karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

«Σκάουτινγκ» στους αντιπάλους του ΟΦΗ

04 Aug 2018 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Στο Καρπενήσι, δεν είδαμε μόνο τον ΟΦΗ, είδαμε και κάποιους απο τους αντιπάλους του, στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκ.

Τον ΠΑΣ Γιάννινα, τη Λαμία, το Λεβαδειακό, τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ομάδες, με τις οποίες θα ανταγωνιστεί φέτος ο ΟΦΗ στην Σούπερ Λίγκ.

Ομάδες, που και αυτές επέλεξαν το Καρπενήσι για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους και έδωσαν φιλικά παιχνίδια μεταξύ τους.

Δεν ήταν δυνατόν λοιπόν, να γίνεται κάποιο παιχνίδι Σούπερ Λίγκ (έστω και φιλικό) μερικά χιλιόμετρα μακριά μας και εμείς να μην πάμε να δούμε τα παιχνίδια.

Το δικό μας «σκάουτινγκ» σε ότι αφορά τις ομάδες που είδαμε, έχει ως εξής:

Απόλλων Σμύρνης: Βαριά και αργή ομάδα. Στηρίζει το παιχνίδι της στη δύναμη, κάτι που προφανώς αποτελεί φιλοσοφία του Γερμανού, προπονητή της. Θα χρειαστεί προσθήκες και σίγουρα ταχύτητα, αλλιώς θα… τρέχει και δεν θα φτάνει. Στο φιλικό με τον ΟΦΗ (2-0 ο ΟΦΗ) ήταν μια...ταχύτητα πίσω, απο την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου.

Ο Βαγγέλης Μάντζιος στην κορυφή της επίθεσης, μετά από 2 χρόνια απουσίας από τα επίσημα παιχνίδια, λόγω της γνωστής υπόθεσης ντόπινγκ που τον ταλαιπώρησε, θα είναι ένα στοίχημα για την ομάδα αυτή. Δεν έχει βρεί ακόμη ρυθμό ο Βαγγέλης, αλλά η εμπειρία και η ποιότητα του, είναι αναμφισβήτητη.

Λάρισα: Εχασε πολλούς και καλούς παίκτες από την επίθεση της, όπως ο Γκριεζμαν, ο Ναζλίδης, ο Αγκάνοβιτς, ο Λεοζίνιο, ο Περόνε κ.λ.π. Θα χρειαστεί σίγουρα επιθετική ενίσχυση, καθώς από αυτό που είδαμε στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ (1-0), εκείνοι που έφυγαν, δεν αντικαταστάθηκαν. Αμυντικά τα πήγε καλά και στο πρώτο ημίχρονο είδαμε τη Λάρισα με διάταξη 3-5-2 από τον Αντωνίου.

Γιάννινα: Σταθερή αξία η ομάδα του Γιάννη Πετράκη. Αυτός είναι η «εγγύηση» της ομάδας των Ιωαννίνων. Τόσο με τη Λαμία, όσο με τον Λεβαδειακό, έδειξε να έχει βάθος σαν ομάδα και πολλές λύσεις σε όλες τις θέσεις. Αν φύγει ο παίκτης-βαρόμετρο, ο Ισπανός Κόντε, θα είναι οπωσδήποτε μεγάλη απώλεια και ίσως θα πρέπει να μιλάμε και για «άλλη» ομάδα με ή χωρίς αυτόν, αλλά τα χρήματα από τη μεταγραφή, φαίνεται ότι τα χρειάζεται ο σύλλογος για να μπορέσει να «αναπνεύσει». Θα προσπαθήσει ομαδικά και με πολύ Ελληνικό στοιχείο ο ΠΑΣ να καλύψει το κενό.

Λαμία: Στο 2-2 με τον ΠΑΣ Γιάννινα, η εικόνα της ήταν εξαιρετική. Ισως να είναι καλύτερη από πέρσι (!) που σώθηκε στην πρώτη της χρονιά της Σούπερ Λίγκ. Ο Τεννές έχει φτιάξει και φέτος μια ομάδα που θα είναι σκληρό καρύδι. Εχει πάρει τον παλιό γνώριμο μας από τον Αστέρα Τρίπολης τον Μπαράλες για τη θέση του σέντερ-φόρ, τον έμπειρο Επστάιν της Κέρκυρας, τον Δημούτσο και τον Βάντερσον του Πλατανιά και γενικά δείχνει μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα.

Λεβαδεικός: Στην ήττα με 1-0 από τον αξιόπιστο ΠΑΣ Γιάννινα, είχε καλή εικόνα κατά διαστήματα. Βέβαια, εκείνο που λένε οι άνθρωποι της ομάδας, είναι ότι θα γίνουν αρκετές προσθήκες ακόμη! Στην επίθεση ο Ηρακλειώτης Πέτρος Γιακουμάκης και ο έμπειρος επιθετικός…. θα τραβήξουν το κουπί. Πίσω, ο πολύπειρος αλλά μεγάλος Ομο, που πήρε από τη Λαμία. Στο κέντρο ο παλιός μας γνώριμος Παύλος Μητρόπουλος, αλλά και ο Σουμπίνιο με την μεγάλη ποιότητα, ο οποίος μάλιστα έδειξε στο Καρπενήσει σε πολύ καλή κατάσταση! Θα περιμένουμε τις προσθήκες που (λένε ότι ) θα κάνουν, για να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Ο φιλόδοξος προπονητής του πάντως ο Ακης Μάντζιος, μαζί με τον πρώην διαιτητή Γιώργο Καζναφέρη που επέστρεψε φέτος στην Λιβαδειά λένε ότι θα το παλέψουν με νύχια και με δόντια.

Και κάτι τελευταίο, από το φιλικό του ΟΦΗ με την Παναχαική (0-0), άσχετα αν οι Πατρινοί δεν θα είναι αντίπαλοι του ΟΦΗ φέτος.

Αν και νωρίς, στο φιλικό με τον ΟΦΗ είδαμε μια ομάδα, με το ίδιο στυλ με πέρσι.

Θα στηριχθεί στην καλή άμυνα της και στα τρεξίματα στο γήπεδο.

Ο έμπειρος Φωτάκης μπορεί να έφυγε, αλλά παρέμεινε ο Μωραίτης, ο 21χρονος επιθετικός, που παραμένει ο πιο αξιόπιστος παίκτης της ομάδας αυτής.

Ο έμπειρος Ντάσιος, ο Λουμπαρδέας στην άμυνα και οι Πλέγας-Φουρλάνος στο κέντρο, όπως επίσης και ο πρώην παίκτης του ΟΦΗ, Θανάσης Παπατόλιος, παίκτες που επίσης ξεχωρίζουν.

Για να δούμε, αν θα τα καταφέρει φέτος, με αντιπάλους όπως η Δόξα Δράμα του Μπύρου, ο Βόλος του Μπέου, ο ιστορικός Ηρακλής, η Κέρκυρα και ποιος ξέρει αν υπάρξει κάποια ομάδα-έκπληξη, σε αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα, στο οποίο ο ΟΦΗ εγκλωβίστηκε δυο χρόνια.

Read 698 times Last modified on Sunday, 19 August 2018 00:46
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi