Print this page

Για 7η χρονιά έμεινε στην Α' Εθνική το σκάκι του ΟΦΗ!

13 Aug 2018 Written by

Για μια ακόμη χρονιά η σκακιστική ομάδα του ΟΦΗ επιβεβαίωσε την θετική της παρουσία στο ομαδικό πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής για 7η συνεχόμενη χρονιά.

Πρόκειται για την κορυφαία ελληνική διασυλλογική διοργάνωση όπου συμμετέχουν 34 ομάδες απ' όλη τη χώρα με 10μελείς συνθέσεις, με σκακιστές και σκακίστριες όλων των ηλικιακών κατηγοριών. Η ομάδα της πόλης μας πέτυχε σχετικά εύκολα τον πρώτο στόχο που ήταν η παραμονή στην κατηγορία (υποβιβάζονται οι 12 τελευταίες ομάδες), δεν κατάφερε όμως να πλασαριστεί σε μια θέση καλύτερη από την 7η που είχε πετύχει στο περυσινό πρωτάθλημα. Σε κρίσιμα σημεία κάποια από τα ατού της ομάδας δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα κι έτσι ο ΟΦΗ ισοβάθμησε στις θέσεις 9-14, παίρνοντας τελικά την 13η θέση στην τελική βαθμολογία.

Το καλύτερο αποτέλεσμα πέτυχε ο 16χρονος Νίκος Σερπετσιδάκης (με 6 βαθμούς σε 7 αγώνες), ενώ πολύ καλά κράτησε την 1η σκακιέρα ο GM Ανδρέας Κελίρης (με 4 στα 7). Πολύ καλή απόδοση είχε ακόμη ο 19χρονος Μολδαβός Nikita Morozov (4,5 στα 7) που αγωνίστηκε στην 2η σκακιέρα, καθώς και ο 11χρονος Νίκος Καζάκος (5,5 στα 7) στη σκακιέρα Κ-12. Με την ομάδα του ΟΦΗ συμμετείχαν ακόμη οι Παναγιώτης Χριστοδούλου (3 στα 6), Κυριάκος Βλάχος (3,5 στα 6), Νίκος Παναγιωτάκος (1,5 στα 2), Zuzana Cibickova (3,5 στα 7), Εύα Σερπετσιδάκη (1,5 στα 7), Νεφέλη Ματθαιάκη (1 στα 7) και Γιώργος Καδιάνης (3,5 στα 7). 

Συνεχίζοντας τα πολύ καλά τελευταία αποτελέσματα ο 14χρονος σκακιστής του ΟΦΗ Γιάννης Κουβίδης, στο Διεθνές τουρνουά της Παλαιόχωρας κέρδισε 70 μονάδες ΕΛΟ και πλησιάζει συνεχώς το 2000. Ο νεαρός σκακιστής μας νίκησε μεταξύ άλλων τον Ισλανδό Stefansson (2277) και ήρθε ισόπαλος με τον Αν. Βλάχο (2428), τη Γαλλίδα Delorme (2166) και τον Ρώσο Stukan (2153). Ελπιδοφόρα ήταν ακόμα και η εμφάνιση του 9χρονου σκακιστή του ΟΦΗ Γιώργου Τερζάκη, ο οποίος σημείωσε πολύ καλά αποτελέσματα επί ισχυρότερων αντιπάλων και πέτυχε απόδοση ΕΛΟ 1268 πολύ καλή για την ηλικία του.
Για μια ακόμη χρονιά πραγματοποιήθηκε κι αυτό το καλοκαίρι σκακιστικός αγώνας “σιμουλτανέ”, όπου ο προπονητής του ΟΦΗ Γιώργος Πρεδευτάκης αντιμετώπισε ταυτόχρονα 38 νεαρούς σκακιστές από σχολεία της πόλης. Η ευρεία συμμετοχή έδειξε και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που υπάρχει και στην πόλη μας για την ενασχόληση με το ευγενές αυτό πνευματικό άθλημα. Η διοργάνωση έγινε στα πλαίσια της Έκθεσης Βιβλίου που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι στην πλατεία Ελευθερίας και ήταν συνδιοργάνωση του Συλλόγου Βιβλιοχαρτοπωλών Ηρακλείου και του σκακιστικού τμήματος του ΟΦΗ.
Το σκακιστικό τμήμα του ΟΦΗ θα ξεκινήσει τη λειτουργία του για την περίοδο 2018-2019, αμέσως μετά το διεθνές τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο GALAXY το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες– εγγραφές στο τηλ. 6973409970 (Κώστας Βαρβεράκης, έφορος σκακιού ΟΦΗ).
Η διοίκηση του ερασιτέχνη ΟΦΗ ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Κρήτης, καθώς και τις εταιρείες χορηγούς “ΚΑΦΕ ΔΑΝΔΑΛΗ”, “Θ.&Κ. ΚΑΛΟΥΤΣΑΚΗΣ” και “ΕΜΜ.ΚΟΥΜΑΝΤΑΚΗΣ” για την πολύτιμη βοήθειά τους, στη συμμετοχή της σκακιστικής ομαδας του ΟΦΗ στο Πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής.

 Πηγή:ofierasitechnis.gr

Read 969 times Last modified on Monday, 13 August 2018 18:55
Rate this item
(0 votes)

Latest from george