karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

Το ...δίπλωμα "έφαγε" τον Κάμπος απο τον Πλατανιά

09 Oct 2018 Written by

Στην απόφαση για λύση της συνεργασίας του με τον προπονητή Πάουλο Κάμπος προχώρησε ο Πλατανιάς, καθώς δεν βρέθηκε λύση στο πρόβλημα με το δίπλωμα του, το οποίο δεν αναγνωρίζει η ΕΠΟ.
Ο Γιάννης Τάτσης και ο Κριστοφ Βαζέχα υποψήφιοι να τον διαδεχθούν στην τεχνική ηγεσία.
Η ανακοίνωση του Πλατανιά:
«Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων, κ. Βασίλη Αμανατίδη, με τον προπονητή κ.Πάουλο Κάμπος. Ο κ.Αμανατίδης, μετέφερε στον κ.Κάμπος, τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του διπλώματος του, καθώς και την ενημέρωση που είχε από την ΕΠΟ.
Η μη αναγνώριση του διπλώματος του κ.Κάμπος από την UEFA και την Ελληνική Ομοσπονδία -του ίδιου ακριβώς διπλώματος που κατέχουν και άλλοι Βραζιλιάνοι προπονητές που εργάζονται χωρίς πρόβλημα στην Ευρώπη – έφερε την ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων, απέναντι σε ένα πολύ σοβαρό δίλημμα.
Ο ένας δρόμος ήταν στο να προχωρήσουμε στη λύση της συνεργασίας με τον κ.Κάμπος. Ο δεύτερος, να κρυφτούμε πίσω από το δάκτυλό μας και να παίζουμε με την Ομοσπονδία και την Football League τις… κουμπάρες, δηλώνοντας τον κ.Κάμπος ως… διερμηνέα.
Η δεύτερη λύση, που έχει εφαρμοστεί κατά το παρελθόν από πολλές ομάδες, δεν τιμά το όνομα και τη διαδρομή του κ.Κάμπος, ενώ απέχει από τις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύει η ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων.
Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να επιλέξουμε την πρώτη και επώδυνη λύση, στο να προχωρήσουμε στη διακοπή της συνεργασίας με τον κ.Κάμπος. Έναν καταξιωμένο τεχνικό, ο οποίος έχει καθίσει στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, όμως η γραφειοκρατία δεν του επιτρέπει να καθίσει στον πάγκο της ομάδας μας.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ.Κάμπος για τη σημαντική προσφορά του στον Πλατανιά -στην πιο δύσκολη μάλιστα περίοδο των τελευταίων έξι χρόνων- και να του να του ευχηθούμε ό,τι καλύτερο στο μέλλον».

Η δήλωση του Πάολο Καμπος:
«Χθες, όπως είναι γνωστό, ενημερώθηκα από τον κ.Βασίλη Αμανατίδη, ότι η ΕΠΟ δεν αναγνωρίζει το δίπλωμα μου και συνεπώς δεν μου δίνει την άδεια να εργαστώ στη χώρα σας.
Ηταν μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη. Είμαι πολύ στεναχωρημένος που δεν μπορώ να εργαστώ στον Πλατανιά, αν και στο παρελθόν έχω δουλέψει σε άλλες τέσσερις ομάδες στην Ελλάδα.
Δεν έχω ακόμα καταλάβει τον λόγο που η ΕΠΟ, δεν αναγνωρίζει το δίπλωμα μου, το οποίο είναι διεθνές. Εχω εργαστεί σε 12 χώρες, δεκάδες συλλόγους, αρκετές εθνικές ομάδες, όμως δεν μπορώ να εργαστώ -ξανά- στην Ελλάδα.
Είμαι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βραζιλίας, έχω πτυχία που αναγνωρίζονται στην πατρίδα μου, αλλά και σε όλη τη Λατινική Αμερική. Ολοι γνωρίζουν τη διαδρομή μου. Εχω καθίσει στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, με το ίδιο δίπλωμα με το οποίο ήρθα στην Ελλάδα για λογαριασμό του Αστέρα Τρίπολης, με τον οποίο έχω πανηγυρίσει την άνοδο στην Super League. Με τον Αστέρα αντιμετωπίσαμε και νικήσαμε ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός.
Όταν έφυγα από την Ελλάδα, η άδεια που είχα πάρει με το συγκεκριμένο πτυχίο έληξε, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί τώρα δεν ανανεώνεται. Είμαι προπονητής τόσα χρόνια και πρώτη φορά αντιμετώπισα κάτι τέτοιο. Αυτό που έγινε με στεναχώρησε πολύ, γιατί δεν μου δίνεται η ευκαιρία να εργαστώ, μέσω του Πλατανιά, ξανά στην Ελλάδα, όπου έχω μόνο φίλους. Ακόμα και τώρα, όποιον και να ρωτήσετε στις ομάδες όπου έχω εργαστεί, μόνο καλά λόγια έχει να πει για την εργατικότητα μου, τον χαρακτήρα μου, την ειλικρίνειά μου.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους στον Πλατανιά, τον πρόεδρο κ.Μαθιουλάκη και τον Βασίλη Αμανατίδη που μου εμπιστεύθηκαν την ομάδα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία και έπειτα από μια κακή σεζόν. Εχει γίνει εκπληκτική δουλειά από όλους, διοίκηση και τεχνικό διευθυντή, προκειμένου μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να δημιουργηθεί η ομάδα από την αρχή.
Υπάρχουν γερές βάσεις, έχουν έρθει πολύ καλοί παίκτες, νέοι σε ηλικία και είμαι σίγουρος ότι ο νέος προπονητής θα κάνει καλή δουλειά. Η ομάδα έχει όλα εκείνα που χρειάζεται για να πετύχει τους στόχους της και αυτό είναι κάτι που της το εύχομαι ολόψυχα».

Read 794 times
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi