PASTARELLA 500x176

FIMIkentriko-banner-340x150

arxontiko300x250mvp

dandaliskentriko-banner-340x1502

vavoulas336x280 build

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Ένα σπουδαίο και ιστορικό ταξίδι ξεκινάει για τον μπασκετικό ΟΦΗ και μια συνεργασία με μεγάλη προοπτική, για τα παιδιά της Κρήτης.

Πρόκειται για την τριετή συνεργασία που υπέγραψε ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ και το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, για την διεξαγωγή κάμπ κάθε καλοκαίρι στο Ηράκλειο, στο οποίο παιδιά από όλη την Κρήτη, θα έχουν την ευκαιρία, να διδαχθούν τα μυστικά του αθλήματος, από το ένα μύθο του Ελληνικού μπάσκετ.

Φέτος, το πρώτο κάμπ, θα γίνει από τις 2-7 Ιουλίου στο Ηράκλειο και θα φιλοξενηθεί στο κλειστό γυμναστήριο του Βαρδινογιάννειου αθλητικού κέντρου, στα ανοιχτά γήπεδα της Εφόδου και στο κλειστό γυμναστήριο του ΤΕΙ Κρήτης.

Στην επίσημη παρουσίαση της συνεργασίας, που έγινε την Τρίτη (22/5) στο ξενοδοχείο IBIS του Ηρακλείου, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι «το Ηράκλειο και η Κρήτη, έχει πολύ περισσότερα να δώσει στο μπάσκετ» και αιτιολόγησε τη θέση του λέγοντας πως «οι άνθρωποι είναι μαχητές και νομίζω ότι μέσα από αυτά τα κάμπ και τις ιδέες που θα δώσουμε στα παιδιά, θα καταλάβουν πως πρέπει να σέβονται το σώμα τους, να αγαπάνε τον αντίπαλο τους και να σέβονται τον συμπαίκτη και να τον παρακινούν να γίνουν καλύτεροι».

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ανέφερε ακόμη ότι «αν κάποιος αγαπάει το μπάσκετ πρέπει να έχει ανοιχτά τα αυτά του και τα μάτια του για να γίνει καλύτερος. Ο συναγωνισμός βοηθάει. Θα βρεθούμε όλοι παρέα, ώστε να ανταλλάξουμε σκέψεις και ιδέες. Θα κάνουμε τα παιδιά που βλέπουν βουνά τους αντιπάλους τους, να καταλάβουν ότι το μόνο που χρειάζεται είναι θέληση και πάθος. Χρειάζεται σκληρή δουλειά και όταν χάνεις να μην απογοητεύεσαι. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορείς να πετύχεις».

Και κατέληξε λέγοντας ότι «δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να καταφέρει κάποιος. Μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο, αλλά η μάχη με την καθημερινότητα θα του κάνει ξεχωριστό. Δεν υπάρχει αντίπαλος που δεν μπορείς να τον κερδίσεις».

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Γιάννης Δανδάλης, χαρακτήρισε τιμή για τον ΟΦΗ τη συνεργασία με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και ευχήθηκε να είναι πολυετής. Όπως είπε «είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη χαρά για μας η έναρξη αυτής της συνεργασίας. Είναι πολύ σημαντικό για το σωματείο και το μπάσκετ όλης της Κρήτης, να βρίσκεται ανάμεσα μας ο θρύλος του μπάσκετ. Το πάθος ήταν πάντα αυτό που κυριαρχούσε στον Παναγιώτη Γιαννάκη. Στόχος μας μέσα από μικρά παιδιά να δούμε ένα καλύτερο μέλλον για το μπάσκετ της Κρήτης. Πάντα έλεγα ότι σωματείο που δεν έχει οργανωμένες ακαδημίες δεν έχει μέλλον. Ευχαριστώ τον Παν. Γιαννάκη για την παρουσία του εδώ και πιστεύω θα πάμε για μια σχέση ετών».

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της επιτροπής μπάσκετ του ΟΦΗ, Συμμεών Καμπάκας, ανέφερε ότι «αυτό που μας παρακίνησε για να κάνουμε ένα όνειρο πραγματικότητα, ήταν η ίδια η μορφή του Παναγιώτη Γιαννάκη. Ο ΟΦΗ και η επιτροπή μπάσκετ κάνει μια κίνηση για τα παιδιά που είναι από την Κρήτη, ώστε να έχουν και αυτά τις ίδιες ευκαιρίες, με παιδιά, άλλων περιοχών. Μέσα από τα κάμπο αυτά τα παιδιά θα πάρουν σπουδαίες εμπειρίες. Το ίδιο και εμείς που θα δουλέψουμε με τον κ. Γιαννάκη για αυτό το σκοπό. Καλούμε όλα τα σωματεία της Κρήτης να συμμετάσχουν και όλα τα παιδιά, όχι μόνο τα παιδιά του ΟΦΗ. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι αυτό που κάνουμε είναι για όλα τα παιδιά της Κρήτης. Ευχαριστώ τον κ. Γιαννάκη που συνεργάζεται μαζί μας και να του υποσχεθώ ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, ώστε αυτή η συνεργασία να διαρκέσει».

Τον Παναγιώτη Γιαννάκη, καλωσόρισαν στο Ηράκλειο για τη συνεργασία τους με τον ΟΦΗ, ο προπονητής της ανδρικής ομάδας Βασίλης Ράλλης και ο υπέυθυνος της ακαδημίας μπάσκετ του ΟΦΗ Γιάννης Κόκκινος.

Ενώ εκ μέρους του δήμου Ηρακλείου, ο Κώστας Βαρδαβάς, ανέφερε για τη συνεργασία του ΟΦΗ με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, ότι «κάθε τι που συμβαίνει στον αθλητισμό ενδιαφέρει το Δήμο Ηρακλείου. Πόσο μάλλον μια συνεργασία με μια εμβληματική μορφή του ευρωπαικού μπάσκετ. Η ψυχή και η καρδιά του Ελληνικού μπάσκετ με το μεγαλύτερο σύλλογο της Κρήτης στο σύνολο των αθλημάτων, ένα ισχυρό όνομα όπως είναι ο ΟΦΗ».

Στο περιθώριο της εκδήλωσης έπαιξε σε προτζέκτορα, ένα εξαιρετικό VIDEO με στιγμές απο την καριέρα του Παναγιώτη Γιαννάκη, το οποίο σκόρπισε σπουδαίες μπασκετικές αναμνήσεις στους παρευρισμόμενους και το οποίο επιμελήθηκε η τηλεόραση CRETA.

Οι ενδιαφερόμενοι για το κάμπ του ΟΦΗ με τον Παναγιώτη Γιαννάκη μπορούν να δηλώνουν την συμμετοχή τους στα τηλέφωνα 2810-311525 (γραφεία Ερασιτέχνη ΟΦΗ), και στο 2810-256600 (ακαδημία μπάσκετ ΟΦΗ).

Μετά το τέλος της επίσημης παρουσίασης ακολούθησε δείπνο της διοίκησης του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, στο εστιατόριο «Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα» , παρουσία και των δημοσιογράφων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τον σπουδαίο Παναγιώτη Γιαννάκη, για όλα τα θέματα του μπάσκετ και να θυμηθούν στιγμές από τα …παλιά.

Τόσο την Τρίτη (22/5), όσο και την Τετάρτη (23/5) έγιναν επισκέψεις στα σχολεία του Ηρακλείου, όπου ο Παναγιώτης Γιαννάκης, μοίρασε δεκάδες αυτόγραφα στους μικρούς φίλους του μπάσκετ, τους οποίους και κάλεσε στο κάμπ που διοργανώνει με τον ΟΦΗ.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την επίσημη παρουσίαση της συνεργασίας του Παναγιώτη Γιαννάκη με τον ΟΦΗ, αλλά και την επίσκεψης του σε σχολεία του Ηρακλείου.

Οι φωτογραφίες είναι από τους Πέτρο Ανδρουλάκη και Ειρήνη Αγα.

 

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Η προπώληση των εισιτηρίων διαρκείας και η έκπτωση που θα ισχύσει σε όσους σπεύσουν να τα προμηθευτούν μέχρι τις 15 Ιουνίου, το παιχνίδι της Κυριακής με τη Σπάρτη, που είναι το τελευταίο του πρωταθλήματος και πρέπει το γήπεδο να είναι γεμάτο για αγωνιστικούς και οικονομικούς λόγους, τα θέματα των ανανεώσεων και των μεταγραφών, για το σχεδιασμό που γίνεται για την Σούπερ Λίγκ, αλλά και η τάξη που έχει βάλει η σημερινή διοίκηση στα οικονομικά της ΠΑΕ, ήταν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν την συνέντευξη τύπου, που δόθηκε την Πέμπτη (24/5) και στην οποία οι άνθρωποι της ομάδας, έδωσαν απαντήσεις σε όλα τα τρέχοντα ζητήματα του ΟΦΗ.

«Εχει μπεί μια τάξη σε υποθέσεις και εκκρεμότητες. Τόσο με το δημόσιο, όσο με ποδοσφαιριστές. Σήμερα είναι τακτοποιημένα ή διακανονισμένα τα πάντα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 Γιώργος Αλετράς, ο οποίος τόνισε τη σημασία ο κόσμος του ΟΦΗ να συμβάλλει οικονομικά αυτήν την «νεκρή περίοδο», καθώς όπως είπε «δεν περιμένουμε μόνο τα εισιτήρια της Κυριακής και τα διαρκείας για να βγάλουμε τις υποχρεώσεις μας. Η ομάδα χρειάζεται αρκετά χρήματα. Εμεις ζητάμε απλά τη συμβολή του κόσμου σε αυτό», ανέφερε.

Ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι, το οικονομικό πλάνο, που θα παρουσιαστεί στους μετόχους, με αφορμή την άνοδο της ομάδας στην Σούπερ Λίγκ, θα τους κάνει να ανταποκριθούν.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 Κώστας Καζανάκης, τόνισε ότι «η πόρτα του ΟΦΗ είναι ανοιχτή σε παλιούς και νέους μετόχους» και υπογράμμισε ότι «δεν περισσεύει κανείς».

Για τις ανανεώσεις τόνισε πως «ακολουθούμε κατά γράμμα την εισήγηση του Νίκου Παπαδόπουλου» και υπογράμμισε ότι «τα παιδιά που έφεραν την ομάδα εδώ, δεν θα τα αδικήσουμε».

Ενώ για τις μεταγραφές, ανέφερε πως «υπολογίζουμε ότι θα κάνουμε περίπου 4 καλές μεταγραφές, που θα κάνουν την διαφορά, ίσως χρειαστούμε ένα-δυο δανεικούς από κάποιες ομάδες και νομίζω θα καλυφθούμε. Να είστε σίγουροι ότι η ομάδα έχει τα εχέγγυα να προχωρήσει».

Ο Μανόλης Γουρνιεζάκης από το τμήμα μάρκετινγκ ανέπτυξε τις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας και τις προνομιακές, που θα ισχύσουν σε όσους σπεύσουν να αγοράσουν διαρκείας μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Οι προνομιακές τιμές είναι :

-100 ευρώ (αντί 120) στη θύρα 1.

-250 ευρώ (αντί 300) στις θύρες 2 και 3.

-350 ευρώ (αντί 400) στη θύρα 7

-350 ευρώ (αντί 400) στη θύρα 9 (κάτω διάζωμα)

-600 ευρώ αντί (700) στη θύρα 9 (πάνω διάζωμα).

Για τις τιμές στις θύρες 4,5 θα γίνει μια συζήτηση με τους οργανωμένους, ενώ για την θύρα 6 υπάρχει η σκέψη να διατεθεί σε σχολεία και αθλητές ακαδημών.

Ο Δημήτρης Αποστολάκης από τις δημόσιες σχέσεις της ΠΑΕ ανέφερε ότι «υπάρχει και αγωνιστικό ενδιαφέρον στο παιχνίδι με τη Σπάρτη, γιατί η ομάδα πρέπει να κερδίσει και να κατακτήσει τον τίτλο».¨

Aκόμη οι άνθρωποι του ΟΦΗ αναφέρθηκαν στο τηλεοπτικό συμβόλαιο με τη NOVA το οποίο χαρακτηρίστηκε ως καλή συμφωνία, αλλά και για την προετοιμασία, για την οποία εξετάζονται προτάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τις αναφορές που έγιναν στη συνέντευξη τύπου

 

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Με …χιούμορ και αριθμούς απάντησαν στον ΟΦΗ στην …αιχμή του Κώστα Κατσουράνη, ότι η Παναχαική έπαιζε φέτος με αντιπάλους την «Μπάγερν και την Παρί Σεν Ζερμέν», για αυτό δεν ήταν στις δυο πρώτες θέσεις, της ανόδου.

«Η βαθμολογία λέει πάντα την αλήθεια, ειδικά όταν μιλάμε για ομάδες με 13 πόντους διαφορά, για 33 περισσότερα γκολ στην επίθεση, για καλύτερη άμυνα. Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε», ανέφεραν στον ΟΦΗ.

Και συμπλήρωσαν λέγοντας ότι «να του θυμίσουμε το 0-3 της Πάτρας, από το πρώτο ημίχρονο; Θα περιμέναμε από τον Κατσουράνη να συγχαρεί τις ομάδες που ανέβηκαν δίκαια, όπως παραδέχθηκαν όλοι, ακόμα και μέλη της ομάδας του, χαρακτηρίζοντας τις, ως τις καλύτερες της κατηγορίας».

Και κατέληγαν στον ΟΦΗ λέγοντας πως «σκεφτόμαστε να καλέσουμε τον κ. Κατσουράνη στη φιέστα μας. Είναι ωραία στην Κρήτη, αυτή την εποχή!».

Η αιχμή του Κατσουράνη, για ΟΦΗ και Αρη, ήταν ότι "πιστεύουμε ακόμα και σήμερα ότι η θέση μας είναι στις δύο πρώτες θέσεις. Μιλάμε για ομάδα που σε 33 παιχνίδια έκανε 21 νίκες, 7 ισοπαλίες και 5 ήττες, νούμερα πρωταθλητισμού. Μάλλον είχαμε αντίπαλο τη Μπάγερν και την Παρί Σεν-Ζερμέν, γι' αυτό και δεν είμαστε στις δύο πρώτες θέσεις. Κατά τη γνώμη μου φυσικά".

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Τη δυσαρέσκεια τους, για κάποιες δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο Ζόσε Κοέλιο, σε εφημερίδα της πατρίδας του, εξέφρασαν οι άνθρωποι του ΟΦΗ, σε επικοινωνία που είχαν με τον μάνατζερ του παίκτη στην Ελλάδα, Μιχάλη Ανθόπουλο.
Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύτηκαν, ο Κοέλιο φέρεται να δήλωσε ότι δεν έχει πάρει ούτε ένα μισθό  απο τον ΟΦΗ, απο τον Ιανουάριο, που ήρθε στην ομάδα, κάτι που διαψεύδεται κατηγορηματικά από την κρητική ομάδα, αλλά και από τον εκπρόσωπο του παίκτη.
«Στον Κοέλιο υπάρχει μια οφειλή, μέσα στη γενική οικονομική εκκρεμότητα που υπάρχει στο ποδοσφαιρικό τμήμα» τονίζουν στον ΟΦΗ, που αποδίδουν τις δηλώσεις του Κοέλιο, στην …πίκρα του, για το γεγονός ότι δεν έχει κληθεί ακόμη να συζητήσει για την επέκταση της συνεργασίας, όπως έχει γίνει με τους περισσότερους παίκτες του ΟΦΗ, που είναι στο πλάνο του σχεδιασμού, μεταξύ διοίκησης και τεχνικής ηγεσίας, που γίνεται αυτήν την εποχή, για τον ΟΦΗ της Σούπερ Λίγκ.

"Πιθανόν ο Κοέλιο να έχει πάρει το μύνημα ότι δεν θα είναι εδώ του χρόνου και για αυτό είπε αυτά που είπε" τονίζουν στον ΟΦΗ, στον οποίο οι δηλώσεις του Πορτογάλου, δεν ήχησαν καλά.

Ο εκπρόσωπος του παίκτη Μιχάλης Ανθόπουλος στην επικοινωνία που είχε με τους ανθρώπους του ΟΦΗ, αλλά και τον ίδιο τον Κοέλιο, μετέφερε την άποψη ότι κάποια πράγματα που είπε, δεν μεταφέρθηκαν σωστά.
Ο κ. Ανθόπουλος ανέφερε, ότι πράγματι υπάρχει μια οφειλή προς τον Κοέλιο.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι έχει εμπιστοσύνη στην διοίκηση του ΟΦΗ, ότι θα τακτοποιηθεί, καθώς στις μέχρι σήμερα συνεργασίες του με την κρητική ομάδα, δεν είχε κανένα πρόβλημα, όπως για παράδειγμα, συνέβη πέρσι με τον Μπόατεγκ.
Η άποψη του εκπροσώπου του Κοέλιο, είναι ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια στον ΟΦΗ, αυτήν την εποχή και είναι βέβαιος ότι το θέμα θα τακτοποιηθεί, τις επόμενες ημέρες.

Οι επόμενες μέρες θα κρίνουν, το τι ακριβώς θα γίνει με τον Πορτογάλο μέσο και τον ΟΦΗ, αλλά φαίνεται ότι το γυαλί έχει ραγίσει.

Ο 28χρονος Πορτογάλος μέσος φέρεται να δήλωσε στη «Record»: “Δεν έχω λάβει κανένα μισθό από τότε που υπέγραψα στον ΟΦΗ. Η διοίκηση υποσχέθηκε πολλά, αλλά ποτέ δεν εκπληρώθηκε τίποτα. Η επιθυμία μου τώρα είναι να επιστρέψω στην Πορτογαλία και να είμαι κοντά στην οικογένειά μου. Θέλω να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο και ελπίζω να έχω πρόταση. Θέλω να ευχαριστήσω το συνδικάτο ποδοσφαιριστών στην Πορτογαλία για την ταχύτητα με την οποία έδρασαν. Αν δεν ήταν αυτοί, δεν ξέρω πώς θα μπορούσα να επιστρέψω στην Πορτογαλία. Από την πρώτη στιγμή ενδιαφέρθηκαν να μου πληρώσουν το ταξίδι".

Ο ΟΦΗ πάντως, όπως ανέφερε και ο Νίκος Παπαδόπουλος, μετά το παιχνίδι φιλανθρωπικού χαρακτήρα στη Νεάπολη, έχει προχωρήσει τις συζητήσεις με τους παίκτες που θέλει να ανανεώσει για του χρόνου και ο Κοέλιο, δεν φαίνεται να είναι μέσα σε αυτούς.

Ο Κοέλιο, η αλήθεια είναι, ότι βοήθησε σε κάποια παιχνίδια τον ΟΦΗ, μετά τον Ιανουάριο, παίζοντας ως αλλαγή (κυρίως), αλλά για το επίπεδο της Σούπερ Λίγκ, ο ΟΦΗ θα αναζητήσει ξένους που θα κάνουν την διαφορά.

Εχει καλή τεχνική κατάρτιση, είναι καλός με την μπάλα, αλλά τα τρεξίματα του στο γήπεδο, είναι πολύ λίγα, ακόμα και για το επίπεδο της Football league, πόσο μάλλον της Σούπερ Λίγκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κοέλιο: "Κακή μετάφραση"

 

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Μια φανέλα υπογεγραμμένη από όλους έδωσαν οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ, στην οικογένεια του Γιώργου, του άτυχου ποδοσφαιριστή της Νεάπολης, που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο και για αυτόν έγινε το φιλανθρωπικό φιλικό. Τη φανέλα παρέλαβε πριν την έναρξη του αγώνα, συγγενικό πρόσωπο του άτυχου ποδοσφαιριστή.

Οι παίκτες του ΟΦΗ δήλωσαν συγκινημένοι από τον χαρακτήρα του αγώνα και ανέφεραν ότι είναι καθήκον τους να συμμετέχουν σε τέτοιες πρωτοβουλίες.

Από τους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ, ο Γιάννης Ποτουρίδης, ανέφερε ότι «από την πρώτη στιγμή δεχθήκαμε αυτήν την πρόσκληση. Σε τέτοιες ενέργειες η ομάδα του ΟΦΗ πρέπει να είναι πάντα δίπλα. Οσο μπορούμε θα βοηθάμε τέτοιες καταστάσεις. Πιστεύω να δώσαμε χαρά και στο παιδί και στον κόσμο που ήρθε και όπου αλλού μα χρειαστεί ο κόσμος θα είμαστε δίπλα τους. Είναι χαρά να πηγαίνουμε σε διάφορες περιοχές της Κρήτης και ο κόσμος να είναι δίπλα μας. Όπως δίπλα μας ήταν  ο κόσμος του ΟΦΗ όλη τη χρονιά και τον ευχαριστούμε».

Ο Λεωνίδας Αργυρόπουλος ανέφερε ότι «είναι ένας αγώνας για ιερό σκοπό. Τέτοιοι αγώνες πρέπει να γίνονται συνέχεια και σαν ΟΦΗ που είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Κρήτη, πρέπει να βοηθάμε. Ηρθαμε με μεγάλη μας χαρά και μεγάλη μας ευχαρίστηση. Νοιώθουμε χαρούμενοι που βρεθήκαμε στη Νεάπολη».

 «Ηρθαμε στη Νεάπολη για ένα ιερό σκοπό». Με τα λόγια αυτά ο προπονητής του ΟΦΗ Νίκος Παπαδόπουλος, περιέγραψε τα δικά του συναισθήματα, των παικτών του, αλλά και της ομάδας του ΟΦΗ γενικότερα, για την παρουσία της στη Νεάπολη, για το φιλικό παιχνίδι φιλανθρωπικού χαρακτήρα, για την οικονομική ενίσχυση ενός ποδοσφαιριστή της Νεάπολης, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο.

Όπως ανέφερε ο τεχνικός του ΟΦΗ «με πολύ χαρά δεχθήκαμε αυτήν την πρόσκληση. Ολες οι ομάδες να ανταποκρίνονται. Αυτό κάναμε και εμείς. Ετσι αρμόζει στην ομάδα μας. Μακάρι αυτό που κάναμε να βοηθήσει αυτόν τον άνθρωπο, που έχει ανάγκη».

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 Κώστας Καζανάκης ανέφερε ότι «ο ΟΦΗ είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Κρήτης και έχει Παγκρήτιο χαρακτήρα. Πρέπει όλοι να γίνουμε μια οικογένεια. Είναι υποχρέωση μας να είμαστε κοντά σε όλη την Κρήτη.

Μια μεγάλη ομάδα για να παραμείνει μεγάλη, πρέπει να διατηρήσουμε την καλή σχέση που έχουμε με όλο το νησί».

Εκ μέρους των δημοσίων σχέσεων της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, ο Νίκος Ανδριαδάκης, ο οποίος λόγω και των στενών σχέσεων της οικογένειας του, με την περιοχή, ανέλαβε όλο το οργανωτικό κομμάτι του φιλανθρωπικού φιλικού, ανέφερε ότι «ήρθαμε να βοηθήσουμε ένα ποδοσφαιριστή της Νεάπολης, που είχε ένα σοβαρό τροχαίο. Ο ΟΦΗ, η διοίκηση, ο προπονητής και οι παίκτες ευαισθητοποιήθηκαν αμέσως. Κάναμε αυτόν τον αγώνα για να βοηθήσουμε τον προπονητή και την οικογένεια. Χαίρομαι που σαν ΟΦΗ είμαστε δίπλα σε τέτοια γεγονότα».

Ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης και υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού, Νίκος Συριγωνάκης,τόνισε πως «είναι ένας αγώνας με σπουδαία κοινωνική διάσταση. Ευχόμαστε ο Γιώργος, το παιδί αυτό που τραυματίστηκε, πρώην ποδοσφαιριστής της Νεάπολης, να τα καταφέρει. Ο αγώνας αυτός είναι ένα σημαντικό μήνυμα του αθλητισμού. Συγχαίρω τους εμπνευστές και τους διοργανωτές».

Ο πρόεδρος της ΑΕΝεάπολης Κώστας Καστελλιανάκης τόνισε ότι «ήταν ένας σπουδαίος αγώνας, χωρίς νικητές και ηττημένους. Ευχαριστώ την ΠΑΕ ΟΦΗ για τη συμμετοχή της και ειδικότερα το Νίκο Ανδριαδάκη που έτρεξε πολύ για το σκοπό αυτό. Για εμάς σαν κοινωνία της Νεάπολης είναι πολύ  σημαντικό αυτό που έγινε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΟΦΗ...με ανθρωπιά! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Δυνατά μηνύματα ανθρωπιάς έστειλαν στη Νεάπολη, ο ΟΦΗ και η τοπική ομάδα της περιοχής του Λασιθίου (ΑΕΝ).

Στο φιλανθρωπικό φιλικό παιχνίδι που έγινε στο στάδιο Μελιδονιώτης Νεάπολης, ο σκοπός ήταν ένας.

Να ενισχυθεί οικονομικά η οικογένεια, ενός νεαρού ποδοσφαιριστή από τη Νεάπολη, ο οποίος είχε ένα σοβαρό τροχαίο και βρίσκεται σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα.

Η εξέδρα του γηπέδου γέμισε από κόσμο και τα έσοδα, θα δώσουν μια μικρή βοήθεια στην οικογένεια του άτυχου νέου, ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί το μεγάλο της φορτίο.

Η ομάδα του ΟΦΗ ανταποκρίθηκε αμέσως θετικά, σε αυτήν την αξιέπαινη πρωτοβουλία, καθώς είναι πάντα κοντά σε τέτοιες ενέργειες, ειδικά για περιπτώσεις που αφορούν την Κρήτη.

Η ευρύτερη περιοχή του Λασιθίου, αγκάλιασε τον ΟΦΗ, χειροκρότησε την ομάδα και της ευχήθηκε καλή επιστροφή στην Σούπερ Λίγκ.

Μετά το τέλος του αγώνα οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ, υπέγραψαν πολλά αυτόγραφα σε φίλους του ΟΦΗ από το Λασίθι.

Να σημειωθεί, ότι στο περιθώριο του αγώνα, έγιναν και τιμητικές βραβεύσεις, καθώς τιμήθηκε ο προπονητής του ΟΦΗ Νίκος Παπαδόπουλος, ο πρώτος σκόρερ του ΟΦΗ και της Football league Δημήτρης Μάνος, ο Νίκος Ανδριαδάκης εκ μέρους του γραφείου δημοσίων σχέσεων της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, που ήταν και η «ψυχή» της εκδήλωσης και η αστυνομική διεύθυνση Αγίου Νικολάου.

Παρούσα στο γήπεδο σύσσωμη η διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 (Αλετράς, Καζανάκης, Αποστολάκης, Ζερβάκης), ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μάξιμος Σενετάκης και ο πρώην δήμαρχος Ανωγείων Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης.

Στο γήπεδο έδωσαν το «παρών» και εκπρόσωποι των συνδέσμων του ΟΦΗ.

Τόσο οι παίκτες του ΟΦΗ, όσο και οι παίκτες της Νεάπολης, μια ομάδα η οποία κέρδισε φέτος την άνοδο της στην Γ’ Εθνική, προσπάθησαν για το καλύτερο στο γήπεδο και χειροκροτήθηκαν από τους θεατές.

Το σκορ του αγώνα (10-1) πέρασε σε δεύτερη μοίρα, καθώς ο σκοπός ήταν άλλος.

Από πλευράς ΟΦΗ 6 γκολ (!) έβαλε ο Τοπούζης, ένα ο Φαζός, ένα ο Παπατόλιος, ένα ο Κουτσιανικούλης και ένα ο Μάνος.

Να σημειωθεί ότι ο ΟΦΗ δοκίμασε και ένα νεαρό τερματοφύλακα, τον Αγγελο Κανάνη, γεννημένος το 1999, ο οποίος πέρσι αγωνίστηκε στον Αρη Λεμεσσού Κύπρου.

Παράλληλα ο Νίκος Παπαδόπουλος χρησιμοποίησε τον 16χρονο γκολκήπερ (γενν. 2002) Χρήστο Νεοκοσμίδη, από την ομάδα Κ19 του ΟΦΗ.

Από την πλευρά της ΑΕΝ το γκολ της τιμής πέτυχε ο Βασιλόπουλος.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες απο την επίσημη σελίδα της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Τρείς αντίπαλοι του Εργοτέλη, στην μάχη της σωτηρίας, "έφαγαν" και...επίσημα αφαίρεση 3 βαθμών, για το γεγονός ότι "κόπηκαν" στην πρώτη φάση της επιτήρησης και αυτό διευκολύνει το έργο του Εργοτέλη, ώστε να παραμείνει στην κατηγορία.

Συγκεκριμένα, Σπάρτη, Αναγέννηση Καρδίτσας και Αιγινιακός, με τους οποίους ο Εργοτέλης ισοβαθμεί στους 40 πόντους, υποχωρούν στους 37 και έτσι ο Εργοτέλης με τους 40 που έχει, ανεβαίνει ξανά πάνω απο την επικίνδυνη ζώνη και είναι και στο +3 απο τους βασικούς του ανταγωνιστές.

Μάλιστα, η Σπάρτη, που δεν κατέθεσε φάκελο ούτε στη δεύτερη φάση, κινδυνεύει με νέο -3 το οποίο αν εφαρμοστεί τότε είναι το πρώτο φαβορί να είναι η 6η ομάδα που θα πέσει απο τη Football league, μετά τους Πανσερραικό, Παναιγιάλειο, Καλλιθέα και τους Αχαρναικό και Βέροια, που έχουν αποχωρήσει απο το πρωτάθλημα.

Η Football League προχώρησε στην επικύρωση της αφαίρεσης των τριών βαθμών για τις επτά ΠΑΕ που δεν κατάφεραν να περάσουν με επιτυχία τη διαδικασία του πρώτου σταδίου επιτήρησης, προκαλώντας σημαντικές ανακατατάξεις στη βαθμολογία.
Εκτός των Σπάρτης, Αναγέννησης Καρδίτσας και Αιγινιακού με αφαίρεση τριών βαθμών τιμωρήθηκαν, επίσης, οι Καλλιθέα, Πανσερραϊκός και Παναιγιάλειος που έχουν, έτσι κι αλλιώς, αποχαιρετήσει την κατηγορία, αλλά και ο Απόλλων Λάρισας.

 

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Μια υπέροχη βραδιά πρόσφερε στους παίκτες του ΟΦΗ, ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, Γιώργος Στεφανουδάκης.

Ο επι σειρά ετών χειρούργος-ορθοπεδικός και γιατρός του ΟΦΗ, φιλοξένησε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα και το τεχνικό επιτελείο στο εξοχικό που διαθέτει στη Ροδιά, για να τους συγχαρεί για την επιστροφή της ομάδας, στην Σούπερ Λίγκ.
 Με την …ψησταριά, να ψήνει ασταμάτητα (επιμέλεια ψησίματος ο γενικός αρχηγός της ομάδας Κώστας Ζερβάκης και ο οδηγός του πούλμαν του ΟΦΗ Σταύρος Βετουλάκης), πολύ κέφι και χορό (από κρητικά …μέχρι καλαματιανό!), η καλοκαιρινή βραδιά, με θέα όλο το Ηράκλειο, κύλησε όμορφα, με το συγκρότημα του Γιώργου Γκλυκοκόκαλου και των συνεργατών του, να μη λείπει ούτε απo αυτό το… γλέντι των ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ!

Με το γνωστό αστείρευτο χιούμορ του και τις απίθανες ατάκες  του, ο γιατρός της ΠΑΕ, αποδείχθηκε άριστος οικοδεσπότης και έκανε ότι περνούσε από το χέρι του, για να ευχαριστήσει τους παίκτες του ΟΦΗ, για τον άθλο που πέτυχαν στη φετινή χρονιά.

Η μεγάλη στιγμή της βραδιάς, όμως, ήταν η… απονομή των χρυσών παπουτσιών, του Γιώργου Στεφανουδάκη, στους πρώτους σκόρερ του ΟΦΗ και τους κορυφαίους κατά τη γνώμη του!

Με παπούτσια… βαμμένα σε χρυσό και ασημί χρώμα, ο Γιώργος Στεφανουδάκης, μέσα σε γενική αποθέωση, βράβευσε τους πρώτους σκόρερ Μάνο, Ντίνα, Κουτσιανικούλη, Βουό, Μαχαίρα (σε κάθε απονομή έγινε χαλασμόςαπο τους παίκτες!), ενώ απένειμε και δυο …μικρούς ανεμιστήρες, στον τερματοφύλακα Γιώργο Στρέζο και τον κεντρικό αμυντικό Γιάννη Ποτουρίδη, οι οποίοι ήταν οι βράχοι της άμυνας του ΟΦΗ, χωρίς να …πιεστούν ιδιαίτερα από τους αντιπάλους!

Με τραγούδια όπως το «πότε θα κάνει η ξαστεριά» και το άσμα του ΟΦΗ «90 χρόνια ασπρόμαυρης ζωής» το οποίο ο γιατρός του ΟΦΗ πρότεινε του χρόνου να πάει στη …Γιουροβίζιον, η βραδιά έκλεισε υπέροχα για τους παίκτες του ΟΦΗ, οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία απολαμβάνουν αυτήν την εποχή, όλα αυτά που κατέκτησαν αυτήν την σπουδαία για τους ίδιους και το σύλλογο, χρονιά.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες που δημοσιεύει η επίσημη σελίδα της ομάδας, είναι από την υπέροχη βραδιά, του Γιώργου Στεφανουδάκη, προς το ποδοσφαιρικό τμήμα.

 

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Μια σπουδαία συνεργασία, για τον ΟΦΗ και το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου!

Ο ΟΦΗ υπέγραψε μια τριετή συμφωνία με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, τον «δράκο» του Ελληνικού μπάσκετ, για την συνδιοργάνωση μπασκετικού κάμπ αθλητών στο Ηράκλειο!

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης και η ακαδημία του, διοργανώνουν κάθε χρόνο αντίστοιχα κάμπ σε Αθήνα και Χαλκιδική και πλέον αυτό θα γίνεται και στο Ηράκλειο, στο οποίο θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 7-17 ετών, από όλη την Κρήτη.

Το καμπ θα διεξαχθεί από τις 2-7 Ιουλίου στο Ηράκλειο και θα φιλοξενηθεί στο κλειστό γυμναστήριο του Βαρδινογιάννειου αθλητικού κέντρου, στα ανοιχτά γήπεδα της Εφόδου και στο κλειστό γυμναστήριο του ΤΕΙ Κρήτης.

Η συμφωνία του προέδρου της επιτροπής μπάσκετ του ΟΦΗ Συμμεών Καμπάκα με τον Παναγιώτη Γιαννάκη έχει ήδη πάρει και επίσημη μορφή και αναμένεται να ανακοινωθεί σε συνέντευξη τύπου, που θα δοθεί την προσεχή Τρίτη (22/5, 6μμ) στο ξενοδοχείο IBIS στο κέντρο του Ηρακλείου.

«Είναι μια ιστορική συνεργασία για το σύλλογο μας, με ένα μύθο του Ελληνικού μπάσκετ. Καλούμε όλα τα παιδιά της Κρήτης και όχι μόνο τα παιδιά του ΟΦΗ, να συμμετάσχουν σε αυτό το κάμπ» τονίζει στην επίσημη σελίδα του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, ofierasitechnis.gr ο επικεφαλής της επιτροπής μπάσκετ του ΟΦΗ, Συμμεών Καμπάκας.

Στην συνέντευξη τύπου έχουν προσκληθεί όλα τα σωματεία της Κρήτης, η ΕΚΑΣΚ, οι διαιτητές του μπάσκετ, αλλά και η Περιφέρεια με τον Δήμο Ηρακλείου και θα γίνει αναλυτική αναφορά σε αυτήν την σπουδαία συνεργασία, που θα δώσει την ευκαιρία σε παιδιά από την Κρήτη, να διδαχθούν απ τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τους συνεργάτες του, τα μυστικά του αθλήματος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν την συμμετοχή τους στα τηλέφωνα 2810-311525 (γραφεία Ερασιτέχνη ΟΦΗ), και στο 2810-256600 (ακαδημία μπάσκετ ΟΦΗ).

 

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Για κάτι αποτελέσματα, σαν αυτό το… εκκωφαντικό 0-3, του Εργοτέλη, με τον «πεσμένο» Πανσερραικό, στο Παγκρήτιο στάδιο, ο Αιγύπτιος Σάμι, δικαιώνεται που επέλεξε να βάλει τα χρήματα του σε μια ομάδα, με ...ησυχία και όχι σαματά.

Γιατί, αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς, ότι τέτοια «ηχηρά» αποτελέσματα, σε μια ομάδα με κόσμο και πολλές γνώμες, μπορούν να φέρουν δίκαια ή άδικα, επικίνδυνες καταστάσεις, για τον κάθε ιδιοκτήτη.

Ο Σάμι, μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, στον αγώνα με τον Πανσερραικό, φόρεσε ήρεμα το μαύρο του γυαλί στην εξέδρα των επισήμων του Παγκρητίου σταδίου και βάδισε ήρεμος στα αποδυτήρια.

Ούτε γάτα, ούτε ζημιά!

Μόνο 3-4 Εργοτελίτες, επέλεξαν στο 0-3 να αποχωρήσουν από το γήπεδο, νωρίτερα απο τη λήξη, φωνάζοντας  «σας αρέσει αυτό που βλέπετε;», για να σηκωθούν κάποιοι άλλοι να τους συγκρατήσουν, λέγοντας τους, «μη φεύγετε, η φανέλα είναι βαριά!».

Και έτσι γράφτηκε η τελευταία πράξη στο Εργοτέλης-Πανσερραικός 0-3, που έγινε μεταξύ συγγενών και φίλων, στο Παγκρήτιο στάδιο.

Μεταξύ των θεατών, στο Παγκρήτιο και ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος πετάχτηκε στο Ηράκλειο, για να κάνει καμιά βουτιά στο πολυτελές του σπίτι , που είναι λίγο πριν την Λυγαριά και ο γνωστός νομικός και πρόεδρος της Λάρισας, το έχει για κάποιες αποδράσεις στα μέρη μας.

Ο Κούγιας έβλεπε το παιχνίδι με ένα σχετικό …χαμόγελο.

Στο ημίχρονο, τον πλησίασε ο γνωστός φίλος του ΟΦΗ, ο Κλέαρχος και του έκανε παράπονα για κάποιες δηλώσεις που έχει κάνει τελευταία, για τον ΟΦΗ, προφανώς για να ..απαλύνει τον πόνο των φίλων της πρώτης ομάδας του, της Παναχαικής για την απώλεια της ανόδου.

«Εχετε κάτι με τον ΟΦΗ κ. Κούγια;» του είπε ο Κλέαρχος.

«Απολύτως, τίποτα» απάντησε ο νομικός, στα παράπονα του φίλου του ΟΦΗ.

Ο Κούγιας εξήγησε ότι θεωρεί εμπόδιο για τον ΟΦΗ τα χρέη που έχει, αλλά έλαβε την απάντηση, από το φίλο του ΟΦΗ, ότι «αυτά ήταν παλιά, τώρα είναι αλλιώς».

Με τη φράση «τα λέμε του χρόνου στο Γεντί Κουλέ!», αποχαιρέτησε ο Κλέαρχος τον δικηγόρο και έδωσαν… ραντεβού στην Σούπερ Λίγκ.

Με έρανο, 14 παίκτες και δυο φιλάθλους βρέθηκε ο Πανσερραικός στην Κρήτη και τα «λιοντάρια» του κατάφεραν να πάρουν ένα τόσο εντυπωσιακό διπλό (0-3), επί του Εργοτέλη.

Ο Πανσερραικός ανέβηκε στους 32 βαθμούς, αλλά είναι με το …ενάμιση πόδι στην Γ’ Εθνική, καθώς θέλει το 3Χ3 με Παναχαική, Αρη και Δόξα Δράμας στα τελευταία τρία παιχνίδια και οι βασικοί αντίπαλοι Αιγινιακός, Καρδίτσα, Εργοτέλης και Σπάρτη να μην πάρουν τίποτε! Χλωμό….

«Εχουμε πέσει» έλεγαν με πίκρα και οι ίδιοι οι Σερραίοι, παρά τις σφιγμένες γροθιές με τις οποίες πανηγύρισαν στο Παγκρήτιο. Τουλάχιστον να πέσουν με ψηλά το κεφάλι…

Μπορμπαλάν! Πήρε 5800 για το εξτραδάκι που του έβγαλε η ΕΠΟ, να σφυρίξει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Και από 2700 ευρουλάκια οι 4 βοηθοί του (επόπτες και συμπληρωματικοί).

Αξιος ο μισθός τους!

Μετέτρεψαν με τις υποδείξεις τους, ένα παιχνίδι πονοκέφαλο, σε …απλό ματς ποδοσφαίρου.

Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

Κότες και μάλιστα…λιράτες οι παίκτες και των δυο ομάδων, δεν σκέφτηκαν καν, να αμφισβητήσουν τις αποφάσεις του Ισπανού ρέφερυ στις κόκκινες (Μαουρίτσιο και Βράνιες), αλλά και στο πέναλτι, που κέρδισε ο ΠΑΟΚ.

Αν στις επίμαχες φάσεις ήταν κάποιος Ελληνας διαιτητής, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα… τελείωνε. Οι παίκτες θα «κρεμόταν» πάνω του σε κάθε σφύριγμα και το παιχνίδι θα τιναζόταν στον αέρα.

Ο Ισπανός που έχει πάνω από 300 παιχνίδια στην Ισπανία, τους έκοψε το «βήχα» από την αρχή και έτσι κανείς δεν του… κουνήθηκε.

Εβλεπε το παιχνίδι ο κορυφαίος Ελληνας διεθνής διαιτητής (Σιδηρόπουλος), στον οποίο ο Περέιρα έδωσε ένα χαρτζιλίκι (400 ευρώ) για να τον βάλει τέταρτο διαιτητή και θα αναρωτιόταν πως θα είχε …φύγει από το γήπεδο, αν σφύριζε ο ίδιος, αυτό το παιχνίδι.

Το αφεντικό της ΚΕΔ, ο Πορτογάλος Περέιρα, έδειξε με την επιλογή του Μπορμπαλάν, ότι δεν εμπιστεύεται τους Ελληνες διαιτητές, ακόμα και τους κορυφαίους (διεθνείς).

Ισως η κίνηση αυτή, να ορίσει ξένους διαιτητές στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, να ήταν ο «σπόρος» για να επαναληφθεί το πετυχημένο – εκ του αποτελέσματος-εγχείρημα και σε κάποιο «ζόρικο» ντέρμπι στο μέλλον.

Βησσαρίων! Ο σπορτκάστερ του Athleticradio 104.2 στην Αρτα, αποδείχθηκε…γουρλής για τον ΟΦΗ!

Οι φίλοι της ομάδας, τον έβαλαν στην… καρδιά τους, για το διπλό-τίτλου του ΟΦΗ, αλλά και κάποιες αναφορές του, στην μετάδοση.

Μια από τις κορυφαίες: «Ο Νάστος πρέπει να κατάγεται από την Κρήτη, έτσι παθιασμένα που παίζει!».

Page 1 of 67

Νεότερα Άρθρα

Stoiximatistirio