karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

georgia500X176

benneto ofi 414x140

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

winnerkorts

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

fastfitness 500X176 01

fimi500x167

terranet500x176

Το MVP στο «παλατάκι» του Πατούχα στην Βιάννο

25 Sep 2012 Written by

Ένα όνειρο πολλών ετών στη Βιάννο, έγινε  το 2009 πραγματικότητα. Η τοπική ομάδα, ο Πατούχας, απέκτησε το δικό του στολίδι.

Γράφει ο Τάσος Βαρδάκης

Ένα πραγματικό παλατάκι στην Αγίας Μονής, ένα γήπεδο για όλους τους φιλάθλους του Δήμου Βιάννου. Ο φακός του «MVP» βρέθηκε στο όμορφο αυτό γήπεδο, καταγράφοντας καρέ-καρέ τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο του καλοκαιριού. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός του Dp Studies Πατούχα, στο ιστορικό γήπεδο ξεκίνησε και επίσημα η λειτουργία της ακαδημίας, ενώ εκεί στεγάζεται  και το έτερο σωματείο του Δήμου Βιάννου, ο Πήγασος που λειτουργεί και ως θυγατρική ομάδα του Πατούχα.


 
Τι περιλαμβάνει
 
Τι όμως περιλαμβάνει το παλατάκι του Δήμου Βιάννου; Καταρχήν μεγάλωσε ο αγωνιστικός χώρος (οι διαστάσεις πριν τις εργασίες ήταν 90Χ59 και τώρα έχουν γίνει 102Χ62), παίρνοντας στην συνέχεια την κατάλληλη κλίση. Επίσης δημιουργήθηκαν κανάλια υδρορροής που θ’απομακρύνουν το νερό από τον αγωνιστικό χώρο. Τοποθετήθηκαν πλαστικός χλοοτάπητας τελευταίας γενιάς, καινούργιοι πάγκοι, ανακαινίστηκε η κερκίδα με την τοποθέτηση 500 πλαστικών καθισμάτων ενώ στους επισήμους υπάρχουν μαρμάρινα τραπεζάκια προκειμένου ν’απολαμβάνουν τον καφέ τους και όλες τις ανέσεις οι υψηλοί προσκεκλημένοι. Παράλληλα κατασκευάστηκε τοιχίο ύψους 2,5 μέτρων, πετρόκτιστο, με φυσική πέτρα του ανάγλυφου της περιοχής. Το γήπεδο κλείστηκε περιμετρικά προκειμένου να διασφαλιστεί η ακεραιότητα του πλαστικού τάπητα ενός τοποθετήθηκε δίχτυ ύψους 5 μέτρων πίσω από τις εστίες. Μέσα σε όλα αυτά αξίζει ν’αναφερθούν και οι επιπλέον εργασίες, π.χ. υδραυλικά, βαφές, καθαρισμοί. Από κει και πέρα στο μέλλον προβλέπεται να γίνουν: μεγάλωμα των αποδυτηρίων, δεντροφύτευση γύρω από το γήπεδο, τοποθέτηση προβολέων, κατασκευή σκέπαστρου στην υπάρχουσα κερκίδα, ενώ στους στόχους της διοίκησης είναι και η δημιουργία γυμναστηρίου και η κατασκευή κυλικείου.
 

Το κόστος
 
Το κόστος της τοποθέτησης του πλαστικού τάπητα αλλά και της περίφραξης του γηπέδου κόστισε 210.000 ευρώ. Από κει και πέρα 50.000 ευρώ θα κοστίσουν κάποια επιπλέον έργα που θα χρεωθεί η ομάδα του Πατούχα ενώ σημαντική ήταν η βοήθεια του Δήμου Βιάννου η οποία εκτός των 20.000 ευρώ που ανέλαβε για την πληρωμή του εργολάβου, φρόντισε το επίπονο και πολυέξοδο κόστος των χωματουργικών εργασιών.
 
  
Τι λένε οι κάτοικοι της περιοχής
 
Ποια όμως είναι η άποψη των κατοίκων της περιοχής για το στολίδι του Δήμου Βιάννου;
 
-Γιώργος Λουλάκης: «Το σημαντικότερο με την ανακατασκευή του γηπέδου είναι η δημιουργία της ακαδημίας του Πατούχα. Επιτέλους μετά από τόσα χρόνια ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα».
 
-Ερρίκος Πνευματικάκης: «Είμαστε χαρούμενοι γιατί μετά από τόσα χρόνια νιώθουμε ότι η Βιάννος δικαιώνεται».
 
-Ραφαήλ Δαμουλάκης: «Θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές. Ο Πατούχας επιτέλους αποκτά την δική του στέγη και μαζί όλοι οι Δημότες της Βιάννου».
 
-Νίκος Λουλάκης: «Θα είναι πραγματικό φρούριο. Ο Πατούχας με αυτό το γήπεδο μπαίνει σε άλλες βάσεις. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι έχουν βοηθήσει να γίνει αυτό το στολίδι».
 
-Διονύσης Μπαρέκας: «Ανυπομονούμε να δούμε ένα μεγάλο παιχνίδι. Ευχαριστούμε αυτούς που βοήθησαν να γίνει ένα όνειρο πραγματικότητα».


 
 
Δημήτρης Παπαματθαιάκης (επί προεδρίας του στον Dp Studies Πατούχα εγκαινιάστηκε το γήπεδο)
 
«Αυτό το γήπεδο ήταν ένα όνειρο χρόνων. Από την στιγμή που αναλάβαμε ως διοίκηση βάλαμε πρωταρχικό στόχο το γήπεδο. Πιέσαμε με συντονισμένες προσπάθειες την πολιτεία και καταφέραμε να τοποθετηθεί ο χλοοτάπητας. Το κράτος ποτέ δεν έδωσε κάτι στα αθλητικά δρώμενα του Δήμου Βιάννου. Έπρεπε να φτιάξουμε μια καλή ομάδα, να προκαλέσουμε την τύχη μας, να φέρουμε μαζί μας τον κόσμο για να μας προσέξουν. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και κάποιες εκκρεμότητες που πρέπει άμεσα να γίνουν. Οι προβολείς και τα αποδυτήρια είναι σημαντικά στοιχεία. Μην ξεχνάτε ότι τόσο οι ακαδημίες όσο και το έτερο σωματείο της Βιάννου ο Πήγασος, έχουν και αυτοί δικαιώματα σε αυτό το γήπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Βιάννου για την βοήθεια στα χωματουργικά όπως και τους Δημήτρη Σπανάκη και Δημήτρη Πλαντζουνάκη για την δωρεάν παραχώρηση της πέτρας προκειμένου να χτιστεί το τοιχίο».
 


Μανόλης Κλαδάκης (Επί παρουσίας του στην δημαρχία της Βιάννου εγκαινιάστηκε το γήπεδο)
 
«Είναι μεγάλη ιστορία για τον Δήμο Βιάννου η κατασκευή αυτού του γηπέδου. Αισθανόμαστε μετά από τόσα χρόνια μια ανακούφιση που επιτέλους ο Πατούχας, οι ακαδημίες, αλλά και ο Πήγασος βρήκαν ένα πραγματικό χώρο άθλησης. Σύντομα θα βάλουμε κάποιους προβολείς προκειμένου να γίνεται προπόνηση μέχρι τις βραδινές ώρες. Ελπίζω να καταφέρουμε να εντάξουμε στο πρόγραμμα «Θησέας» και τους πυλώνες φωτισμού που θέλουμε και έχουμε στόχο να τοποθετήσουμε έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο».
 
 

 

Read 2189 times
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi