Print this page

Σωστή εκπαίδευση και ανάδειξη παικτών για την πρώτη ομάδα το στοίχημα του ΟΦΗ στις υπoδομές

17 Sep 2019 Written by

Η σωστή εκπαίδευση νέων ποδοσφαιριστών και η ανάδειξη παικτών για την πρώτη ομάδα, είναι το μεγάλο στοίχημα των ανθρώπων του ΟΦΗ, για τις ηλικίες απο 13 ετών και πάνβ που θα λειτουργήσουν τα τμήματα υποδομής της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925.

Το οργανόγραμμα  και ο τρόπος λειτουργίας των Ακαδημιών, παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν οι Γιάννης Σαμαράς, Νίκος Νιόπλιας, Μανώλης Πατεμτζής και Σάββας Κωφίδης. Το παρών έδωσαν επίσης και οι Ηλίας Πουρσανίδης και Γρηγόρης Τσινός.

Οι αναφορές που έγιναν απο τους ανθρώπους του ΟΦΗ:

Γιάννης Σαμμαράς: «Για εμένα είναι πολύ σημαντικό να ξαναχτίσουμε στην ουσία, κάτι που είχαμε πριν από πολλά χρόνια και είχα την τύχη να δουλέψω και έτσι ξεκίνησα να δουλεύω το 1996. Είναι πολύ σημαντικό για όλους μας, αυτό που λέμε τμήματα υποδομής. Η ΠΑΕ είχε μείνει πίσω, πέρυσι είχαμε πει ότι θα ξεκινήσουμε με δύο τμήματα (U13, U14) με την δική μας εκπαίδευση ώστε τα επόμενα χρόνια να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά παιδιά που θα μπαίνουν στην πρώτη ομάδα. Για εμένα είναι πάρα πολύ σημαντικό να βρούμε ξανά την ταυτότητα μας. Το είχα πει και παλιότερα ότι είχαμε την τύχη να παίξουμε συμπαίκτες με παιδιά από τις ακαδημίες, κάτι που είχε μείνει πίσω και θέλουμε να το βρούμε ξανά. Σίγουρα, θα χρειαστεί χρόνος όμως για εμάς είναι κάτι πολύ σημαντικό. Τα παιδιά, σε πρώτη φάση, επιλέγονται από ένα σύστημα σκάουτινγκ και για αυτόν τον λόγο εκπαιδεύουμε και θα εκπαιδεύονται σε θέματα σκάουτινγκ οι προπονητές για να φέρνουμε τα καλύτερα παιδιά. Σε πρώτη φάση, πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν υπάρχουν εγγραφές και το μπάτζετ βγαίνει μέσα από την ΠΑΕ. Υπάρχει μπάτζετ για την πρώτη ομάδα και μπάτζετ για τις Ακαδημίες. Θα υπάρξουν αρκετά σεμινάρια μέσα στην χρονιά για να δείτε και πως λειτουργεί η γενικότερη εκπαίδευση τόσο για τα παιδιά, όσο και για τους γονείς. Θα είναι η πρώτη φορά που θα υπάρχει γενικότερη ψυχολογική ενημέρωση για παιδιά και γονείς».

 Νίκος Νιόπλιας: «Όταν ήμουν προπονητής στον ΟΦΗ χρειαστήκαμε δύο παίκτες για να γίνουν επαγγελματίες και ήταν πολύ δύσκολο. Τώρα μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία θα γίνεται πιο εύκολο. Δεν υπάρχει ποδόσφαιρο χωρίς ακαδημίες. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια οργανωμένη δουλειά, δεν είναι εύκολο αλλά δεν είναι και δύσκολο να γίνει. Eίμαστε σε καλό δρόμο, παρακολουθούμε όλες τις προπονήσεις, όλους τους αγώνες και ο χρόνος δουλεύει για την ομάδα. Στην πρώτη ομάδα έχουμε δύο παιδιά, τους Σουρνάκη και Περδίκη που έγιναν επαγγελματίες και θέλουμε στο μέλλον να υπάρχουν πολλά παιδιά που θα έρχονται από τα κάτω στρώματα της ομάδας. Φανταστείτε πως ο Γιάννης είναι στην ομάδα έναν χρόνο και δύο παιδιά έγιναν επαγγελματίες και πως στο μέλλον πόσα παιδιά μπορούν να εξελιχθούν. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως το επίπεδο δουλειάς είναι πολύ υψηλό και επαγγελματικό».

Σάββας Κωφίδης: «Εξασκούμε τους παίκτες σε συνδυασμό με τις αξίες της ζωής. Το γήπεδο δεν είναι ένας άδειος χώρος, κάθε στοιχείο που υπάρχει εκεί λειτουργεί ως μέσο ώστε να αναπτυχθεί ο αθλητής αγωνιστικά, συναισθηματικά και σωματικά. Εστιάζουμε την ανάπτυξη του ατόμου και του χαρακτήρα αλλά και ταυτόχρονα ως μέλος μιας ομάδας. Το ποδόσφαιρο ως μέλος της κοινωνίας όμως δεν είναι ένα άθλημα αλλά τρόπος και σκέψης για εμάς».

 

Read 655 times Last modified on Tuesday, 17 September 2019 09:58
Rate this item
(0 votes)

Latest from george