karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

H δημόσια υγεία κάθε χώρας δεν είναι απόφαση της UEFA

03 Apr 2020 Written by
Toυ Γιώργου Κορτσιδάκη
Mε τη φράση "η UEFA διατηρεί το δικαίωμα να εξετάσει το δικαίωμα των ομάδων στη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του 2020/21, σύμφωνα πάντα με τους σχετικούς κανονισμούς", η Ευρωπαική Ομοσπονδία, απειλεί σαφώς με GREXIT τις Ελληνικές ομάδες, σε περίπτωση απόφασης οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος.
Την ίδια ώρα που οι Ελληνικές ομάδες έχουν αποφασίσει την διακοπή του πρωταθλήματος η UEFA έρχεται να τονίσει ότι δική της θέση είναι τα πρωταθλήματα να ολοκληρωθούν ακόμα και αν χρειαστεί να παιχθεί ποδόσφαιρο τον Αύγουστο, παίζοντας με τη φωτιά και τη δημόσια υγεία.
"Παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη της κατάστασης, η ομάδα εργασίας που ασχολείται με το καλεντάρι θα δείξει σύντομα, ιδανικά στα μέσα Μαϊου, ποιο πλάνο θα προχωρήσει για να ολοκληρωθεί η σεζόν, χωρίς να αφήσει κανέναν πίσω" αναφέρει στην επιστολή της η UEFA δείχνοντας διατεθειμένη να ολκληρώσει με κάθε τρόπο τα πρωταθλήματα, ακόμα και αν αν χρειαστεί να αλλάξει ολοκληρωτικά την επόμενη σεζόν.
"Η διακοπή των διοργανώσεων θα έπρεπε πραγματικά να είναι η τελευταία λύση, μόνο αν δεν υπάρχει κάποιο καλεντάρι που να επιτρέπει την ολοκλήρωση της σεζόν" επισημαίνει πάνω στο ίδιο θέμα η UEFA.
Πάντως, σε κάποια πρωταθλήματα όπως το Βέλγιο, που διέκοψαν οριστικά το πρωτάθλημα, τονίζουν ότι σέβονται την απόφαση της UEFA ομως δεν πρόκειται να αλλάξουν την δική τους, γιατί θεωρούν ότι είναι η καλύτερη με βάση της σημερινής κατάστασης, που επικρατεί στις χώρες τους για τον κορωνοϊό.
Την στάση της UEFA ήδη επικρίνουν και μεγάλα ευρωπαικά κλαμπ όπως ο Αγιαξ, με νωπές τις δηλώσεις του διευθυντή ποδοσφαίρου Μάρκ Οφερμαρς, ο οποίος συγκρίνει την UEFA με τον Τραμπ και τονίζει ότι η στλαση της να μην διακόψει τα πρωταθλήματα, έχει να κάνει με συμφέροντα που αφορούν τα τηλεοπτικα δικαιώματα, μεγάλων ομάδων.
Το ερώτημα είναι το εξής: Η UEFA έχει αραγε το δικαίωμα να παρέμβει σε θέματα δημόσιας υγείας κάθε κράτους;
Αν μια χώρα κρίνει ότι δεν μπορεί να παιχθεί ποδόσφαιρο, πως μπορεί η UEFA να παρέμβει.
Το είδαμε, πρόσφατα και με παιχνίδια του Τσάμπιονς Λίγκ που αναβλήθηκαν, λόγω κορωνοϊου, με απόφαση των ίδιων των χωρών, στις οποίες πειθάρχησε η UEFA.
Eκτός και αν η Ευρωπαική Ομσπονδία, θέλει να γίνουν πρωταθλήματα-εκτρώματα κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς να γνωρίζει κανείς με ποιούς ποδοσφαιριστές, τα συμβόλαια των οποίων λήγουν στις 30/6 και κάποιοι απο αυτούς έχουν ήδη μεταγραφεί σε άλλες ομάδες, απο αυτές που αγωνίζονται σήμερα.
Το περιεχόμενο της επιστολής προς τις Ελληνικές ομάδες:
"Η τωρινή υγειονομική κρίση λόγω του κορονοϊού δεν έχει κανενα προηγούμενο στην κοινωνία μας και, επιπλέον της απειλής στη δημόσια υγεία που είναι η αδιαμφισβήτη προτεραιότητα, έχει χτυπήσει βάναυσα όλες τις βιομηχανίες και τους τομείς της οικονομίας. Το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί εξαίρεση και εδώ και αρκετές εβδομάδες όλες οι διοργανώσεις μας έχουν αναγκαστεί να σταματήσουν.
Σε ένα τόσο σοβαρό σενάριο, το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο κατάφερε παρόλα αυτά να αντιδράσει σαν μία ενωμένη οικογένεια. Το κοινό σημείο της 17η Μαρτίου ήταν πως πρέπει να γίνει κάθε προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθούν σύμφωνα με το φορμάτ τους όλες οι εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι τεράστιας σημασίας ακόμα κι ένα γεγονός σαν αυτήν την πανδημία να μην εμποδίσει τις διοργανώσεις μας να κριθούν στον αγωνιστικό χώρο, σύμφωνα με τους κανονισμούς τους, και όλους τους τίτλους δοθούν με βάση τα αποτελέσματα. Ως υπεύθυνοι ηγέτες του αθλήματός μας, αυτό είναι κάτι που πρέπει να εξασφαλίσουμε, μέχρι να εξαντληθεί κάθε πιθανότητα και όσο υπάρχουν ακόμα σχεδιαστικές, εκτελεστικές και κανονιστικές λύσεις.
Προχωράμε ενωμένοι με γνώση πως μόνο μια εκπληκτική συντονισμένη προσπάθεια όλων των διοργανωτών μπορεί να βοηθήσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να βγει από την κρίση, έχοντας ανακτήσει το βασικό του κορμό, τις διοργανώσεις.
Αυτή η δέσμευση πήρε σάρκα και οστά στις δύο ομάδες εργασίας που φτιάχτηκαν για να εξετάσουν τις επιλογές με το καλεντάρι και με τις νομικές και οικονομικές συνέπειες του να συνεχιστεί η σεζόν και μετά τις 30 Ιουνίου. Χωρίς ενότητα κι αλληλεγγύη, κανείς δεν θα βγει από την κρίση, γιατί είμαστε αλληλοεξαρτώμενοι.
Απαιτείται χειρισμός και των δύο καλενταρίων, αφού το φινάλε της τωρινής σεζόν θα επηρεάσει το ξεκίνημα της επόμενης.
Παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη της κατάστασης, η ομάδα εργασίας που ασχολείται με το καλεντάρι θα δείξει σύντομα, ιδανικά στα μέσα Μαϊου, ποιο πλάνο θα προχωρήσει για να ολοκληρωθεί η σεζόν, χωρίς να αφήσει κανέναν πίσω.
Η διακοπή των διοργανώσεων θα έπρεπε πραγματικά να είναι η τελευταία λύση, μόνο αν δεν υπάρχει κάποιο καλεντάρι που να επιτρέπει την ολοκλήρωση της σεζόν.
Πιστεύουμε ακράδαντα πως το ποδόσφαιρο μπορεί να επιστρέψει στους επόμενους μήνες, μέσα σε συνθήκες που θα μας υποδείξουν οι δημόσιες αρχές, και πως κάθε απόφαση οριστικής διακοπής εγχώριων διοργανώσεων είναι, σε αυτό το στάδιο, πρόωρη και αδικαιολόγητη.
Από τη στιγμή που η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις καθορίζεται από το αποτέλεσμα στο τέλος μιας ολοκληρωμένης εγχώριας διοργάνωσης, ένας πρόωρος τερματισμός θα θέσει εν αμφιβόλω την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.
Η UEFA διατηρεί το δικαίωμα να εξετάσει το δικαίωμα των ομάδων στη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του 2020/21, σύμφωνα πάντα με τους σχετικούς κανονισμούς".
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
 
 
Read 1992 times Last modified on Wednesday, 08 April 2020 19:10
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi