Print this page

Το μεγάλο μπασκετικό event στο Ηράκλειο

12 May 2022 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Με την Χριστίνα Αμερικάνου, απο το γραφείο τύπου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, συζητήσαμε στο WINNER της τηλεόρασης CRETA, την τριήμερη γιορτή του μπάσκετ (13-15 Μαίου), που φιλοξενείται στο Ηράκλειο και το κλειστό γυμναστήριο του Λίντο, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις των 90 χρόνων από την ίδρυση της FIBA, που διοργανώνει η ΕΟΚ σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Αθλητισμού.
Προσωπικότητες παγκόμιας μπασκετικής ακτινοβολίας, όπως ο θρυλικός Ντρορόν Τζάμσι, παίκτης σύμβολο της ιστορικής Μακαμπι Τελ Αβίβ την δεκαετία του ’80 και του ’90, ο δικός μας Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Μπάνε Πρέλεβιτς και ο Μάικ Μπάτιστ απο τη νεότερη γενιά (Παναθηναικός), θα βρίσκονται στο Ηράκλειο και θα τιμηθούν, στο gala που θα γίνει το Σάββατο το βράδυ στο Λίντο.
Οι διοργανωτές, έχουν προγραμματίσει και τιμητικές βραβεύσεις σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει στο μπάσκετ της Κρήτης, παίκτες, παράγοντες, προπονητές, ενώ στο «μενού» των διοργανωτών, υπάρχει ένας αγώνας Παλαιμάχων Ελλάδος με μια Μικτή ομάδα απο την Κρήτη, όπως επίσης και ένας αγώνας Παλαιμάχων με τους βουλευτές, που θα βάλουν ρούχα και παπούτσια και θα μπούν στο γήπεδο!
Ακόμη, ο χώρος γύρω απο το κλειστό του Λίντο, θα διαμορφωθεί κατάλληλα για αγώνες 3Χ3, όλο το Σαββατοκύριακο, ενώ τα έσοδα όλων των εκδηλώσεων θα διατεθούν, σε συνεργασία με το «ΘΕΜΑ 117Α Λέσχες LionsΝοτίου Ελλάδος», ως συνεισφορά αγοράς ενός θερμικού κυκλοποιητή για παιδιά με καρκίνο.
Στο Ηράκλειο, για το μεγάλο αυτό μπασκετικό event o Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής και ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγελης Λιόλιος.

Δείτε παρακάτω την συζήτηση με την Χριστίνα Αμερικάνου.

Read 236 times Last modified on Sunday, 15 May 2022 23:41
Rate this item
(0 votes)

Latest from george

Media