Print this page

Η "πιλοτική πρόταση" για το ΟΦΗ-Ολυμπιακός

06 Jul 2020 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Να γίνει «πιλοτική εφαρμογή» της παρουσίας φιλάθλων με κόσμο στο γήπεδο, με τη σύμφωνη γνώμη του Ολυμπιακού, ζήτησε ο ΟΦΗ, στο παιχνίδι της 15ης Ιουλίου (Tετάρτη 7.15μμ), στο Γεντί Κουλέ.

Η ΠΑΕ ΟΦΗ κατέθεσε το αίτημα της, στην Σούπερ Λίγκ και πλέον θα προωθηθεί στις υγειονομικές αρχές, οι οποίες και θα λάβουν την απόφαση.

Να σημειωθεί ότι για το θέμα παρουσίας φιλάθλων, έστω και στα λίγα παιχνίδια που απομένουν για την λήξη των πλέι-οφ (μέχρι 19 Ιουλίου), ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης σε πρόσφατη συνέντευξη του στην τηλεόραση CRETA άφησε «ανοιχτό παράθυρο».

Το αίτημα του ΟΦΗ στη Λίγκα για «πιλοτική εφαρμογή» έγινε ομόφωνα αποδεκτό απο όλες τις ομάδες και αναμένονται εξελίξεις.

Θα κριθεί απο την απόφαση της υγειονομικής επιτροπής, η οποία βέβαια σε αίτημα που είχε γίνει παλαιότερα ήταν αρνητική.

Οπως είχε γίνει γνωστό απο τον ΟΦΗ, η απόφαση αυτή, της υγεινομικής επιτροπής, δεν ήταν ομόφωνη και αυτό ίσως αφήνει κάποιες ελπίδες, να δούμε απο φέτος φιλάθλους στις εξέδρες των Ελληνικών γηπέδων.

Δεν αποκλείεται, λένε, κάποιες πηγές, η απόφαση να είναι προπομπός και για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Ολυμπιακός-ΑΕΚ στις 26 Ιουλίου.

 Στην ανακοίνωση της η Σούπερ Λίγκ αναφέρει ότι:

Ομόφωνα αποφασίστηκε όπως αποσταλεί αίτημα προς το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού και Συντονιστή Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ, κ. Γ. Μαυρωτά, ώστε οι έλεγχοι COVID-19, βάσει του Πρωτοκόλλου Διεξαγωγής Αγώνων Super League 1, να είναι υποχρεωτικοί και όχι να συνίσταται η διενέργειά τους, όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Ομόφωνα αποφασίστηκε όπως αποσταλεί αίτημα προς το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού και Συντονιστή Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ, κ. Γ. Μαυρωτά για την πιλοτική εφαρμογή παρουσίας φιλάθλων στον αγώνα ΟΦΗ-Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής ημέρας των Play Off.

Read 682 times Last modified on Thursday, 09 July 2020 12:34
Rate this item
(0 votes)

Latest from george