karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

Ποδοσφαιρική απογοήτευση (και) ο Κατσουράνης

26 May 2018 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Η περίπτωση του Κώστα Κατσουράνη, είναι -κατά τη γνώμη μου-μια ακόμη ποδοσφαιρική απογοήτευση και μάλλον και αυτός θα προστεθεί στους ποδοσφαιριστές, που επιχείρησαν να βγούν μπροστά στο διοικητικό κομμάτι, χωρίς σπουδαία αποτελέσματα.

Επιχειρηματίες από την Πάτρα, έβαλαν τα ωραία τους λεφτά, τον έβγαλαν μπροστά και του έδωσαν αυτό που λέμε τη διαχείριση της ομάδας.

Το σχέδιο, πράγματι δείχνει ότι έχει γοητεία, η ομάδα ανέβηκε από την Γ’ στην Β’ Εθνική, έκανε φέτος στην κατηγορία μια σπουδαία χρονιά, μια αγωνιστική υπέρβαση, αλλά ήταν πάνω από τις δυνάμεις της, να ανταγωνιστεί τον ΟΦΗ και τον Αρη, που είχαν σημεία υπεροχής σε όλα τα επίπεδα, έναντι της φιλότιμης προσπάθειας των Πατρινών.

Και εκεί που θα περίμενε κανείς, από τον Κατσουράνη, να αναδείξει το ποδοσφαιρικό ήθος, που υποτίθεται ότι διατυμπανίζει σε συνεντεύξεις του, αλλά και στο twitter που το αγαπάει πολύ, εισπράξαμε από τον «εκφραστή» αυτής της ομάδας, μια απαράδεκτη στάση και μια νοοτροπία που δεν συνάδει σε ένα παίκτη που σήκωσε το EURO 2004 της Πορτογαλίας και υποτίθεται ότι περιμένεις περισσότερα από αυτόν.

Ο Κατσουράνης (μας) απογοήτευσε, όχι γιατί δεν βρήκε την τόλμη και το ανάστημα να συγχαρεί τον ΟΦΗ και τον Αρη, για την πανάξια άνοδο τους, στην Σούπερ Λίγκ.

Μας απογοήτευσε, με το ειρωνικό του ύφος και τη φράση του, ότι η Παναχαική, έπαιζε φέτος με αντιπάλους την Μπάγερν και την Παρί, γι' αυτό και δεν βγήκε κατηγορία!

Μια απαράδεκτη δήλωση, με σαφή πρόθεση να επισκιάσει την -κατά γενική ομολογία-πανάξια και δίκαιη άνοδο τόσο του ΟΦΗ, όσο και του Αρη.

Ακόμα και παίκτες της Παναχαικής στις επίσημες τοποθετήσεις τους, διατύπωσαν ότι ΟΦΗ και Αρης, ήταν οι καλύτερες ομάδες της κατηγορίας.

Ο Κατσουράνης όμως, όχι μόνο δεν το παραδέχεται, αλλά ειρωνεύεται κι’ όλας και αυτό είναι το λυπηρό, στη στάση του.

Δείχνει μια ασέβεια, απέναντι σε δυο μεγάλες δυνάμεις του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Βέβαια η ποδοσφαιρική κλάση, δεν συνδέεται κατ’ ανάγκη και με το επίπεδο κάποιου.

Στην περίπτωση του ΟΦΗ, η διαφορά με την Παναχαική και χωρίς να υπολογίζεται η τελευταία αγωνιστική, είναι 13 πόντοι διαφορά στην βαθμολογία, 33 γκολ διαφορά στην επίθεση, καλύτερη άμυνα και ένα αποστομωτικό 0-3 από το ημίχρονο, στο Παναχαική-ΟΦΗ στην Πάτρα, που έβαλε υπογραφή, για το ποια ομάδα είναι το αφεντικό της κατηγορίας.

Τα υπόλοιπα που λέει ή δεν λέι ο Κατσουράνης, είναι απλά άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Η βαθμολογία λέει την  αλήθεια.

Ο Νίκκι Παπαβασιλείου είναι επαγγελματίας προπονητής και έτσι ακριβώς αποφάσισε, κάνοντας δεκτή την πρόταση του Εργοτέλη και αφήνοντας στην άκρη το σχέδιο και την επίσημη πρόταση που είχε καταθέσει, για τις ακαδημίες του ΟΦΗ.

Για μένα αυτή, είναι μια νορμάλ στάση, για κάποιον επαγγελματία, που θεωρεί πιο συμφέρουσα, μια πρόταση απο μια άλλη.

Αυτό που λαμβάνω στις πρώτες μέρες, αυτής της επιλογής, είναι ένα "επικοινωνιακό κόστος" για τον ίδιο, από το περιβάλλον του ΟΦΗ.

Ακόμα και στον Ερασιτέχνη, όπου είχε πολλές συμπάθειες, δεν μπορούν να αιτιολογήσουν την επιλογή του, να αποσυρθεί και του χρεώνουν μια Κυπριακή...πονηριά, για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα.

Όπως λένε, παρά τα δεδομένα προβλήματα που υπήρχoυν με την κατάσταση των γηπέδων στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο, και τις παρεμβάσεις που θα γίνουν εκεί και οι οποίες πιθανόν να πάρουν κάποιο χρόνο, θα μπορούσε να το παλέψει.

Αλλωστε, σε μια πρόταση δεκαετίας (!) που έκανε, για τις ακαδημίες του ΟΦΗ, θα μπορούσε η πρώτη χρονιά, να είναι μια αρχή, για αυτά που θα έρθουν…

Προβληματισμούς δημιούργησε το άρθρο μου  «Ο Γιαννάκης και η μπασκετική κατάντια μας», το οποίο είχε να κάνει με τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας, σε μπασκετικό επίπεδο.

Κάποιοι συμφωνούν, κάποιοι διαφωνούν και αυτό είναι καλό. Η άποψη του καθ’ ενός είναι σεβαστή.

Προς Δειλινά μεριά και στον κύριο, τον οποίο ούτε γνωρίζω, ούτε με γνωρίζει και επέλεξε να ασχοληθεί προσωπκά μαζί μου, κάνοντας τον (αυτόκλητο) δον κιχώτη του τοπικού μπάσκετ, χωρίς καν να αναφερθώ σε αυτόν, θα ήθελα ως συμβουλή μέσα από την περίπου τρείς δεκαετίες θητεία μου στο χώρο, να του επισημάνω ότι απλά, ότι όταν εμείς ήμασταν θαμώνες των γηπέδων και αναδεικνύαμε προβλήματα, εκείνος ήταν σε «υγρή» μορφή, μπασκετικά πάντα, για να μην παρεξηγούμαι.

Η δημοσιότητα, θέλει σωστή διαχείριση, γιατί έχει καταστροφικά αποτελέσματα, για εκείνους που την επιζητούν, με λάθος τρόπο…

Και κάτι τελευταίο. Υπάρχει (ακόμη) μεγάλο κόμπλεξ σε αυτήν πόλη, σε ότι αφορά τον ΟΦΗ και τις ενέργειες που κάνει κατά καιρούς, σε όλα τα επίπεδα.

Κάποιοι, δεν μπορούν να κρυφτούν, δυστυχώς, για τους ίδιους…

Read 1415 times Last modified on Saturday, 02 June 2018 18:39
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi