Print this page

Ο πενηντάρης Παύλος και το νέο του ταξίδι στην ιστορική Καβάλα

27 Sep 2019 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Με αφορμή το παιχνίδι Καβάλα-Χανιά 2-0 για το Κύπελλο Ελλάδος και μέσα απο τις φωτογραφίες, που μας έστειλε το γραφείο τύπου της ομάδας των Χανίων, απο την συνέντευξη τύπου των προπονητών, θυμηθήκαμε ξανά τον καλό φίλο Παύλο Δερμιτζάκη.

Στα 50 του χρόνια σήμερα (26/6/1969), ο Παύλος, με λίγο περισσότερα άσπρα μαλλιά, απο αυτά που τον είχαμε συνηθίσει, είναι ο "καπετάνιος" της ιστορικής ομάδας της γενέτειρας του (Καβάλα), η οποία προσπαθεί να επανέλθει στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο.

Θα αγωνιστεί φέτος, στο δυνατό πρωτάθλημα της Football league και ξεκίνησε δυναμικά τη σεζόν, καθώς στο πρώτο παιχνίδι για το Κύπελλο Ελλάδος, απέκλεισε μια ομάδα ανώτερης κατηγορίας, τα Χανιά, τα οποία θεωρούνται μέσα στις 5-6 καλύτερες ομάδες της Σούπερ Λίγκ 2.

Ο Παύλος, αποτελεί ένα παίκτη-σύμβολο για την Καβάλα, καθώς υπήρξε ένα μεγάλο φορ στα τέλη της δεκαετίας του '80 και στια αρχές του '90 , πετυχαίνοντας με την ιστορική ομάδα 47 γκολ σε 160 παιχνίδια!

Αυτή του η επίδοση, του έδωσε την μεταγραφή στον μεγάλο ΠΑΟΚ της εποχής (42 συμμετοχές -7 γκολ), ενώ είναι γνωστό ότι υπήρξε και "καψούρα" του αείμνηστου Ευγένιου Γκέραρντ, όπως αποκάλυψε ο ίδιος αργότερα, καθώς ήθελε να τον φέρει στον ΟΦΗ, χωρίς ποτέ να συμβεί αυτό.

Ο Παύλος, ήρθε στο Ηράκλειο, για λογαριασμό του Εργοτέλη, στο τελευταίο στάδιο της καριέρας του, ενώ απο την πόλη μας, στην οποία διεθέτει ισχυρούς δεσμούς ξεκίνησε το προπονητικό του ταξίδι.

Πρώτα στον Εργοτέλη, μετά στον ΠΟΑ και ακολούθησε και ο ΟΦΗ, ενώ δούλεψε ακόμη σε Διαγόρα, Πανθρακικό, ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης, Λαμία, αλλά και στον Ερμή Αραδείπου στην Κύπρο.

Πλέον, έχοντας και την επιχείρηση του στην Καβάλα (μάρμαρα), επιχειρεί μέσα απο την ομάδα της γενέτειρας του, μια επιστροφή με την ιστορική αυτή ομάδα.

Και εμείς, δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε καλή τύχη, γιατί ο Παύλος είναι ένα ακέραιο παιδί και εξαιρετικός χαρακτήρας.

Με ενδιαφέρον, θα παρακολουθήσουμε την προσπάθεια του.

Read 767 times Last modified on Wednesday, 02 October 2019 13:27
Rate this item
(0 votes)

Latest from george