karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

Μην υποτιμάτε τον ΟΦΗ

25 Aug 2019 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Το μήνυμα που βγήκε -κατά την άποψη μου πάντα-απο τον ΟΦΗ της πρεμιέρας στο Χαριλάου με τον Αρη (1-1), είναι αυτό: Μην υποτιμάτε αυτήν την ομάδα και όλο αυτό που εκφράζει.

Ο ΟΦΗ δεν είναι ομαδούλα της σειράς, είναι ομάδα με ιστορία και όποιος τον υποτιμάει, το πληρώνει ακριβά.

Αυτό πιστεύω ότι έκανε ο "ευρωπαίος Αρης".

Μπήκε χαλαρός στο παιχνίδι και ο ΟΦΗ χτύπησε την ώρα που έπρεπε με τον Μεγιάδο, για το 0-1, αν και θα μπορούσε να τα έχει καταφέρει και νωρίτερα, με τη μεγάλη ευκαιρία του Νέιρα.

Ο ΟΦΗ έβαλε δύσκολα στον αντίπαλο του απο την αρχή, παρουσιάστηκε καλύτερος και πιο συμπαγής στην άμυνα, απο ότι τον περίμενε ο Αρης, άγχωσε τον αντίπαλο του και με τη βοήθεια και της τύχης, που παίζει πάντα σημαντικό ρόλο σε αυτά τα παιχνίδια, κατάφερε να πάρει ένα μεγάλο αποτέλεσμα.

Και είναι μεγάλο αποτέλεσμα, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο ΟΦΗ περιμένει ακόμη τους αμυντικούς, ενώ ο Αρης, έχει καλύτερη αγωνιστική ετοιμότητα, έχοντας παίξει και τα επίσημα ευρωπαικά παιχνίδια.

Ακόμα -ο Αρης-έχει μια έδρα στην οποία -ο ΟΦΗ- έχει κακή παράδοση και ακόμα και όταν είχε πολύ καλύτερη ομάδα απο αυτή που έχει σήμερα, έχανε.

Ενώ πιστεύω, ότι δεν θα είναι πολλές οι ομάδες,  που θα "αποδράσουν" απο εκεί, ακόμα και με τον πόντο.

Το γκολ του Μεγιάδο, στο πρώτο ημίχρονο και το γεγονός ότι ο ΟΦΗ, προηγήθηκε, έχω την αίσθηση, ότι καθόρισε την εικόνα του αγώνα.

Ο Αρης, πίεσε, όπως αναμενόταν την άμυνα του ΟΦΗ, αλλά αγχώθηκε, στην προσπάθεια του να "κυνηγήσει" την ισοφάριση.

Σπατάλησε δυνάμεις, αιφνιδιάστηκε, αποδιοργανώθηκε. 

Στο χαμένο πέναλτι του Ντιγκινί (55'), φάνηκε όλος αυτός ο εκνευρισμός, που είχε ο Αρης, απο ένα ΟΦΗ, που μάλλον, οι κίτρινοι του Παντελίδη δεν τον περίμεναν, τόσο δυνατό.

Αν στο σημείο αυτό, πριν γίνει το 1-1, ο ΟΦΗ είχε τις δυνάμεις και την ποιότητα, να βγεί μπροστά και να κυνηγήσει ένα δεύτερο γκολ, ίσως και να τελείωνε το παιχνίδι.

Ο Αρης ισοφάρισε στο 69' με το δυνατό σουτ με το αριστερό του Βραζιλιάνου Σάσα (1-1) και ο χρόνος που απέμενε, έδειξε ότι ίσως ήταν αρκετός για να γυρίσει υπερ του, το παιχνίδι, αλλά η ηθική και αγωνιστική προσπάθεια που είχε κάνει νωρίτερα, φάνηκε να τον έχει, εξουθενώσει.

Ο ΟΦΗ στη φάση του Σάσι στο 87', θα μπορούσε να "κλέψει" το μάτς, αλλά και ο Αρης στις καθυστερήσεις με τον Ιντέγιε, θα μπορούσε να κάνει την ανατροπή, αλλά τελικά το 1-1, έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Στον Αρη, τα έχουν με την τύχη τους, καθώς μετρήσανε στο παιχνίδι δυο δοκάρια (11' Μαρτίνες, 50' Ιντέγιε) και ένα χαμένο πέναλτι (55' Ντιγκινί), αλλά έχω την αίσθηση ότι απο πλευράς ολοκλήρωσης των φάσεων, κάτι τους λείπει ακόμη και αυτό πλήρωσαν, στην πρεμιέρα.

Ενώ ο ΟΦΗ, που περιμένει ακόμη τους κεντρικούς αμυντικούς, που θα γεμίσουν την άμυνα του, είχε κορυφαίο τον τερματοφύλακα Σωτηρίου, αλλά έδειξε στα πρώτα 45λεπτά, ότι είναι ομάδα με αρετές κεντροεπιθετικά και αν κάνει δυο καλές επιλογές για το κέντρο της άμυνας του, θα είναι μια ομάδα που θα κάνει μεγάλες ζημιές, εντός και εκτός έδρας.

Το σίγουρο είναι, ότι ο ΟΦΗ, δεν ήταν ποτέ και σίγουρα δεν είναι ούτε σήμερα, μια ομάδα, που μπορείς να την υποτιμήσεις.

Αν το κάνεις, την πάτησες!

Ο Αρης, είναι το πρώτο φετινό θύμα του ΟΦΗ, μέχρι το επόμενο...

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε απο τα κανάλια novasports.gr τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης.

Read 2526 times Last modified on Saturday, 31 August 2019 11:11
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

Terranet Services

stoixim2019

logo rossetti 300dpi