Print this page

Το fair play της χρονιάς απο ομάδα της Κρήτης

14 Nov 2019 Written by
Του Γιώργου Κορτσιδάκη
Στην Ελλάδα που έχουν κερδηθεί πρωταθλήματα με ενστάσεις, έχουν γίνει τα απίστευτα λάθη με αντικανονική συμμετοχή ελλήνων ή ξένων παικτών, λόγω περιορισμών στην ενδεκάδα,  με αποτέλεσμα να έχουν κερδηθεί αγώνες στα χαρτιά, μια μικρή ομάδα απο την Κρήτη, αποτελεί μια "φωτεινή" εξαίρεση.
Πρόκειται για την ομάδα του Αλμυρού, η οποία αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα Ηρακλείου.
Στο παιχνίδι για το Κύπελλο Ηρακλείου με τον Πόρο, η φιλοξενούμενη ομάδα, κέρδισε το παιχνίδι με 1-2, αλλά υπέπεσε σε μια γκάφα.
Για μερικά λεπτά, δεν είχε στην ενδεκάδα ως όφειλε, δυο παίκτες κάτω των 21 ετών (αλλά μόνο ένα).
Συγκεκριμένα, απο το 55' έως το 61' λεπτό, η ομάδα του Πόρου, έμεινε εκτεθειμένη στο γήπεδο.
 
Η παρατυπία καραμπινάτη και με βάση την ρητή αναφορά της προκήρυξης, είναι ξεκάθαρο, ότι σε περίπτωση ένστασης, η δικαίωση θα ήταν βέβαιη, για το αντίπαλο σωματείο.
Παρ' όλα αυτά, στον Αλμυρό, έλαβαν μια "αντρίκεια" απόφαση, σε μια αποθέωση του Fair play, για το ποδόαφαιρο στην Ελλάδα συνολικά και όχι μόνο στην στενή ποδοσφαιρική κοινωνία του Ηρακλείου.
Αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στην ένσταση και όπως ανέφεραν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν "οι αγώνες κερδίζονται μέσα στις 4 γραμμές" και συμπλήρωσαν με την σημείωση ότι "διαλέγουμε όμως τον δικό μας δρόμο, τον δρόμο της λεβεντιάς και της αξιοκρατίας, αρχές που πρεσβεύει το σωματείο μας, οι αθλητές , οι φίλαθλοί μας αλλά και εμείς, το ΔΣ της ομάδας".
Δεν ξέρω πόσες ομάδες, θα έκαναν κάτι ανάλογο, ωστόσο αξίζει να αναδειχθεί αυτή η στάση, απο μια ομάδα που στάθηκε στην ηθική και όχι στα στενά όρια της νομιμότητας και του κανονισμού.
Και έχω την αίσθηση, ότι με την απόφαση που τελικά έλαβε, πέτυχε μια πολύ μεγαλύτερη νίκη, απο εκείνη που θα έπαιρνε στα χαρτιά.
Η ανακοίνωση της ομάδας του Αλμυρού: «Το ΔΣ του Αλμυρού πιστεύει ότι το "ευ αγωνίζεσθαι" σημαίνει να παίζεις δίκαια, να παίζεις καθαρά, να είσαι σταθερός, να έχεις σεβασμό στους συναθλητές και στους αντιπάλους και σεβασμό στους φιλάθλους.
Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε έναν αγώνα στα χαρτιά. Αυτός θα ήταν ο εύκολος δρόμος. Διαλέγουμε όμως τον δικό μας δρόμο, τον δρόμο της λεβεντιάς και της αξιοκρατίας, αρχές που πρεσβεύει το σωματείο μας, οι αθλητές , οι φίλαθλοί μας αλλά και εμείς, το ΔΣ της ομάδας.
Αποφασίσαμε να μην κάνουμε ένσταση για την παράβαση κανονισμών από πλευράς Πόρου στον μεταξύ μας αγώνα για το Κύπελλο ΕΠΣΗ "ΦΗΜΗ¨ (αγώνα στον οποίον χάσαμε με 1-2 και αποκλειστήκαμε από την συνέχεια του θεσμού). Οι αγώνες κερδίζονται εντός των 4 γραμμών».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ματσάρα και πρόκριση (VIDEO)
 
Read 2011 times Last modified on Sunday, 17 November 2019 19:56
Rate this item
(0 votes)

Latest from george