karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

Μια σούπερ πρόβλεψη για το βόλει του ΟΦΗ

16 Aug 2019 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Η ομάδα βόλει του ΟΦΗ μπαίνει σε μερικές μέρες στο γήπεδο, ώστε να ξεκινήσει την προετοιμασία της, για το όμορφο ταξίδι στην Volley League, μετά την ιστορική άνοδο, στην μεγάλη κατηγορία και οι προβλέψεις και τα προγνωστικά που κάνουν άνθρωποι που γνωρίζουν καλύτερα από εμάς, την κατηγορία και τις ομάδες, είναι πραγματικά κάτι παραπάνω απο αισιόδοξες, σε ότι αφορά στο τι μπορεί να πετύχει ο πρωτάρης ΟΦΗ.

Θα έλεγα μάλιστα, ότι κάποιοι εκτός Κρήτης, έχουν αντιληφθεί μάλλον καλύτερα απo όλους εμάς, στο Ηράκλειο και την Κρήτη συνολικά, τι έχει γίνει φέτος στο βόλει του ΟΦΗ, απο πλευράς δυναμικότητας της ομάδας που έχει χτιστεί και ποιές δυνατότητες έχει για το πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας, που θα ξεκινήσει στα τέλη του Οκτώβρη.
Η κρητική ομάδα, αν και νεοφώτιστη, φρόντισε να κλείσει σχεδόν γρήγορα το ρόστερ της (μένουν ακόμη 1-2 κινήσεις), βρήκε τους 4 ξένους πάνω στους οποίους θα στηρίξει την ομάδα που θα χτίσει (ο 23χρονος διεθνής Κολομβιανός ακραίος 1μ98 Ivan Andres Hurtado Mina, ο επίσης διεθνής Κολομβιανός, 24χρονος κεντρικός 2μ04 Kevin Αlexander Karabali , οι διεθνείς Milos Culafic ακραίος, 33 ετών, Μαυροβούνιος και Dmitry Storozhilov πασαδόρος, 33 ετών, Ουκρανός), ενώ επέλεξε με προσοχή κάποιους έμπειρους Ελληνες παίκτες που έχουν γράψει...χιλιόμετρα στο άθλημα (Γκαρά, Ρουμελιωτάκη, Σαρηκείσογλου).
Ο ΟΦΗ, λένε εκείνοι που γνωρίζουν, είναι ομάδα για μεγάλα πράγματα και με όπλο την εμπειρία, που έχουν οι καθοριστικοί παίκτες που έχει επιλέξει (όπως ο πολύ καλός Ουκρανός πασαδόρος Στοροζίλοφ και ο Μαυροβούνιος ακραίος Τσούλαφιτς), μπορεί να μετατρέψει σε θρίαμβο την φετινή του, παρθενική χρονιά στην Volley League.
O έμπειρος συνάδελφος στα θέματα του βόλει Φώτης Καρακούσης, ο οποίος αρθρογραφεί στο gazzeta.gr που είναι από τις μεγαλύτερες σε επισκεψιμότητα αθλητικές ιστοσελίδες της χώρας, τολμά να προβλέψει μάλιστα ότι ο ΟΦΗ μπορεί να χτυπήσει στόχους, που δεν έχουν καν τεθεί απο τον προπονητή και τη διοίκηση.

Με ένα άρθρο του, που έχει τίτλο "ΟΦΗ, ο πιο έμπειρος νεοφώτιστος" γράφει στο blog του ότι «προσωπικά τον ΟΦΗ με τα έως τώρα δεδομένα, θα τον έβαζα εξάδα και θα του έδινα πολλές ελπίδες ακόμα και για τετράδα, αλλά ας περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουν και οι άλλες ομάδες για να έχουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα».

Και προσθέτει με νόημα ο ενημερωμένος συνάδελφος στα θέματα του βόλει, για τον καλό σχεδιασμό που έχει κάνει ο ΟΦΗ ότι «προσωπικά δεν θυμάμαι στο παρελθόν ομάδα να ανεβαίνει στην Volley League, ακόμα και αν δεν είναι πρώτη της φορά και να έχει καταφέρει να αποκτήσει τόσους πολλούς έμπειρους παίκτες».

Αλήθεια, μπορεί ο πρωτάρης στην Α1 βόλει ΟΦΗ, να κάνει μια τόσο σπουδαία πρωταγωνιστική πορεία στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού βόλει;

Θα φανεί στο παρκέ, αν πραγματικά ο νεοφώτιστος, αλλά καλά σχεδιασμένος και φιλόδοξος ΟΦΗ, μπορεί να βαδίσει τόσο ψηλά απο την πρώτη του, κι' όλας χρονιά στην μεγάλη κατηγορία.

Ο έμπειρος συνάδελφος στην ανάλυση του ρόστερ του ΟΦΗ, τονίζει πως «ο 33χρονος Μαυροβούνιος διαγώνιος Μίλος Τσούλαφιτς, είναι ένας παίκτης που αν ερχόταν στην χώρα μας σε μεγάλη ομάδα πριν μια τριετία όλοι θα έγραφαν για σπουδαία μεταγραφή. Και τώρα φυσικά είναι ο παίκτης που χρειάζεται μια ομάδα όπως ο ΟΦΗ. Ένας ηγέτης που θα καθαρίζει τις δύσκολες μπάλες, ενώ μην ξεχνάμε και τον παράγοντα σερβίς, όπου στο δύσκολο γήπεδο των Κρητικών θα παίξει ρόλο και ο Τσούλαφιτς θα είναι ένα επιπλέον... όπλο.

Απέναντί του και στον ρόλο του οργανωτή-πασαδόρου, βρίσκεται ένας ακόμα διεθνής ο Ντμίτρι Στοροζίλοφ. Ο 33χρονος Ουκρανός έχει παίξει σε Τουρκία, Ρωσία, Ισπανία και Πολωνία, είναι διεθνής και έχει υπάρξει και αρχηγός της Εθνικής του ομάδας και με την εμπειρία του είναι ο παίκτης που θα ήθελε κάθε νεοφώτιστος και όχι μόνο. Παίζει γρήγορο βόλεϊ, ενώ και με το ύψος του (1.97), είναι καλός και στο μπλοκ.
Όσον αφορά τους άλλους δύο ξένους, οι Κρητικοί προτίμησαν την αγορά της Κολομβίας, παίρνοντας τον κεντρικό, Κέβιν Αλεξάντερ Καραμπαλί και τον ακραίο, Ιβάν Αντρές Ουρτάδο Μίνα. Το σημαντικό και με τους δύο είναι πως η απόκτησή τους κινήθηκε στην λογική που αναφέραμε στο ξεκίνημα, Είναι και οι δύο έμπειροι και διεθνείς, κάτι που για μία ομάδα που δεν έχει παίξει ποτέ της στο παρελθόν στην μεγάλη κατηγορία, είναι εξαιρετικά σημαντικό.
Εκτός από τους ξένους, ο ΟΦΗ έκανε προσεγμένες κινήσεις και στους Έλληνες. Αρχικά πήρε τον Γιάννη Ρουμελιωτάκη, τον Ηρακλειώτη ακραίο, με τον Δημήτρη Ζλατιλίδη να περιμένει από αυτόν να κάνει ότι και στο παρελθόν. Να κρατήσει εξαιρετικά στην υποδοχή και να τελειώσει τις σχετικά λίγες επιθέσεις που θα παίρνει στο ματς. Ένας ρόλος που ο αριστερόχειρας ακραίος έχει δείξει πως του πηγαίνει γάντι.
Τελευταία και φυσικά όχι καταϊδρωμένη, αφήσαμε την απόκτηση του Δημήτρη Γκαρά. Ο 33χρονος διεθνής λίμπερο συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο το ρόστερ του ΟΦΗ, καθώς μιλάμε για έναν παίκτη με μεγάλη εμπειρία ο οποίος μάλιστα ήταν από τους βασικούς συντελεστές στους συνεχόμενους τίτλους του ΠΑΟΚ. Η θέση του λίμπερο είναι από την πλέον σημαντικές και οι Ηρακλειώτες έχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν πως με την συγκεκριμένη κίνηση έκαναν μια εξαιρετική προσθήκη».
Και καταλήγει στην ανάλυση του τονίζοντας πως «το βόλεϊ έχει ανάγκη από φρέσκο αίμα. Φρέσκο αλλά υγιές αίμα και αν και ακόμα είναι νωρίς για μεγάλα λόγια, ο ΟΦΗ δείχνει με το μεταγραφικό του ξεκίνημα πως μπορεί να φέρει κάτι διαφορετικό».

Το σίγουρο είναι ότι, ο πρόεδρος του ΟΦΗ Γιάννης Δανδάλης και χρηματοδότης του τμήματος, αλλά και ο προπονητής Δημήτρης Ζλατιλίδης, δεν έχτισαν μια ομάδα, που θα είναι κομπάρσος στην κατηγορία.

Δημιούργησαν ένα έμπειρο σύνολο, που θα έχει ως πρώτο στόχο, την καθιέρωση στην Volley League, στην οποία ο ΟΦΗ αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία του και απο εκεί και πέρα, ότι...καλύτερο προκύψει!

Το τι ακριβώς θα είναι αυτό το "καλύτερο" θα το δούμε στο παρκέ ή το τάραφλεξ, που λένε στο βόλει.

Εκεί θα λάμψει η αλήθεια του φετινού ΟΦΗ, ο οποίος πάντως πριν κάνει το πρώτο του σερβίς στην μεγάλη κατηγορία, φαίνεται ότι έχει κερδίσει το σεβασμό των αντιπάλων του, ίσως και λόγω του ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι η δυναμική του μεγάλου ΟΦΗ και του κόσμου του, μπορεί να τον οδηγήσει σε καλές θάλασσες...

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ το όλο το άρθρο του Φώτη Καρακούση στο gazzeta.gr για τον ΟΦΗ, τον πιο έμπειρο νεοφώτιστο!

Read 644 times Last modified on Thursday, 22 August 2019 19:13
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi