Σκληρό ήταν το φινάλε, για τον ΟΦΗ στον Υμηττό στο ντέρμπι, με τον πρωτοπόρο Αμύντα.
Ο ΟΦΗ προηγήθηκε με 71-74 και 73-74, αλλά απο ένα τραγικό λάθος του Τσιαβέ (του έφυγε η μπάλα απο τα χέρια) στα 2.7 δευτερόλεπτα, οι γηπεδούχοι έκαναν επίθεση και σκόραραν με λέι-άπ στην εκπνοή, για το τελικό 75-74, σε μια οδυνηρή ανατροπή για τον ΟΦΗ, που είχε τη μεγάλη νίκη στα χέρια του και την έχασε.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, στην τελευταία επίθεση (12 δεύτερα) με τον ΟΦΗ στο 73-74, οι γηπεδούχοι δεν έκαναν φάουλ, οι παίκτες του ΟΦΗ, γύρισαν τη μπάλα, ο χρόνος τελείωνε και ο αφύλακτος Τσιαβές, έκανε αφύλακτος, ένα λάθος που αποδείχθηκε μοιραίο.
Το παιχνίδι, εξελίχθηκε σε μεγάλο ντέρμπι με τον ΟΦΗ, να κάνει σπουδαίο παιχνίδι απέναντι στον πρωτοπόρο.
Το φινάλε ήταν θρίλερ.
Oι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τρίποντο του Στεργιάκη (71-71), στο 1.25 πριν το φινάλε, ακολούθησε τρίποντο του Τσιαβέ για το 71-74, στο 1.10 πριν το τέλος.
Ο Τσιαβές, θα χάσει 2/2 βολές στα 55 δεύτερα, χάνοντας την ευκαιρία να ανεβάσει την διαφορά, υπέρ του ΟΦΗ.
Ο Δαμιανός, με επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι έκανε το 73-74, στα 12 δεύτερα.
Στην τελευταία επίθεση, οι γηπεδούχοι δεν έκαναν φάουλ, οι παίκτες του ΟΦΗ γύρισαν σωστά τη μπάλα, αλλά στα 2.7 δεύτερα, ο αφύλακτος Τσιαβές, εκεί που πήγε να πιάσει τη μπάλα και το παιχνίδι να τελειώσει με αυτήν στα χέρια του, η μπάλα του γλίστρησε και έγινε μπρος-πίσω!
Οι γηπεδούχοι πήραν τάιμ-άουτ και στα 2.7, έκαναν επίθεση στο μισό γήπεδο, με τον Κορκότζελο με λει-άπ σε νεκρό χρόνο, να γράφει το τελικό 75-74!
Κρίμα για τον ΟΦΗ, που είχε στα χέρια του μια νίκη, με την οποία θα κλείδωνε την θέση του στην εξάδα.
Kρίμα όμως και για τον Τσιαβέ, που πήγε να γίνει ήρωας με το τρίποντο που έβαλε για το 71-74, αλλά τελικά έγινε μοιραίος, με τις δυο χαμένες βολές και το σοκαριστικό λάθος, λίγο πριν την εκπνοή, σε μια κακιά στιγμή για τον πλει-μέικερ του ΟΦΗ, ο οποίος έχει κάνει καλή σεζόν και έχει βοηθήσει την ομάδα του.
Ηταν πάντως, πολύ κακή η αμυντική συμπεριφορά του ΟΦΗ, στην τελευταία επίθεση του αντιπάλου, στα 2.7 δεύτερα, καθώς έπαιξε άμυνα με τα μάτια και ο αντίπαλοςν κατάφερε να σκοράρει στην εκπνοή και ουσιαστικά να κλέψει το παιχνιδι.
Ο ΟΦΗ πάντως, σε γενικές γραμμές, έδειξε για μια ακόμη φορά, ότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα, απο ομάδες που διεκδικούν την άνοδο, καθώς πήγε να κερδίσει τον πρωτοπόρο μέσα στο σπίτι του, αλλά φέτος έχει αδικήσει τον εαυτό του, σε αρκετά παιχνίδια.
Τώρα, για να πετύχει, βρίσκεται στην εξάδα των πλει-οφ, χρειάζεται νίκη, στο τελευταίο παιχνίδι με την Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου, στο Λίντο.
Αμύντας-ΟΦΗ 75-74
Διαιτητές: Αργυρούδης-Γαραντζιώτης-Μπακετέα
Δεκάλεπτα: 14-23, 34-36, 56-60, 75-74
Αμύντας (Ζούπας-Κουκουνιάς): Στεργιάκης 11 (1), Αμπατζάς 7 (1), Ιωάννου 11 (2), Ντουζίδης 16 (2), Κορκόντζελος 9, Δαμιανός 12 (2), Ματζούρος 3, Γκίκας, Μπολδόγλου 6 (2).
ΟΦΗ (Ράλλης): Σταμπουλής 11 (1), Τσιαβές 14 (3), Κασπίρης 15 (4), Πιλκούδης 11, Μποχωρίδης 10 (2), Χατζηκυριακίδης 13 (1), Γρίψιος, Πρωτογεράκης, Τσερκιτσόγλου.
Δείτε παρακάτω το παιχνίδι Αμύντας-ΟΦΗ, που μεταδόθηκε σε LIVE STREAMING και το φινάλε-θρίλερ.