KORTS SKAI 340x150

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Αν κάτι μου έκανε εντύπωση, στις δηλώσεις του Σούλη Παπαδόπουλου, μετά την άνοδο του Εργοτέλη στην Football league, ήταν η απουσία της λέξης "εγώ" στην επιτυχία.
Ο προπονητής του Εργοτέλη, που έχει ένα εκρηκτικό χαρακτήρα και ένα ποδοσφαιρικό ταπεραμέντο, για πολλούς και παρεξηγημένο, επέλεξε να ευχαριστήσει μέσα στο μεθύσι της επιτυχίας, πάνω απο όλους τη διοίκηση του Εργοτέλη "για την μεγάλη προσπάθεια που έκανε" και προσωπικά τον πρόεδρο του Εργοτέλη (Βρέντζο) για την συμβολή του στην επιτυχία αυτή.
Για ένα προπονητή, που πήρε μια ομάδα 7 πόντους πίσω απο την πρώτη θέση και κατάφερε να βγεί νικητής απέναντι σε μια ομάδα με πολυ μεγαλύτερη ιστορία και κόσμο όπως ο Ιωνικός, δεν είμαι βέβαιος, ότι πολλοί στη θέση του, θα είχαν την ίδια στάση.

Ο Σούλης, είπε λίγα για την δική του συμβολή στην άνοδο, αν και πολλοί γνωρίζουν στο εσωτερικό της ομάδας, την ουσιαστική του συμβολή στη συσπείρωση της ομάδας στα δύσκολα, τον "αλεφαντισμό" που έδειξε σε κρίσιμες ώρες, την "ποδοσφαιρική" του παρουσία αλλά και την γενικότερη προπονητική του ικανότητα, η οποία και εκ του αποτελέσματος είναι επιτυχημένη.

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι για τον άθλο του Εργοτέλη, η συμμετοχή της διοίκησης και ειδικότερα του προέδρου της ομάδας, σε κρίσιμα παιχνίδια, που έκριναν τον τίτλο, υπήρξε καθοριστική, για την άνοδο.

Ισως χωρίς αυτήν, το τρένο να είχε χαθεί. Και όσοι είναι μέσα στην ομάδα το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό.

Εγω επιμένω όμως. Η στάση του Σούλη να το παραδεχθεί αυτό δημόσια, στο μεθύσι της επιτυχίας, έδειξε μεγαλοψυχία και ηθική.

Αλλοι προπονητές στη θέση του, θα μιλούσαν επι ώρες, στα μέσα ενημέρωσης, για το "κατόρθωμα" τους και την "προσωπική" τους επιτυχία, θέλοντας να καρπωθούν (προπονητικά) το μεγαλύτερο μερίδιο αυτής και να αναδειχθούν περισσότεροι οι ίδιοι μέσα απο αυτή τη διαδικασία.

Και εδώ που τα λέμε, ο Σούλης, θα είχε και ένα λόγο παραπάνω να το κάνει, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Εργοτέλης βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και πέταξε τελικά στο καναβάτσο, μια ιστορική ομάδα με κόσμο και δυναμική όπως ο Ιωνικός.

Στα δικά μου μάτια, η χαμηλών τόνων στάση αυτή του Σούλη Παπαδόπουλου, καταγράφηκε στα υπέρ του για την προπονητική του αξία, αλλά και τον χαρακτήρα του.

Και ίσως, θα πρέπει να αποτελέσει ένα βασικό κριτήριο την ώρα της απόφασης, για να συνεχίσει μαζί του...

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Υπάρχουν ανακοινώσεις που περνάνε στο "ντούκου". Που δεν έχουν τίποτα να πούν.

Υπάρχουν και άλλες όμως, που προσφέρουν...τροφή για σκέψη.

Μια απο αυτές, είναι σίγουρα και η ανακοίνωση των φιλάθλων του ΠΟΑ, η οποία πιθανόν να "χαντακώθηκε" σε κάποιες σελίδες εφημερίδων ή ιστοσελίδων, όμως για μας έχει μεγάλη σημασία.

Περιέχει πολλά μηνύματα, αλλά και μεγάλες αλήθειες.

Στην ανακοίνωση αυτή οι φίλαθλοι του ΠΟΑ, θέλουν να πούν ένα μεγάλο  "ευχαριστώ"  σε παίκτες, προπονητές και διοίκηση, για την 5η θέση, που κατέλαβε το προσφυγικό σωματείο, στο φετινό πρωτάθλημα του 4ου ομίλου της Γ' Εθνικής, αλλά και να καυτηριάσουν γεγονότα που συνέβησαν στην κατηγορία.

Στην προσεγμένα διατυπωμένη ανακοίνωση τους, κάνουν λόγο για  μια 5η θέση που ισοδυναμεί για τον ΠΟΑ, με ένα "ποδοσφαιρικό άθλο'' , ο οποίος έγινε "χωρίς την ευκολία του πλούτου", με μοναδικά κριτήρια την αξιοπρέπεια και τη σκληρή δουλειά και χωρίς "δημόσιες σχέσεις".

Οι φίλαθλοι του ΠΟΑ, επισημαίνουν ότι κάποια στιγμή "ονειρευτήκαμε την υπέρβαση", αλλά μας "ξύπνησε απότομα η ζοφερή πραγματικότητα του '' Ισχύς Δια Του Πλούτου'' καθώς και η ''πλαγίως και υπογείως'' όμορφα αγγελικά πλασμένη δόμηση του ποδοσφαιρικού μας στερεώματος".

Οι φίλαθλοι του ΠΟΑ, επισημαίνουν πως κάθε περίπτωση κρατούν την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνια, που είχε η φετινή διαδρομή της ομάδας τους, η οποία αν εξαιρέσουμε τα τελευταία παιχνίδια, όπου κατέβασε ταχύτητα, για να δώσει ευκαιρίες και σε νέα παιδιά, σε όλο το υπόλοιπο πρωτάθλημα ο ΠΟΑ, ήταν ένας πρωταγωνιστής της κατηγορίας και παρ' ότι ποτέ δεν είχε στόχο την άνοδο, έδειξε ότι είχε τα φόντα για να τη διεκδικήσει.

Το γιατί δεν το έκανε, κρύβεται σίγουρα πίσω απο τα βαθά νοήματα της ανακοίνωσης, αλλά και απο την ώριμη στάση της διοίκησης του ΠΟΑ, να επιλέγει να κρεμάει το χέρι της, μέχρι εκεί που φτάνει...

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση των φιλάθλων του ΠΟΑ:

"Το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής για την χρονική περίοδο 2016-2017 αποτελεί ήδη παρελθόν με τελική κατάταξη για τον αγαπημένο μας Π.Ο.Α, η 5η θέση ! (σε ισοβαθμία με τον Εθνικό Πειραιώς)

Παρά την πικρή γεύση που των τελευταίων αγωνιστικών , χωρίς την χαρά της νίκης , έχουμε την ανάγκη να Ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας αλλά και να δώσουμε τα Εύσημα σε αυτή την ομάδα (παίκτες, προπονητικό team , διοίκηση ) για αυτό τον ποδοσφαιρικό ''άθλο'' που διέπραξε , ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, αν αναλογιστούμε τις κάθε λογής ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ( εσωγενείς αλλά και εξωγενείς ) που συναντήσαμε στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

Μια 5η θέση που κατακτήθηκε, με Αξιοπρέπεια, χωρίς την ευκολία του πλούτου (με ότι συνεπάγεται αυτό) και των επιτηδευμένων ''δημόσιων σχέσεων'', μια 5η θέση που κατακτήθηκε από εμάς και μόνο, με πολλή δουλειά και ικανότητα από όλα τα παιδιά που αγωνιστήκαν , καθώς και το επίσης ικανότατο προπονητικό team που διαθέτουμε, όπου όλοι μαζί συνετέλεσαν σε μια αντικειμενικά, αξία λόγου πορεία, σε σημείο τέτοιο όπου κάποια στιγμή ονειρευτήκαμε την υπέρβαση, πριν μας ξυπνήσει απότομα η ζοφερή πραγματικότητα του '' Ισχύς Δια Του Πλούτου'' καθώς και την ''πλαγίως και υπογείως'' όμορφα αγγελικά πλασμένης δόμησης του ποδοσφαιρικού μας στερεώματος.

Για άλλη μια φορά, να σας ευχαριστήσουμε από καρδιάς, για αυτή την όμορφη και υπερήφανη διαδρομή που μας χαρίσατε καθώς και την ελπίδα για το κάτι . . . . ''παραπάνω'' αντάξιο της ιστορίας αλλά και της οντότητας μας , στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της πόλης μας.

Όμορφο Καλοκαίρι σε όλους σας

Μόνο Π.Ο.Α !

Los Coproscilos club..."

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Οι κίνδυνοι για την μάστιγα του στοιχήματος στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα, αλλά και οι αλλαγές κανονισμών, ήταν το αντικείμενο, διπλού σεμιναρίου, που έγινε στους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ απο την Sportradar, αλλά και τον εκπαιδευτή διαιτησίας Μιχάλη Γαρεφαλάκη. Το σεμινάριο είχε μεγάλο ενδιαφέρον και το παρακολούθησαν η πρώτη ομάδα  του ΟΦΗ  και η Κ19, προπονητές, ποδοσφαιριστές και παράγοντες!

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΟΦΗ, τους κινδύνους, του στοιχηματισμού, τις συνέπειες και τις ευθύνες για τους ποδοσφαιριστές και τις ομάδες που συμμετέχουν και εμπλέκονται σε αυτό, αλλά και τους τρόπους ελέγχου των ύποπτών ή χειραγωγημένων αγώνων, ανέλυσε στους παίκτες της πρώτης ομάδας του ΟΦΗ, αλλά και της Κ19, σε ειδικό σεμινάριο, που έγινε για αυτό το σκοπό, ο κ. Αλέξανδρος Γεροντικός, εκ μέρους της εταιρείας Sportradar, η οποία συνεργάζεται με την ΕΠΟ, την Σούπερ Λίγκ και την Football league.

Tο ενδιαφέρον σεμινάριο έγινε την  Πέμπτη (25/5) το απόγευμα στην αίθουσα του συνδέσμου διαιτητών ποδοσφαίρου Ηρακλείου, καθώς ακολούθησε και σεμινάριο διαιτησία, πάνω στις νέες αλλαγές των κανονισμών ποδοσφαίρου, από τον εκπαιδευτή διαιτητών της ΕΠΟ, Μιχάλη Γαρεφαλάκη.

Και τα δυο σεμινάρια είναι μέσα στις υποχρεώσεις της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, για τον φάκελο της αδειοδότησης και τα παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον, οι προπονητές, αλλά και οι ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας του ΟΦΗ, αλλά και της Κ19 του συλλόγου.

Η σύνδεση του στοιχηματισμού με το οργανωμένο έγκλημα, οι απαγορεύσεις που υπάρχουν προς τους παίκτες για την συμμετοχή και την εμπλοκή τους σε αυτό, αλλά και αποδεδειγμένα παραδείγματα αθλητών και ομάδων που χειραγωγούσαν τους αγώνες που συμμετείχαν, κράτησαν ψηλά το δείκτη του ενδιαφέροντος στο σεμινάριο για τον στοιχηματισμό, όπως και οι δυνατότητες ανίχνευσης αγώνων που κρίνονται ύποπτοι στοιχηματικά, από την sportradar, η οποία έχει ως σλόγκαν «μην παίζεις με το μέλλον σου, προστάτεψε το άθλημα μας».

Στη συνέχεια, ο εκπαιδευτής διαιτητών Μιχάλης Γαρεφαλάκης ανέλυσε συγκεκριμένα άρθρα του κανονισμού, πάνω σε σημαντικές αλλαγές που έχουν γίνει και με παραδείγματα, έδωσε τη δυνατότητα σε παίκτες ,προπονητές, αλλά και μέλη της διοίκησης  του ΟΦΗ, να αντιληφθούν τις σημαντικές αλλαγές που έχουν γίνει.

Και τα δυο σεμινάρια είχαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και κράτησαν περίπου δυο ώρες, σε υψηλό επίπεδο των ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες.

Η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 με ανακοίνωση της, ευχαρίστησεί τον κ. Γεροντικό και την Sportradar, για την ενδιαφέρουσα ενημέρωση, πάνω στην «μάστιγα» ύποπτου στοιχηματισμού και των χειραγωγημένων αγώνων, αλλά και την ΚΕΔ ΕΠΟ και τον Μιχάλη Γαρεφαλάκη, για την ενημέρωση πάνω στις αλλαγές κανονισμών.

Στην κεντρική φωτογραφία ο Νίκος Συριγωνάκης εκ μέρους του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 και οι κ.κ. Αλέξανδρος Γεροντικός (Sportradar) και Μιχ. Γαρεφαλάκης (ΚΕΔ/ΕΠΟ).

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Στιγμές από το παρελθόν «ζωντάνεψαν» στο φιλικό παιχνίδι των Παλαιμάχων του ΟΦΗ και της άλλοτε ιστορικής ΕΑΡ (Ρέθυμνο) στο Γεντί Κουλέ.

Το φιλικό έγινε για φιλανθρωπικό σκοπό και τα έσοδα του, διατέθηκαν στον Παγκρήτιο Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία "Ηλιαχτίδα".

 Ηταν ουσιαστικά το πρώτο φιλικό των Παλαιμάχων του ΟΦΗ, μετά την εκλογή της νέας διοίκησης Κορωνάκη και η αρχή για ανάλογα παιχνίδια με κοινωνικό χαρακτήρα.

Οι Παλαίμαχοι του ΟΦΗ, με...ανανεωμένη σύνθεση (μέσα Σήφης Δασκαλάκης, Σταυρακάκης, Πίτσος, Παπαγιαννάκης, αλλά και ο Νίκος Παπαδόπουλος) πήραν τη νίκη με 4-3, έχοντας σε ...μεγάλη μέρα τον Πέτρο Μαρινάκη, ο οποίος πέτυχε δυο γκολ, ενώ άλλα δυο πέτυχε ο Γιώργος Παπαγιαννάκης!

Για την θρυλική ΕΑΡ σκόραραν ο ...αγέραστος και πάντα θεαματικός Στέλιος Κοζανίδης (2 γκολ), που είναι παιδί του ΟΦΗ, αλλά ζεί μόνιμα στο Ρέθυμνο και ο Λυκούργος Τσαγκαράκης.

Μερικοί απο τους παλαίμαχους του ΟΦΗ που αγωνίστηκαν στο φιλικό είναι οι:
Κορωνάκης, Τζιράκης, Πίτσος, Πέτρος Μαρινάκης, Σταυρακάκης, Φουστανάκης, Πασάς, Νιόπλιας, Χρ. Ανδρεαδάκης, Παπαγιαννάκης, Δασκαλάκης Σήφης, Γιάννης Μαρινάκης.

Στο πλαίσιο του φιλικού, τιμήθηκαν οι Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ Γιώργος Στρατάκης και Παναγιώτης Θέμελης, ο άλλοτε πρόεδρος της ΠΑΕ, Νίκος Δουλουφάκης και ο παλιός γενικός αρχηγός, Κώστας Ρεπανάκης, ενώ τιμήθηκε και ο βετεράνος δημοσιογράφος, Σώτος Παιδάκης.

Από την πλευρά του ο Σύλλογος «Ηλιαχτίδα» τίμησε τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκο Τζώρτζογλου, τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ρεθύμνου, Γιώργο Δασκαλομαρκάκη και τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ και πρόεδρο των Παλαιμάχων Σήφη Κορωνάκη.

Να σημειωθεί ότι ο σύνδεσμός φιλάθλων «Κρήτες» ήταν υποστηρικτές του φιλικού.

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Ο Εργοτέλης τα κατάφερε!

Σε μια δύσκολη μάχη στον 4ο όμιλο της Γ' Εθνικής και απέναντι σε ένα σύλλογο με ιστορία και κόσμο (Ιωνικός), βγήκε νικητής!

Εστω και στο φινάλε του πρωταθλήματος, η κρητική ομάδα, έκανε την υπέρβαση που αναζητούσε απο το ξεκίνημα της σεζόν. Εκοψε πρώτη το νήμα και επιστρέφει βανά στην Β' Εθνική και τις επαγγελματικές κατηγορίες!

Ο Εργοτέλης και οι άνθρωποι του, παρά τις απογοητεύσεις που είχαν μέσα στη σεζόν, παρ' ότι χρειάστηκε για πολλές αγωνιστικές να βλέπουν την πλάτη του Ιωνικού, δεν έχασαν την προσήλωση τους, προς το στόχο και στο τέλος, δικαιώθηκαν!

Το παιχνίδι με τη Θύελλα Ραφήνας, αν και ξεκίνησε με ένα "κρύο" γκολ απο τους φιλοξενούμενους (0-1), αποτέλεσε για τον Εργοτέλη, πάρτι...ανόδου.

Φρόντισε για αυτό, ο Νίκος Κατσικοκέρης, ο οποίος με ένα ακόμη χατ-τρικ, οδήγησε τον Εργοτέλη, στη νίκη (3-1) και εκείνος πανηγύρισε ...διπλό τίτλο!

Την άνοδο του Εργοτέλη, αλλά και την πρωτιά που πήρε στους σκόρερ της κατηγορίας, με 18 γκολ!

Το σφύριγμα της λήξης του διαιτητή Σωτηριάδη (Λασιθίου) στο Παγκρήτιο στάδιο, ήταν η αρχή για ένα ατελείωτο πανηγύρι για τον Εργοτέλη!

Προπονητής, παίκτες, διοίκηση, φίλαθλοι, έγιναν ένα κουβάρι, για να πανηγυρίσουν την επιστροφή της ομάδας, στις επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά και την ...απομάκρυνση απο τα χωράφια της Γ' Εθνικής.

Ο προπονητής του Εργοτέλη Σούλης Παπαδόπουλος, πήρε μια σημαία της ομάδας (!) και άρχισε να πανηγυρίζει έξαλλα, δείχνοντας το δέσιμο του με το σύλλογο, τον οποίο οδήγησε στο πρωτάθλημα και την άνοδο!

Ενώ και στα αποδυτήρια, έγινε ένα με τους παίκτες, κάτι που έδειξε το καλό κλίμα που υπήρχε στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Οσο για τα συνθήματα στα αποδυτήρια, ήταν σε πανηγυρικό τέμπο: "Εχουμε Λεάλ και είμαστε Ρεάλ!" και "χέρι-χέρι με τον Κατσικοκέρη!".

Και απο τα δυο συνθήματα αναδείχθηκαν δυο μεγάλες αλήθειες, για τους δυο παίκτες-ηγέτες, που οδήγησαν τον Εργοτέλη στην  μεγάλη κατηγορία.

Ο Λεάλ σέρβιρε και ο Κατσικοκέρης εκτελούσε για τον Εργοτέλη.

Οι δυο τους, αποτέλεσαν την καλύτερη συνταγή για την άνοδο!

Δείτε στα παρακάτω VIDEOS απο την KΡΗΤΗ-TV το...ατελείωτο πανηγύρι του Εργοτέλη, για την άνοδο στην Β' Εθνική, με στυγμιότυπα και δηλώσεις μέσα και έξω απο τα αποδυτήρια του Παγκρητίου σταδίου...

Του Γιώργου Κορτσιδάκη
Ο Ηρόδοτος έγραψε ιστορία!
Κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος και επέστρεψε δυναμικά στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο.
Το προσφυγικό σωματείο, επιστρέφει τη νέα περίοδο στη Γ' Εθνική, με τη δυναμική και τη ...φόρα απο τη φετινή χρονιά, η οποία ήταν πραγματικά, όχι μόνο πετυχημένη, αλλά ονειρεμένη!
Και αυτό γιατί, ο Ηρόδοτος, δεν έχει αφήσει φέτος ...κούπα, για κούπα!
Κατέκτησε το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος, το Κύπελλο της ΕΠΣΗρακλείου, το Κύπελλο Κρήτης, το πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ και την άνοδο στην Γ' Εθνική!
Τα πήρε...όλα δηλαδή! Η μήπως όχι; Υπάρχει και κάτι ακόμη.

Ο Ηρόδοτος ως Κυπελλούχος Ερασιτεχνών Ελλάδος, θα διεκδικήσει το Σούπερ Καπ Ερασιτεχνών, κόντρα στην Κυπελλούχο ομάδα της Γ' Εθνικής, που θα είναι μια εκ των ΑΕ Καραισκάκη και Αχαική!
Το παιχνίδι αυτό, θα γίνει στις 4 Ιουνίου και θα αποτελέσει την επιτομή της πετυχημένης φετινής χρονιάς, για το προσφυγικό σωματείο!
Το Σάββατο (20/5/2017) στα Σπάτα, ο Ηρόδοτος έγραψε μια λαμπρή σελίδα, στην ιστορία του.
Κέρδισε την Ελπίδα Σκουτάρεως (Κυπελλούχος Σερρών) στον τελικό με 1-0 με γκολ του Μπερνιδάκη και σήκωσε την κούπα.
Στο παρακάτω VIDEO απο την ΚΡΗΤΗ-ΤV θα δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα, τα έξαλλα πανηγύρια, αλλά και δηλώσεις των πρωταγωνιστών...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Tα πήρες όλα και έφυγες Ηρόδοτε!

 

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Το πήρε και αυτό το Κύπελλο ο Ηρόδοτος! Η ομάδα της Αλικαρνασού κέρδισε στον τελικό που έγινε στα Σπάτα, την Ελπίδα Σκουτάρεως με 1-0 και κατέκτησε το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Το χρυσό γκολ για τον Ηρόδοτο το πέτυχε ο Μπερνιδάκης στο 7' μετά απο σέντρα του Κοιλιάρα.

Ο Ηρόδοτος είχε ευκαιρίες και για άλλα γκολ, όπως και η αντίπαλη ομάδα των Σερρών. 

Τελικά, το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Ο Ηρόδοτος πήρε την κούπα, αλλά και ο αντίπαλος του δεν έμεινε παραπονεμένος, καθώς λόγω του ότι ο Ηρόδοτος, έχει πάρει την άνοδο στην Γ' Εθνική, το ίδιο συνέβη και με την ομάδα των Σερρών, καθώς ο νικητής του Κυπέλλου Ερασιτεχνών ή ο φιναλιστ (αν μια απο τις δυο ομάδες έχει εξασφαλισμένη συμμετοχή στην Γ' Εθνική, όπως ο Ηρόδοτος στη συγκεκριμένη περίπτωση), κερδίζει το εισιτήριο για την Γ' κατηγορία.

Ετσι ο Ηρόδοτος, πήρε το Κύπελλο (έχει πάρει και την άνοδο στην Γ' Εθνική) και η Ελπίδα Σκουτάρεως έχασε το Κύπελλο, αλλά ως φιναλίστ και λόγω του Ηροδότου (που έχει εξασφαλίσει την άνοδο στην Γ' Εθνική), πήρε το μπόνους της ανόδου!

Πλέον, ο Ηρόδοτος θα διεκδικήσει και το Σούπερ Κάπ, στις 4 Ιουνίου. Ο Ηρόδοτος ως Κυπελούχος Ερασιτεχνών Ελλάδος, θα διεκδικήσει τον τίτλο κόντρα στην Κυπελλούχο ομάδα της Γ' Εθνικής, που θα είναι ενας εκ των ΑΕ Κραισκάκη και Αχαική!

Να σημειωθεί ότι στον τελικό του Κυπλελλου ερασιτεχνών Ελλάδος που έγινε στα Σπάτα, ο Ηρόδοτος είχε τη συμπαράσταση αρκετών φίλων του που ταξίδεψαν απο το Ηράκλειο για αυτό το σκοπό.

Η φετινή χρονιά είναι ονειρεμένη για τον Ηρόδοτο, ο οποίος κατέκτησε το Κύπελλο Ερασιτεχνων Ελλάδος, το Κύπελλο ΕΠΣΗρακλείου, το Κύπελλο Κρήτης, το πρωτάθλημα στην Α1 ΕΠΣΗ και την άνοδο στην Γ' Εθνική.

Τα πήρε όλα και έφυγε δηλαδή...

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τρομερά νούμερα για τον εκπληκτικό Ηρόδοτο!

Γλέντι στην Αλικαρνασό για τον Ηρόδοτο!

Toυ Γιώργου Κορτσιδάκη

Αφού δεν τα κατάφερε αγωνιστικά, κυνηγάει δικαστικά τον Εργοτέλη, ο Ιωνικός!

Μια αγωνιστική πριν τελειώσει το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, η ομάδα της Νίκαιας… θυμήθηκε το άρθρο 33, παράγραφος 3 του ΚΑΠ, που αναφέρει ότι οι ομάδες που αποχωρούν από τις επαγγελματικές κατηγορίες, θα πρέπει να ξεκινήσουν τη νέα περίοδο από τα Ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, με -6 βαθμούς.

Ετσι η ομάδα της Νίκαιας, ζητάει ΤΩΡΑ απο την ΕΠΟ, μερικά 24ωρα πριν τη λήξη του πρωταθλήματος, να αφαιρέσει 6 βαθμούς απο τον Εργοτέλη!

Ο Ιωνικός με εξώδικο, που έχει καταθέσει παίζει ουσιαστικά το …τελευταίο του χαρτί για να μείνει στο κυνήγι της ανόδου, καθώς αγωνιστικά, έχασε ουσιαστικά το πρωτάθλημα!

Το ερώτημα είναι, γιατί η ομάδα της Νίκαιας, δεν έκανε όλη τη χρονιά, αυτήν την καταγγελία , αλλά τη θυμάται τώρα, που βρισκόμαστε στην τελευταία εβδομάδα του πρωταθλήματος.

Η υπόθεση που επικαλείται ο Ιωνικός, είναι ουσιαστικά η ίδια που αντιμετώπισε ο ΟΦΗ πέρσι στη Γ’ Εθνική.

Μάλιστα στον ΟΦΗ, η ποινή του -6 είχε επιβληθεί από την αρχή της σεζόν απο την ΕΠΟ και χρειάστηκε η κρητική ομάδα να δώσει μια μεγάλη μάχη, για να δικαιωθεί νομικά και να της επιστραφούν οι 6 βαθμοί.

Ο ΟΦΗ στηρίχθηκε στο ότι όταν η υπαρκτή αυτή διάταξη μπήκε στον ΚΑΠ, η ΠΑΕ είχε ήδη αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, οπότε δεν γνώριζε τις συνέπειες, οι οποίες αποφασίστηκαν αργότερα.

Ο ΟΦΗ με ισχυρό νομικό επιχείρημα αυτό το κριτήριο, δικαιώθηκε πανηγυρικά στο δικαστήριο και μάλιστα, κόντρα στα προγνωτικά πολλών που τον είχαν χαμένο απο χέρι.

Η περίπτωση του Εργοτέλη βέβαια, έχει μια σημαντρική διαφορά με αυτή του ΟΦΗ.

Ο Εργοτέλης  ανήκει στις ομάδες που αποχώρησαν μεταγενέστερα από την πρόσθεση του συγκεκριμένου άρθρου στον ΚΑΠ (ενώ ο ΟΦΗ, πριν προστεθεί αυτό).

Το ερώτημα είναι αν το συγκεκριμένο άρθρο παραμένει σε ισχύ ή όχι.

Στον Εργοτέλη, υποστηρίζουν ότι δεν ανησυχούν και η καταγγελία του Ιωνικού, δεν έχει καμία τύχη.

Πέρα όμως από τη νομική ισχύ, της καταγγελίας της ομάδας της Νίκαιας, εκείνο που αποδυναμώνει την θέση της στο θέμα αυτό, είναι το "γιατί φωνάζει τώρα και όχι από την αρχή της περιόδου;"

Δεν το ήξεραν και το αντιλήφθηκαν τώρα που το πρωτάθλημα τελειώνει;

Στην περίπτωση του ΟΦΗ, η ΕΠΟ είχε την …σπουδή, με την …παρότρυνση κάποιων ομάδων προφανώς, να αφαιρέσει στον ΟΦΗ 6 βαθμούς, την εβδομάδα που προηγήθηκε της έναρξης του πρωταθλήματος!

Τώρα, στην περίπτωση του Ιωνικού και του Εργοτέλη, η ομάδα της Νίκαιας ζητάει από την ΕΠΟ να εφαρμόσει μια διάταξη, μια εβδομάδα πριν το τέλος του πρωταθλήματος!

Αυτό το τάιμινγκ, έχω την αίσθηση, ότι δεν αποτελεί πελονέτημα για την ομάδα της Νίκαιας, όμως σε κάθε περίπτωση θα παρακολουθήσουμε την υπόθεση αυτή, για να δούμε ποια θα είναι η τύχη της, στα δικαστήρια.

Στον Εργοτέλη, θα πρέπει να είναι έτοιμοι να δώσουν τη μάχη αυτή και εκτός γηπέδου, αν χρειαστεί, όπως και άλλα ζητήματα όπως αυτό της εκκαθάρισης της παλιάς ΠΑΕ, αλλά και άλλα θέματα νομιμότητας, που απασχόλησαν και τον ΟΦΗ πέρσι, στην προσπάθεια επιστροφής του ξανά στις επαγγελματικές κατηγορίες...

Απο ότι φαίνεται κάποιοι -έστω και καθυστερημένα-θα "ψάξουν" με κάθε τρόπο για να του βάλουν εμπόδια και θα πρέπει ο Εργοτέλης να έχει τη δύναμη να τους αποκρούσει...

Διαβάστε την καταγγελία του Ιωνικού η οποία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα sdna.gr

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Του ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου με την επωνυμία ΑΟ ΙΩΝΙΚΟΣ που εδρεύει στη Νίκαια και εκπροσωπείται νομίμως.

ΠΡΟΣ
Την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία που εδρεύει στο Πάρκο Γουδί Αττικής και εκπροσωπείται νομίμως.
________________
Δυνάμει της από 03.06.2016 απόφασης του ΔΣ της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β Εθνικής Κατηγορίας επιβλήθηκε στην ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ποινή αφαίρεσης 6 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, ήτοι το πρωτάθλημα της περιόδου 2016 – 2017.

Ειδικότερα λόγω αποχώρησης της ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ από το πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE το ΔΣ αυτής την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 κατά την διάρκεια διεξαγωγής και προ της ολοκλήρωσης αυτού, αποφασίστηκε την 08.06.2016 έπειτα από την από 03.06.2016 εισήγηση του αγωνιστικού τμήματος της Ένωσης, ο υποβιβασμός στη Γ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία της ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ήδη από την 08.02.2016 και η κατάληψη της τελευταίας θέσης στην Γ Εθνική με αρνητική βαθμολογία 6 βαθμών.
Ωστόσο παρά το γεγονός επιβολής της ως άνω ποινής, η ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ υποβιβάστηκε μεν στην Γ Εθνική, πλην όμως η ως άνω ποινή κατάληψης της τελευταίας θέσης με αρνητική βαθμολογία 6 βαθμών ουδέποτε επιβλήθηκε στο ερασιτεχνικό σωματείο που υποκατέστησε την ΠΑΕ λαμβάνοντας αυτοδικαίως την θέση της στην αμέσως κατώτερη κατηγορία, με επακόλουθο το ιδρυτικό αυτής σωματείο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο κανονικά και όχι με μείον 6 βαθμούς ως όφειλε.

Το γεγονός μη επιβολής της εν λόγω ποινής στο σωματείο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ είναι παράνομο και αντίθετο στις κείμενες διατάξεις της αθλητικής νομοθεσίας, καθότι στο άρθρο 111 Ν 2725/99 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 66 παρ.4 Ν 4410/16 ορίζεται ρητά ότι σε περίπτωση υποβιβασμού ΠΑΕ σε ερασιτεχνική κατηγορία το σωματείο που την υποκαθιστά την δεν αναλαμβάνει αποκλειστικά και μόνο τις οικονομικές της υποχρεώσεις χωρίς να αποκλείει την ανάληψη λοιπών υποχρεώσεων πειθαρχικής ή άλλης φύσεως. Σύμφωνα με την εν λόγω διάταξη όπως αντικαταστάθηκε ορίζεται ότι «το αθλητικό σωματείο σε καμία περίπτωση δεν αναλαμβάνει τυχόν ενοχικές η οποιεσδήποτε άλλες οικονομικές υποχρεώσεις της ΑΑΕ που τέθηκε σε εκκαθάριση». Η διάταξη αυτή κατά την προηγούμενη διατύπωση της όριζε ότι το σωματείο δεν αναλαμβάνει οικονομικές ή «άλλες» υποχρεώσεις της ΠΑΕ, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση σχετικά με υποχρεώσεις της εκάστοτε υποβιβασθείσας ΠΑΕ απορρέουσες από πειθαρχικές αποφάσεις και ποινές. Η αόριστη όμως αυτή διατύπωση αντικαταστάθηκε με το Ν 4410/16, όπου πλέον ορίζεται σαφώς ότι το ερασιτεχνικό σωματείο δεν ενέχεται μόνο για τις οικονομικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ και τίποτα περισσότερο.

Επειδή κατά τα ανωτέρω οφείλετε να επιβάλλετε την ποινή αφαίρεσης 6 βαθμών στο σωματείο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ κατ’ εφαρμογή της κείμενης αθλητικής νομοθεσίας.

Επειδή μέχρι σήμερα παρά το γεγονός ότι γνωρίζετε την εν λόγω απόφαση ουδέν έχετε πράξει για την εκτέλεση της.

Επειδή η μη εκτέλεση της ως άνω πειθαρχικής ποινής κατά παράβαση της κείμενης αθλητικής νομοθεσίας στην συγκεκριμένη περίπτωση δημιουργεί τόσο αστικές όσο και ποινικές ευθύνες των υπευθύνων για την επιβολή της.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
και με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας
Καταγγέλλουμε την μέχρι σήμερα μη εφαρμογή και εκτέλεση εις βάρος του σωματείου ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ της από 03.06.2016 απόφασης του ΔΣ της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β Εθνικής Κατηγορίας δυνάμει της οποίας επιβλήθηκε στην ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ποινή αφαίρεσης 6 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, ήτοι το πρωτάθλημα της περιόδου 2016 – 2017.

Αιτούμαστε την άμεση εκτέλεση της άνω απόφασης και την οριστική αφαίρεση 6 βαθμών από το πρωτάθλημα εις βάρος του σωματείου ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ.

Άλλως σας δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος μας κατά παντός υπευθύνου για την αποκατάσταση κάθε θετικής ή αποθετικής ζημίας που ενδεχομένως υποστεί το σωματείο μας από πράξεις και/ή παραλείψεις σας.
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει την παρούσα προς αυτούς που απευθύνεται προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο της παρούσας στην έκθεση του.

Γίνεται μνεία ότι επικολλήθηκε ένσημο Τ.Π.Δ.Α. 1,15 ευρώ.

Νίκαια 18.05.2017
Για το σωματείο ΑΟ ΙΩΝΙΚΟΣ

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Υπάρχουν ορισμένες εικόνες, που δεν χρειάζονται λέξεις.
Eίναι τόσο δυνατές από μόνες τους, που ότι και να πείς, είναι περιττό.
Η εικόνα του μεγάλου Γκέραρντ στο παιχνίδι ΟΦΗ-Αρης, να εισέρχεται καθισμένος σε καροτσάκι, στο Γεντί Κουλέ, φορώντας μια φανέλα του ΟΦΗ από την ένδοξη εποχή της ομάδας (με διαφήμιση XIOS BANK!), ήταν από αυτές που άφησαν άφωνη την ποδοσφαιρική Ελλάδα.
Τα σημάδια του χρόνου έχουν κάνει δυνατά την εμφάνιση τους, πάνω στον 77χρονο σήμερα «Ολλανδό» και αν για μας που είμαστε κοντά και λίγο πολύ γνωρίζουμε την κατάσταση του, δεν ήταν έκπληξη, για πολλούς άλλους, που είχαν χάσει τα ίχνη του Ευγένιου, ήταν ένα σοκ.
Το πρώτο σοκ για πολλούς από τους υποστηρικτές του Γκέραρντ, ανα την Ελλάδα, ήταν στην έξοχη πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή του καλού φίλου και συναδέλφου Μανώλη Βογιατζάκη στη NOVA.
Για εκείνους που δεν είχαν δεί ούτε τότε τον Ευγένιο, η σφοδρή δημοσιότητα που πήρε η επανεμφάνιση του στο Γεντί Κουλέ, στο «σπίτι του», στο παιχνίδι ΟΦΗ-Αρης, έδωσε την ευκαιρία σε όλους να δουν την σημερινή εικόνα του ανθρώπου, που κάποτε άλλαξε την ιστορία του ΟΦΗ.
Σε πιάνει με μελαγχολία είναι αλήθεια, όταν έχεις γνωρίσει ένα άνθρωπο-βουνό, δυνατό και αγέρωχο, να τον βλέπεις να έχει πάνω του τα σημάδια του χρόνου και παρ' ότι είναι στα 77 του χρόνια, να είναι τόσο ταλαιπωρημένος.

Αυτός όμως, είναι ο δρόμος και ο προορισμός όλων μας, όμως, όπως εύστοχα είπε ο Νίκος Κωστένογλου, όταν σχολίασε στην συνέντευξη τύπου, το ξαφνικό αντάμωμα με τον Γκέραρντ, στο ημίχρονο του αγώνα του Γεντί Κουλέ.
Ο προπονητής του Αρη, αιφνιδιάστηκε όταν τον είδε. Εκανε ένα σπρίντ, από τον πάγκο του, για να βρεθεί στο σημείο που ήταν ο Ολλανδός και σε μια μοναδική ανθρώπινη επίδειξη ευγένειας , γονάτισε μπροστά του και του φίλησε το χέρι. Τρομερή στιγμή!
Ο προπονητής-τζέντελμαν Κωστένογλου, έδειξε και αυτός σοκαρισμένος από τον Γκέραρντ του σήμερα, σε σχέση με τον αυστηρό Ολλανδό προπονητή που είχε γνωρίσει στην ΑΕΚ, όπου και συνεργάστηκαν.
«Εύχομαι ο Θεός να του δώσει ότι είναι καλύτερο» ευχήθηκε ο Κωστένογλου για τον «δάσκαλο».
Συγκινητική ήταν η στιγμή που και ο προπονητής του ΟΦΗ Νίκος Παπαδόπουλος, τον πλησίασε, του έσφιξε το χέρι και τον φίλησε.
Ο Γκέραρντ γνώρισε τον «Παπ» και του έκανε ένα νεύμα, από τα…παλιά!
Και τι δεν έχουν ζήσει οι δυο τους στον ΟΦΗ!
Ο Παπαδόπουλος με τη φράση ο «Γκέραρντ είναι ο ποδοσφαιρικός μου πατέρας» τα είπε όλα.
Πήρε στα χέρια του ένα μικρό παιδί από το Κιλκίς και τον έκανε ολοκληρωμένο ποδοσφαιριστή. Όπως και πολλούς άλλους.
Ο Κώστας Κιάσσος, που είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει ήδη νικήσει το χρόνο, παίζοντας βασικός στα 41 του χρόνια, έγραψε στο Facebook σε ένα ρεσιτάλ ευαισθησίας «για εμάς όλους δεν ήταν ένα απλό παιχνιδι , ήσουν και εσύ εκεί μαζι μας mister, σημερα έκανες πολλές καρδιές να χτυπήσουν δυνατά και πολλά Μάτια να βουρκώνουν , κάποτε είχες άλλη θέση μέσα στο σπίτι σου και όχι αυτήν που ήσουν σημερα , τα μάτια σου από κοντά είναι όπως τότε που με έφερες μικρό παιδάκι μαζι σου , μου έδωσες τα πάντα μέσα και έξω από το γήπεδο όσο σκληρός και αν ήσουν μαζι μου αλλα πάντα γιατί με πίστευες και μόνο για το καλο μου, αμέτρητες ομιλίες στο γραφείο ,πολλές επισκέψεις σπίτι , πίεση μεγάλη , φωνές τιμωρίες , για όλα αυτά έχω να σου πω ένα πράγμα θα είμαι ευγνώμων για πάντα , μόνο καλο μου βγήκε σε αγαπάω και αυτό δεν αλλάζει , σε έχουν ξεχάσει όλοι όμως εσύ δεν ξεχνάς , εισαι ο καλύτερος από όλους , γκεραρτάκη μου…».
Ενώ ο υιός του Γκέραρντ, ο Μανώλης Παπαδάκης, εξήγησε πως έγινε έτσι ξαφνικά και έφερε τον Ολλανδό στο γήπεδο!

Όπως έγραψε στο προφίλ του στο Facebook «Ευγένιε έκπληξη... Πάμε γήπεδο, θέλεις; Δεν πρόλαβα καν να κάνω την ερώτηση και χαμογέλασε λέγοντας μου ´Πάμε Μανώλή´
Η μητέρα μου του είχε έτοιμη μία εμφάνιση από τις παλιές καλές εποχές του ΟΦΗ, την φόρεσε και φύγαμε για το Γεντί Κουλέ μαζί με τον αδερφό μου Μηνά. Τόση χαρα τόση συγκίνηση και τόση δύναμη για να βρεθεί ξανά στον χώρο του, εκεί που αισθάνεται ήρεμος και χαρούμενος. Η χαρά του δεν μπορούσε να περιγραφεί, ειδικά όταν ακούστηκε ξανά μετά από χρόνια το όνομα του ρυθμικά από τους φιλάθλους, αλλά και την στιγμή που και οι δύο προπονητές κύριοι Παπαδόπουλος και Κωστένογλου πήγαν κοντά του και να του φιλησαν το χέρι.
Αυτό δεν αγοράζεται, αυτό κερδίζεται με το ήθος την αγάπη και με την προσωπικότητα.
Ένας ΚΥΡΙΟΣ σε όλα του».

Τι ωραίες λέξεις απο το Μανώλη (Παπαδάκη), που έζησε όσο κανείς άλλος τον Γκέραρντ της χρυσής εποχής του ΟΦΗ! "Τόση χαρα τόση συγκίνηση και τόση δύναμη για να βρεθεί ξανά στον χώρο του, εκεί που αισθάνεται ήρεμος και χαρούμενος" μας γράφει ο Μανώλης για την επιστροφή του Ολλανδού, στο σπίτι του.  

Εκεί που μεγαλούργησε. Εκεί που έγινε θρύλος! Εκεί που ηρεμεί και αισθάνεται χαρούμενος. Σαν το σπίτι του δηλαδή!

Tεράστια πραγματικά στιγμή, η επιστροφή του Γκέραρντ στο Γεντί Κουλέ. Μοναδική. Ιστορική!

Αν και αυθόρμητη και όχι οργανωμένη, καθώς το γνώριζαν μόνο τα μέλη της οικογένειας του, αναδείχθηκε σε αποθεωτικήαπο τον κόσμο, ο οποίος  λάτρεψε τον "Μίστερ' και τον λατρεύει ακόμα και σήμερα.

Βλέποντας τον Γκέραρντ στο καρότσι, πέρασαν απο το μυαλό όλων μας, σχεδόν αστραπιαία, σαν κινηματογραφική ταινία, οι μεγάλες στιγμές που έχουμε ζήσει με τον ΟΦΗ του Ευγένιου, σε αυτό το γήπεδο.

Ολη η νεότερη ιστορία του ΟΦΗ, είναι σε αυτή τη φωτογραφία!

Τιμή μας πραγματικά!

"Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, Ολλανδέ, Ολλανδέ..."

 

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Υποψήφιος ο Νίκος Τζώρτζογλου, στις επικειμενες εκλογές της ΕΠΟ;

Ο ίδιος ούτε το επιβεβαιώνει, ούτε το διαψεύδει. Το αφήνει ανοιχτό.

Οπως λέει: "Ποτέ δε με ενδιέφερε ούτε να ηγηθώ, αλλά ούτε καν να είμαι μέλος στο Δ.Σ. της ΕΠΟ" απαντάει ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ σε προτροπή των προέδρων των υπολοίπων Ενώσεων της Κρήτης, Ρεθύμνου, Χανίων και Λασιθίου, να ηγηθεί της ΕΠΟ, στις επικείμενες εκλογές!

Επισημαίνει με νόημα ο Τζώρτζογλου πως "βέβαια, ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ και ειδικά στο ποδόσφαιρο, που για μένα είναι μετά την οικογένειά μου και τις επιχειρήσεις μου, η μεγάλη μου αγάπη… Όμως σε καμία περίπτωση δεν με ενδιαφέρει να εμπλακώ σε μια τέτοια διαδικασία, όσο το ποδοσφαιρικό περιβάλλον στη χώρα μας είναι όπως σήμερα που οι προϋποθέσεις για μία τέτοια εμπλοκή δεν υπάρχουν".

Ο Τζώρτζογλου, τονίζει ότι η μοναδική λύση είναι η συναίνεση των τάσεων, καθώς όπως λέει "πιστεύω ότι υπάρχουν σε όλες τις τάσεις αξιόλογοι παράγοντες με ήθος, μεράκι, εμπειρία και γνώση".

Επισημαίνει ότι "όσο ο εκάστοτε δυνατός θα θέλει να γίνεται αυτός χαλίφης στη θέση του χαλίφη, όσο το σημερινό εκλογικό σύστημα επιτρέπει τη χειραγώγηση μεγάλης μερίδας των συναδέλφων προέδρων, όποιος κι αν ηγηθεί στην ΕΠΟ δεν θα καταφέρει τίποτα. Για τον απλούστατο λόγο ότι θα είναι πρόεδρος με αντιπαροχή, γιατί κάποιος επίδοξος χαλίφης, όπως πάντα συνέβαινε και στο παρελθόν, θα πρέπει να εισπράξει τα γραμμάτια που ο πρόεδρος αυτός του έχει υπογράψει προκειμένου να ανέλθει στην προεδρία".

Και καταλήγει ο Νίκος Τζώρτζογλου, λέγοντας ότι "θα μπορούσα σε μια τέτοια ανεξάρτητη κίνηση που δεν θα υπάρχει χαλίφης και γραμμάτια προς εξαργύρωση να προσφέρω αδιαφορώντας για τη θέση που θα κατέχω σ’ ένα τέτοιο Δ.Σ.".

Διαβάστε αναλυτικά εδώ τη συνολική τοποθέτηση του Νίκου Τζώρτζογλου για το θέμα αυτό

 

Page 1 of 44

Νεότερα Άρθρα

Stoiximatistirio