνου μέσου, για την Τετάρτη (7/10) στις 3 το μεσημέρι.

 

 

 

 

Read 2041 times Last modified on Saturday, 10 October 2020 21:04
Rate this item
(0 votes)

Latest from george