karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

Η δίκη του ΟΦΗ: Τα βασικά σημεία που δείχνουν δικαίωση

28 Mar 2019 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

"Πήγαμε καλά και είμαστε αισιόδοξοι για την απόφαση". Με τα λόγια αυτά οι άνθρωποι του ΟΦΗ, σχολίασαν το περιεχόμενο της ακροαματικής διαδικασίας, στην επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, στην οποία η κρητική ομάδα έχει προσφύγει, για να εξαφανίσει την πρωτόδικη ποινή υποβιβασμού, που της επέβαλε η επιτροπή δεοντολογίας, για χειραγώγηση του περσινού αγώνα με τον Αιγινιακό (6-0) στην Football league.

Η συγκροτημένη αυτή τη φορά, νομική υπεράσπιση του ΟΦΗ, η στόχευση σε πολλά απο τα κενά σημεία του κατηγορητηρίου, η αντιμετώπιση που έτυχε ο ΟΦΗ απο τους δικαστές, σε κρίσιμα σημεία, αλλά και η τοποθέτηση του Μιχάλη Μπούση, που ήταν γεμάτη απο ειλικρίνεια και συγκίνηση για την επένδυση που ήρθε απο την Αμερική να κάνει στον ΟΦΗ, ήταν σημαντικά σημεία, στην υπερασπιστική γραμμή της ομάδας, που καταγράφηκαν, στα θετικά της διαδικασίας.

Για το λόγο αυτό, ένας άνεμος αισιοδοξίας, διατυπώθηκε στα χείλη των ανθρώπων του ΟΦΗ, μετά την ολοκλήρωση της δικαστικής μάχης, που κράτησε 3 ώρες το βράδυ της Τετάρτης (27/3), στα γραφεία της ΕΠΟ.

"Είμαστε πιο αισιόδοξοι απο ότι την περασμένη εβδομάδα" είπε ένα απο τα στελέχη της ομάδας, εξερχόμενο απο την αίθουσα της Εφέσεων, περιγράφοντας ουσιαστικα και το κλίμα που επικρατεί στον ΟΦΗ.

Βέβαια, επειδή μιλάμε για τακτικούς δικαστές, οι οποίοι και θα κληθούν να βγάλουν μια ιστορική απόφαση, ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει, ούτε μπορείς να προβλέψεις, τι απόφαση θα βγάλουν και με ποιά κριτήρια.

Ωστόσο, η γενική αίσθηση στην ανοιχτή σε όλους διαδικασία (και σε δημοσιογράφους που κατέγραψαν στοιχεία και αναφορές, όλων των εμπλεκόμενων πλευρών) είναι ότι οι ελπίδες του ΟΦΗ για δικαίωση, είναι υπολογίσιμες.

Σε ποιό βαθμό, θα φανεί και ειδικότερα αν μιλάμε για οριστική αθώωση ή μια απόφαση με μεγαλύτερη επιείκια απο την καταδικαστική απόφαση υποβιβασμού της επιτροπής δεοντολογίας, μια εκδίκαση που έγινε με "κλειστές πόρτες" (όπως συνηθίζει) και με ένα καθεστώς, διαφορετικό απο αυτό της Επιτροπής Εφέσεων, που ήταν ανοιχτή και δημόσια.

Πρέπει να καταγραφεί ωστόσο, ότι οι άνθρωποι του ΟΦΗ, βγαίνοντας απο την αίθουσα, είπαν ότι "κάναμε ότι μπορούσαμε και ελπίζουμε αυτό να είναι αρκετό και να φέρει την αθώωηση της ομάδας".

Οι δικαστές, έδωσαν προθεσμία στις εμπλεκόμενους, να καταθέσουν μέχρι την Τρίτη 2 Απριλίου, τα υπομνήματα τους, κάτι που σημαίνει ότι η απόφαση, δεν θα βγεί μέσα σε μια εβδομάδα, απο την εκδίκαση, όπως αρχικά είχε διαφανεί, αλλά θα πάρει περισσότερο. 

Ισως 2-3 εβδομάδες, όπως εκτιμούν εκείνοι που γνωρίζουν  καλύτερα τον τρόο που λειτουργεί η Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία συνεδριάζει κάθε Τετάρτη.

Με οδηγό λοιπόν, αυτόν τον άνεμο αισιοδοξίας,που καταγράφηκε απο τις αντιδράσεις των ανθρώπων του ΟΦΗ, για το τελικό αποτέλεσμα, αυτής της σκοτεινής ιστορίας, που έχει βάλει σε μεγάλους μπελάδες τον ΟΦΗ, διοίκηση, ομάδα και κόσμος, ελπίζουν και θα  περιμένουν την τελική ετυμηγορία, με την ευχή, ότι όλα θα πάνε πρίμα για τον ΟΦΗ.

Σε ότι αφορά στην ουσία της υπόθεσης, τόσο οι δικηγόροι του ΟΦΗ (Λίβας-Κοτσάλης), όσο η πλευρά του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 Φώτη Τσάλου, τον οποίο εκροσώπησε ο Αλέξης Κούγιας, εξαπέλυσαν πυρά κατά του βασικού μάρτυρα, κατηγορίας, του προπονητή του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Δημήτρη Καλαιτζίδη.

Ο Κούγιας ειδικότερα, επέμεινε πολύ στην "αναξιοπιστία" του μάρτυρα, με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, χαρακτηρίζοντας τον ''υποκείμενο", "ύποπτο" , "ηθοποιό" και "αναξιόπιστο".

Ενώ ο Κούγιας, επιχείρησε να καταρρίψει και την κατηγορία του στοιχηματισμού στο εν λόγω παιχνίδι με σκοπό το κέρδος, καθώς παρουσίασε στοιχεία, που ανέφεραν ότι στο εν λόγω παιχνίδι παίχθηκαν στο στοίχημα, μόλις 1137 ευρώ, άρα δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

"Απολύτως αναξιόπιστο" χαρακτήρισε τον μάρτυρα Καλαιτζίδη και ο εκ των νομικών της ΠΑΕ Λεωνίδας Κοτσάλης, ενώ ο Αργύρης Λίβας, ανέφερε ότι "θα είναι επιλεκτικά άδικο, για τον ΟΦΗ, να τιμωρηθεί για την εν λόγω υπόθεση", ενώ για τον Καλαιτζίδη είπε ότι "και στην υπόθεση Ολυμπιακού-Βέροιας, κρίθηκε αναξιόπιστος".

Επίσης οι δικηγόροι ανέφεραν ότι απο πουθενά, δεν προκύπτει ότι είχε συμφωνηθεί μεταξύ των Τσάλου και Νιώπα (πρόεδρος Αιγινιακού) τον σκορ (6-0), που τελικά ήρθε. Oπως ανέφερε ο νομικός του ΟΦΗ, Αργύρης Λίβας “στο 6-0 δεν υπάρχει κερδισμένο στοίχημα και είναι χαμένο με βάση όσα κατήγγειλε ο κύριος Καλαϊτζίδης. Άλλα είπε για το αποτέλεσμα του ημιχρόνου και άλλο ήταν το σκορ που προέκυψε".

Ιδιαίτερη στιγμή, στην εκδίκαση ήταν όταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων Γεράσιμος Διονυσάτος, στάθηκε στον αναβρασμό που επικρατεί στην Κρήτη για την υπόθεση του ΟΦΗ και απευθυνόμενος στην ιδιοκτήτη του ΟΦΗ Μιχάλη Μπούση, στάθηκε στην άρνηση που εκφράστηκε απο τους φιλάθλους για την φιλοξενιία της Εθνικής ομάδας στο Ηράκλειο και τόνισε ότι "η Ελλάδα μπορεί να μας πληγώνει αλλά εμείς δεν πρέπει να την πληγώνουμε. Η Εθνική δεν ανήκει ούτε στην ΕΠΟ, ούτε στις Επιτροπές της. Η Εθνική ομάδα ανήκει στην Ελλάδα. Θέλω να την βλέπω να παίζει σε όλα τα γήπεδα. Τον Εθνικό ύμνο πρέπει να τον ακούμε παντού".

Για να εισπράξει την απάντηση απο τον ιδιοκτήτη του ΟΦΗ, ότι "εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, να φιλοξενήσουμε την Εθνική".

Νωρίτερα, σε μια συγκινησιακή, τοποθέτηση, ο ιδιοκτήτης του ΟΦΗ, απευθυνόμενος στους δικαστές, τους μετέφερε το όραμα του για τον ΟΦΗ και την επένδυση που ήρθε να κάνει στην Ελλάδα, κάτι που ίσως συμπαρασύρει και αλλους επενδυτές, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά και αν τα γνώριζε, δεν θα αναλάμβανε τον ΟΦΗ.

Οι τρείς ποδοσφαιριστές του Αιγινιακού (Τόλιος, Λιόλιος, Γιταιτζόγλου), οι οποίοι υποτίθεται ταξίδεψαν με έξοδα του ΟΦΗ, αεροπορικώς στο Ηράκλειο, αρνήθηκαν τα πάντα. Ο ένας υποστήριξε ότι ταξίδευσε αεροπορικώς γιατί γεννούσε η γυναίκα του, ο άλλος είπε ότι έπαιξε μόλις 8 λεπτά στο παιχνίδι και δεν μπορεί να έχει ευθύνη, ενώ ο τρίτος, ανέφερε ότι δεν έχει ευθύνη στα γκολ, για να απαντήσει ο πρόεδρος της Εφέσεων ότι "δεν είναι ποινικό αδίκημα το γκολ".

Σε ότι αφορά, στην "εξυπηρέτηση" του ΟΦΗ στον Αιγινιακό, ο Κούγιας είπε ότι τέτοιες διευκολύνσεις μεταξύ των ομάδων, γίνονται και σε επίπεδο Σούπερ Λίγκ. "Εγω σαν ιδιοκτήτης της ΑΕΛ με συμφέρει να πέσει ο ΟΦΗ, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα αθωωθεί στην υπόθεση αυτή" ανέφερε ο κ. Κούγιας, σε μια ακόμη τοποθέτηση του με νόημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Συγκίνησε ο Μπούσης

Η παράταση στην αγωνία του ΟΦΗ και η αλλαγή στο νομικό επιτελείο

Το νού σας ρεμάλια-Ο ΟΦΗ δεν θα γίνει το εξιλαστήριο θύμα

Το σχέδιο υποβιβασμού του ΟΦΗ και η επιβίωση στην ζούγκλα του Ελληνικού ποδοσφαίρου

Αποκάλυψη: Yποβιβάζουν τον ΟΦΗ για στοιχηματισμό, σε ένα παιχνίδι που δεν έγινε στοιχηματισμός

 

Read 771 times Last modified on Thursday, 04 April 2019 14:03
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi