karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕΛΕΣΩΝ: Ένα αθλητικό «στολίδι»

24 Feb 2012 Written by

Μια κυψέλη αθλητισμού υπάρχει από το 2009 στις Μελέσες. Πρόκειται για το κλειστό γυμναστήριο χωρητικότητας 400 θέσεων.

Γράφει ο Αλέξης Χριστινάκης

Η κατασκευή του κατάφερε να καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπήρχε στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αρχανών  Αστερουσίων στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Το κλειστό γυμναστήριο των Μελεσών είναι σήμερα σε θέση να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες σε αθλήματα όπως μπάσκετ, βόλεϊ, άρση βαρών, taekvondo, τένις, ενώ διαθέτει ένα σύγχρονο γυμναστήριο, με σειρά οργάνων που καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις. Με γυμναστές, οι οποίοι με αγάπη, γνώση, αλλά και πολύ όρεξη εργάζονται καθημερινά για να κάνουν την ζωή των αθλούμενων καλύτερη, αλλά και την γυμναστική ένα ευχάριστο διάλειμμα.

Το τελευταία 2 χρόνια τις τύχες του γυμναστηρίου έχει αναλάβει ένα σωμάτιο, το «Α.Σ. ΓΥΜΝΑΣΙΟ». Από την Ιανουάριο του 2011 το σωματείο έχει κάνει βήματα προς τα εμπρός, διοργανώνοντας εκδηλώσεις οι οποίες έχουν κάνει γνωστό σε ολόκληρη την Κρήτη αυτό το χώρο άθλησης. Με μια σειρά από κινήσεις έκαναν, μάλιστα, το γυμναστήριο οικονομικά βιώσιμο, κάτι πολύ σημαντικό στην δύσκολη οικονομικά εποχή που διανύουμε.  

Πρόκειται για στελέχη που διαθέτουν τον προσωπικό τους χρόνο και κόπο χωρίς να έχουν κάτι να κερδίσουν, απλά καταθέτουν την αγάπη τους για την περιοχή τους αλλά και για το χώρο του αθλητισμού. Επιπλέον είναι σημαντικό ότι όλα τα στελέχη του συλλόγου «Α.Σ. ΓΥΜΝΑΣΙΟ» έχουν σχέση με τον αθλητισμό και αυτό τους βοηθά να κάνουν τις σωστές κινήσεις για το καλό του γυμναστηρίου.

Oπρόεδρος του σωματείου «Α.Σ.ΓΥΜΝΑΣΙΟ», Γιώργος Κριτσωτάκης μιλάει στο MVPγια τους στόχους του σωματείου και μας ξεναγεί στις υπηρεσίες που παρέχει το γυμναστήριο στους αθλούμενους.

Επισημαίνει ότι «το διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από άτομα με αγάπη τόσο για τον τόπο τους όσο και για τον αθλητισμό: «όλοι λίγο πολύ έχουν άμεση η άμεση σχέση με τον αθλητισμό, όλα αυτά χωρίς κανένα προσωπικό όφελος, καθώς στο σύνολο μας είμαστε άμισθοι».

 

Ποιοι φιλοξενούνται στο γυμναστήριο

 

Για την ενασχόληση του Δ.Σ. με το γυμναστήριο, ο κ. Κριτσωτάκης συνεχίζει τονίζοντας πως «για εμάς βασικό ζητούμενο αλλά και στόχος είναι να καλύψουμε την ανάγκη της νεολαίας και όχι μόνο σε μια συνεχώς αναπτυσσόμενη περιοχή. Θέλουμε να δίνουμε διεξόδους στους νέους μας, ώστε να μην έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από τους αντίστοιχους που μένουν σε αστικές περιοχές.

Η σάλα που διαθέτει το γυμναστήριο μας δίνει  την δυνατότητα, αλλά και την προοπτική ανάπτυξης και εξάπλωσης των ακαδημιών μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, αλλά και πολεμικών τεχνών, πράγμα που από τότε που ανέλαβα την διοίκηση του συλλόγου ήταν το βασικό μας μέλημα και τώρα το κάνουμε πράξη. Συγκεκριμένα, υπάρχει τμήμα βόλεϊ, το όποιο στόχος για φέτος είναι να κατεβούμε σε αγωνιστικό επίπεδο,  καθώς αριθμούμε περί των 15 -20 παιδιών, χωρισμένα σε δυο τμήματα, υπό τις οδηγίες του γυμναστή Φίλιππα Αλετρά.

Υπάρχει και ένα όχι τόσο γνωστό στο ευρύ κοινό άθλημα, το taeknowdo, που γνωρίζει όμως πολύ μεγάλη επιτυχία σε μας, καθώς αριθμούμε περί τα σαράντα παιδιά.

Στο συγκεκριμένο άθλημα γίνονται συχνά αγώνες επιδείξεως, όπου και απονέμονται τίτλοι προόδου των αθλούμενων-ζώνες. Την προπόνηση την έχει αναλάβει ο καταξιωμένος δάσκαλος του αθλήματος Στέλιος Τσεπερλίδης.

Υπάρχει ακόμα και τμήμα υποδομής βόλεϊ, που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, υπό την τεχνική καθοδήγηση της Μαρίνας Βασιλειάδη. Εκεί υπάρχουν δυο τμήματα, ένα προχωρημένων και ένα αρχαρίων και με την συνεχή βελτίωση που έχουμε κάνει, όπως η διαγράμμιση του γηπέδου συμφώνα με τις επίσημες οδηγίες της ομοσπονδίας, η αλλαγή φιλέ και η πλήρης ανανέωση του εξοπλισμού π.χ. ρακέτες, μπαλάκια,  ευελπιστούμε ότι φέτος θα φτιάξουμε παιδικό τμήμα, καθώς μας έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους αρκετοί από τους αθλούμενους. Έχουμε δρομολογήσει τις απαιτούμενες ενέργειες και θα είμαστε σύντομα στην ευχάριστη θέση να είναι και αυτό έτοιμο, για να ικανοποιήσουμε ακόμα μια επιθυμία των συμπολιτών μας.

Όπως επίσης είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι ήρθαμε σε συμφωνία με καταξιωμένο προπονητή της Α1 ΕΚΑΣΚ για να αναλάβει το δύσκολο, αλλά και συνάμα πολύ ενδιαφέρον εγχείρημα της δημιουργίας ακαδημίας, αλλά και ομάδας, που στόχος μας είναι να κατέβει στις τοπικές κατηγορίες».

Ο πρόεδρος του «Α.Σ. ΓΥΜΝΑΣΙΟ» αναφέρει ότι «την σάλα την χρησιμοποιούν αρκετές ομάδες από το Ηράκλειο και μερικές από αυτές μας έχουν εκδήλωση την πρόθεση τους να το χρησιμοποιήσουν σαν έδρα. Συγκεκριμένα, για το μπάσκετ κάνουν της καθημερινές προπονήσεις τους οι εξής ομάδες, Φιλαθλητικός, Χάνδακας, το Δειλινό, ο Ανδρογεας και η γυναικά ομάδα του βόλεϊ της Άθλεσης. Τελευταία δείχνουν και άλλες ομάδες την πρόθεση τους να χρησιμοποιούν το κλειστό, καθώς, ευλογώντας και τα γένια μας, η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε είναι πολύ υψηλή, αντίστροφος ανάλογη με το κόστος το όποιο είναι ενδεικτικό και ένα κίνητρο από εμάς προς τις ομάδες».

 

«Καλύπτουμε κάθε ανάγκη»

 

Όσο αφορά τον χώρο των οργάνων, ο κ. Κριτσωτάκης τονίζει ότι «το δημοτικό γυμναστήριο απευθύνεται σε όλους τους δημότες μας, αλλά και στους όμορους δήμους, όπως είναι ο Μίνωας Πεδιάδος. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό των αθλούμενων προέρχεται από το Αρκαλοχώρι και τα γειτονικά σε αυτό χωριά».

Οι ώρες λειτουργίας του γυμναστηρίου είναι από 9π.μ. έως 1μ.μ. τις καθημερινές και 11π.μ. έως 6μ.μ. το Σάββατο. Οι ηλικίες που γίνονται δεκτές για το χώρο fitnessείναι από 14 έως όσο αντέχει κάνεις να αθλείται.

Όπως αναφέρει ο κ. Κριτσωτάκης «μπορούμε να καλύψουμε κάθε ανάγκη, καθώς διαθέτουμε υπερσύχρονα όργανα γυμναστικής τελευταίας τεχνολογίας, αίθουσα ενόργανης γυμναστικής και αερόμπικ, αίθουσα ειδικά διαμορφωμένη για το taekvondo, σάουνα, καθώς επίσης και την σέλλα, την όποια μπορεί να χρησιμοποίει ο αθλούμενος όταν δεν έχουν προπονήσεις οι ομάδες που προείπαμε, όπως ακόμα και διαιτολόγο που δίνει της κατάλληλες λύσεις σε κάθε πρόβλημα διατροφής, δίνοντας την κατάλληλες συμβουλές».

Για το κόστος της εκγύμνασης ο κ. Κριτσωτάκης, αναφέρει πως «συμφώνα με μια έρευνα που κάναμε είναι με διάφορα το μικρότερο από το σύνολο των δημοτών, αλλά και ιδιωτικών γυμναστήριων, χωρίς σε κανένα σημείο να κάνουμε εκπτώσεις στην ποιότητα».

 

Τα προβλήματα

 

Το κλειστό γυμναστήριο βρίσκεται διπλά στο γυμνάσιο-λύκειο Μελεσών, για να μπορούν οι μαθητές να ασκούνται σε σύγχρονες συνθήκες. Προβλήματα αποτελούν η πρόσβαση στην περιοχή λόγω έλλειψης μέσων μαζικής μεταφοράς. Στις επόμενες μέρες οι άνθρωποι του γυμναστηρίου θα έρθουν σε επαφή με τη δημοτική αρχή του δήμου Αρχανών Αστερουσίων για να δουν αν υπάρχει κάποιους τρόπος μεταφοράς με μέσα του Δήμου. Πάντως, ο πρόεδρος του γυμναστηρίου επισημαίνει ότι «ο δήμος μας βοηθά υλικοτεχνικά σε ότι χρειαστούμε, αλλά και καλύπτει τα πάγια έξοδά μας, όπως είναι αυτά της ΔΕΗ και του ΟΤΕ.

 

Τι λένε οι γυμναστές

 

Η υπεύθυνη των γυμναστών Μαρίνα Βασιλειάδη εργάζεται σε δημοτικές επιχειρήσεις με συμβάσεις επί σειρά έξι χρονών στο δήμο Καζαντζάκη και μετέπειτα στο δήμο Αρχανών Αστερουσίων. Τώρα είναι υπεύθυνη στο τμήμα των γυμναστών στο κλειστό γυμναστήριο Μελασών. Για τους λογούς που θα επιλέξει κάποιος το χώρο αυτό για την άθληση του, τονίζει ότι «ένας αθλούμενος που θα μας επιλέξει μπορεί να ασχοληθεί στο τμήμα fitness, καθώς έχει την δυνατότητα να τονώσει το μυοσκελετικό του σύστημα και να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση,  χρησιμοποιώντας τα σύγχρονα αλλά και σε πλήρη γκάμα όργανα γυμναστικής που έχουμε. Επίσης, να ενταχθεί σε διάφορα ομαδικά προγράμματα τύπου αερόμπικ. Βεβαία, εκτός από το γυμναστήριο υπάρχει η σάλα που χρησιμοποιείται σαν χώρος προπόνησης τένις ενήλικων και παιδιών, καθώς επίσης έχει δημιουργηθεί   προπονητική ομάδα βόλεϊ. Στο κομμάτι του τένις, που είναι υπό την καθοδήγηση μου, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους δημότες μας και χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ενώ πέρυσι αριθμούσαμε δέκα αθλητές, φέτος αισίως έχουμε φτάσει στους 40 και καθημερινά βλέπουμε μεγαλύτερη προσέλευση του κόσμου, για αυτό το λόγο άλλωστε έχουμε ανάπτυξη και το παιδικό τμήμα. Με το τρόπο αυτό καλύψαμε ένα μεγάλο κενό που υπήρχε στη περιοχή μας στο άθλημα του τένις, για ανθρώπους που έπρεπε να διανύσουν αρκετά μεγαλύτερη απόσταση ώστε να κατέβουν στο Ηράκλειο να  προπονηθούν».

Συνεχίζοντας η κ. Βασιλειάδη, αναφερόμενη στη ομάδα των γυμναστών, τονίζει ότι «το team αποτελείται από κατεξοχήν άτομα που ζουν και δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή. Υπάρχει καθημερινή ανθρωπινή επαφή με τους αθλούμενους και σε προσωπικό επίπεδο και αυτό μας βοηθού να γνωρίζουμε και να κατανοούμε τις ανάγκες, αλλά και τις επιθυμία και ίσως και τις ικανότητες που τυχόν έχουν και με τη συνολική προσπάθεια να τις αξιοποιήσουμε. Στόχος μας είναι το γυμναστήριο να είναι χώρος ανοικτός και προσιτός, αλλά και ευχάριστος στο κοινό μας, αλλά εκτός από αθλητικές εκδηλώσεις να γίνονται και πολιτιστικές ή και ακόμα κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως είναι η εθελοντική αιμοδοσία, αλλά και στο μέλλον σεμινάρια  χρήσιμα σε όλους μας, όπως των πρώτων βοηθειών.

Το γεγονός ότι η ομάδα των γυμναστών αποτελείται από νέα παιδιά, με όρεξη, αλλά και γνώσεις, που το επάγγελμα το θεωρούν λειτούργημα, βοηθά στο να υπάρχουν νέες ιδέες, δροσερές, αλλά και έξυπνες.

Όσο αφορά την σχέση των γυμναστών με το συμβούλιο, η υπεύθυνη του team  δηλώνει ότι «με την διοίκηση του συλλόγου έχουμε μια άριστη συνεργασία, αλλά και μια επικοινωνία που δεν υπήρχε με τις προηγούμενες διοικήσεις και βλέπουμε να γίνονται σταθερά βήματα προόδου και ανάπτυξης, αλλά και αξιοποίησης όλων των δυνατοτήτων που δίνει το γυμναστήριο».

 

Read 3931 times Last modified on Tuesday, 25 September 2012 14:45
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi