karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

Αν πράγματι οι συγχρηματοδότες του, έφυγαν...

29 Jun 2017 Written by

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Οταν ο Εργοτέλης, ανέβηκε στην Football league, είχα γράψει την ώρα που ήταν ακόμη νωπά τα πανηγύρια, για την αγωνιστική επιτυχία της ομάδας, ότι, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για αυτήν!

Και αναφερόμουν βέβαια στο οικονομικό κομμάτι και ειδικότερα στην εξεύρεση μετόχων που θα καλύψουν, το ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο που απαιτείται για την σύσταση της νέας ΠΑΕ, που είναι 300 χιλιάδες ευρώ, αλλά και για το μπάτζετ συνολικά που μπορεί να έχει μια ομάδα χωρίς έσοδα, σε μια κατηγορία χωρίς έσοδα που είναι η Β' Εθνική!

Γνωρίζοντας τις αντίστοιχες διεργασίες που έγιναν στον ΟΦΗ πέρσι το καλοκαίρι, απο τους 9 επιχειρηματίες που είχαν μπει μπροστά, για την αναδόμηση της ομάδας,  τις δυσκολίες και τα εμπόδια που βρήκαν για να βάλουν το νερό στο αυλάκι σε μια ομάδα διαλυμένη και καταχρεωμένη, είχα επισημάνει ότι και το έργο του Εργοτέλη, δεν θα είναι εύκολο, απο τη στιγμή που ένας άνθρωπος (Βρέντζος) μόνος του, είναι πολύ δύσκολο, να τραβήξει το κουπί, με όσες γνωριμίες και μέσα και αν διαθέτει.

Λίγες μέρες πριν την Γενική συνέλευση, για την ίδρυση της νέας ΠΑΕ, ο πρόεδρος του Εργοτέλη σε μια μακροσκελή ανακοίνωση του, κάνει λόγο για...μοναξιά, για έλλειψη ενδιαφέροντος απο ανθρώπους του Εργοτέλη για να συμμετάσχουν δυναμικά στο μετοχικό κεφάλαιο, αλλά για την δική του αδυναμία να συνεχίσει να καλύψει οικονομικά το εγχείρημα, καθώς το...κόστος της ανόδου του Εργοτέλη, ήταν πραγματικά για τον ίδιο, πολύ μεγαλύτερο, απο ότι είχε υπολογίσει!

Το κυριότερο όμως για μένα απο τις αναφορές του είναι το εξής: Λέει ότι οι συγχρηματοδότες που είχε στην Γ' Εθνική, αποτελούν παρελθόν!

Για μένα αυτό είναι το σοβαρότερο. Γιατί αν αυτοί οι "συγχρηματοδότες" τους οποίους δεν κατονομάζει, έφυγαν, τότε πράγματι ο Εργοτέλης, έχει μπεί σε μεγάλους μπελάδες!

Ο πρόεδρος του Εργοτέλη, στην πιο ουσιαστική του αναφορά επισημαίνει ότι "όσο για τους συγχρηματοδότες μου, ακόμα κι αυτοί που δεν με εγκατέλειψαν πέρυσι το καλοκαίρι και στήριξαν την φετινή προσπάθεια μέχρι τέλους, δυστυχώς αποτελούν παρελθόν για τον Εργοτέλη, καθώς δεν επιθυμούν πλέον να επενδύσουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικά στην πλήρως απαξιωμένη Football League".

Ενώ επισημαίνει ακόμη ότι "στο πλήθος επαφών που έχω κάνει κυρίως στην Αθήνα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα από τη λήξη του πρωταθλήματος έως τώρα με διάφορους υποψήφιους επενδυτές, δυστυχώς δεν έχει προκύψει κάτι σοβαρό και αξιόπιστο που να μπορώ να παρουσιάσω στη γενική συνέλευση".

Και με τη φράση "δεν υπάρχει κανένας λόγος και όφελος να κρυβόμαστε. Τα πράγματα αυτή τη στιγμή δεν είναι καλά" ουσιαστικά δίνει την διάσταση της σοβαρότητας του ζητήματος, για μια ομάδα που επιστρέφει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, σε μια κατηγορία χωρίς έσοδα.

Αν πράγματι, οι "συγχρηματοδότες" του Βρέντζου έφυγαν, τότε η μοναδική ελπίδα του Εργοτέλη είναι να μπορέσει σε τοπικό παραγοντικό και επιχειρηματικό επίπεδο, να αναζητήσει τους μετόχους που θα κάνουν την δουλειά.

Ο Εργοτέλης έχει ανθρώπους που τον αγαπούν, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο στη σημερινή δύσκολη εποχή οικονομικά, είναι διατεθειμένοι να πάιξουν το ρόλο του "μετόχου", όσο χρειαστεί, μέχρι η ομάδα να ανέβει στην Σούπερ Λίγκ και να έχει μια χρηματοδότηση, που θα της δίνει οικονομική αυτάρκεια.

Θα  μπορέσουν να μαζέψουν  τις 300 χιλιάδες ευρώ, που απαιτούνται για το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο, ώστε να ξεκινήσει το καράβι και ...βλέπουμε;

Αν δεν μπορεί να γίνει ούτε αυτό, τότε τον Εργοτέλη, τον περιμένουν πραγματικά πολύ δύσκολες ημέρες...

 

Διαβάστε τη συνολική τοποθέτηση του προέδρου του Εργοτέλη...

«Σε μια εβδομάδα από σήμερα, στη γενική συνέλευση του Συλλόγου, κρίνεται η τύχη του Εργοτέλη για τα επόμενα χρόνια.

Αν όλα πάνε καλά, αν δηλαδή βρεθούν έως τότε έντιμοι και αξιόπιστοι χρηματοδότες-μέτοχοι οι οποίοι θα μπορούν να εξασφαλίσουν με εγγυήσεις τη βιωσιμότητα της νέας Π.Α.Ε., ο Εργοτέλης θα συνεχίσει να πορεύεται με ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά και σταθερότητα στο δρόμο που χαράξαμε πριν από περίπου 1 χρόνο και βαδίσαμε με επιτυχία έως σήμερα, μπαίνοντας σε μια νέα εποχή και αφήνοντας οριστικά πίσω μας τις μαύρες σελίδες προηγούμενων ετών.

Αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως επιθυμούμε, αν δηλαδή δεν μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη χρηματοδότηση για την ίδρυση και ομαλή λειτουργία της Π.Α.Ε, φοβάμαι ότι οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές όχι μόνο για την 1η ομάδα αλλά και για όλο τον Σύλλογο, με ορατό τον κίνδυνο να επιστρέψει ο Εργοτέλης στα «πέτρινα» χρόνια της προ Τζώρτζογλου-Σουλτάτου εποχής...

Δεν υπάρχει κανένας λόγος και όφελος να κρυβόμαστε. Τα πράγματα αυτή τη στιγμή δεν είναι καλά.

Από την πλευρά μου, έχοντας πλέον ξοδέψει όλες μου τις οικονομίες - κι ακόμα περισσότερα - για τον Εργοτέλη (κυρίως τους προηγούμενους 12 μήνες αλλά και τα 2 τελευταία χρόνια παρουσίας μας στη Super League), διαθέτοντας ένα ποσό το οποίο δεν έχει διαθέσει, ούτε καν πλησιάσει, κανένας άλλος μεμονωμένος παράγοντας γενικά στο Ηράκλειο τα τελευταία χρόνια, ούτε συνολικά όλοι οι παράγοντες του Εργοτέλη από τον θάνατο του αείμνηστου Απόστολου Παπουτσάκη κι έπειτα, δυστυχώς δεν έχω την παραμικρή περαιτέρω δυνατότητα να συνεισφέρω οικονομικά. «Δυστυχώς», δεν είμαι «μπροστινός» κανενός μεγαλοπαράγοντα, όπως διάφοροι κακόβουλοι και κομπλεξικοί (για να μην πω τίποτα άλλο) διέδιδαν από την πρώτη στιγμή ενασχόλησης μου με το ποδόσφαιρο... Ελπίζω, αν κι αυτό είναι το τελευταίο που με απασχολεί, τουλάχιστον τώρα να πειστούν και οι πλέον κακόπιστοι.

Όσο για τους συγχρηματοδότες μου, ακόμα κι αυτοί που δεν με εγκατέλειψαν πέρυσι το καλοκαίρι και στήριξαν την φετινή προσπάθεια μέχρι τέλους, δυστυχώς αποτελούν παρελθόν για τον Εργοτέλη, καθώς δεν επιθυμούν πλέον να επενδύσουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικά στην πλήρως απαξιωμένη Football League.

Τον τελευταίο μήνα έχω απευθυνθεί σε διάφορους παράγοντες του Εργοτέλη, νυν και πρώην, ζητώντας οικονομική βοήθεια για την Π.Α.Ε.. Δυστυχώς, όπως πάνω-κάτω περίμενα, μέχρι στιγμής παρά την καλή θέληση όλων δεν έχω καμία θετική ανταπόκριση, με εξαίρεση τον Στέλιο Φιλιππάκη. Δεν κατηγορώ κανέναν, το τονίζω αυτό, οι εποχές είναι πολύ δύσκολες και άλλωστε ποτέ κανείς από το Ηράκλειο δεν μου υποσχέθηκε κάτι. Μάλιστα, όπως έχω ήδη αναγνωρίσει δημόσια, η συμβολή στη φετινή προσπάθεια της Διοικούσας Επιτροπής υπό τον Γιώργο Στειακάκη, ειδικά του μέλους Μανώλη Σεβαστάκη, ήταν πολύ σημαντική. Όμως δεν γίνεται ο (ποδοσφαιρικός) Εργοτέλης να τα περιμένει συνέχεια, από το καλοκαίρι του 2013 και μετά για την ακρίβεια, σχεδόν όλα από 2-3 ανθρώπους. Πρέπει να ενεργοποιηθεί επιτέλους όλη η οικογένεια του Συλλόγου και πλέον είναι η κατάλληλη στιγμή και ίσως η τελευταία ευκαιρία.

Στο πλήθος επαφών που έχω κάνει κυρίως στην Αθήνα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα από τη λήξη του πρωταθλήματος έως τώρα με διάφορους υποψήφιους επενδυτές, δυστυχώς δεν έχει προκύψει κάτι σοβαρό και αξιόπιστο που να μπορώ να παρουσιάσω στη γενική συνέλευση. Ο Εργοτέλης, τουλάχιστον όσο είμαι εγώ επικεφαλής, δεν πρόκειται να γίνει ξανά «καζίνο», όπως έχουν πλέον καταντήσει οι περισσότερες ομάδες της Football League... Ούτε θα προχωράμε σε ανανεώσεις, μεταγραφές κλπ. ενώ χρωστάμε σε όποιον μιλάει ελληνικά, όπως έκανε τα τελευταία χρόνια λειτουργίας της η προηγούμενη Π.Α.Ε. Εργοτέλης και όπως κάνουν τώρα διάφορες άλλες Π.Α.Ε. της Football League (προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν αναφέρομαι στον ΟΦΗ)... Καλύτερα να μην ιδρύσουμε Π.Α.Ε. παρά να καταντήσουμε σαν αυτές.

Ξεκαθαρίζω, για ακόμα μια φορά, ότι προσωπικά δεν έχω καμιά απολύτως οικονομική ή άλλη απαίτηση από τους μετόχους της νέας Π.Α.Ε.. Θα είχα κάθε δικαίωμα και δίκιο να έχω, δεδομένου ότι ξόδεψα ένα τεράστιο ποσό, για τα δεδομένα της Γ' Εθνικής και όχι μόνο, για να επιτύχει η 1η ομάδα την άνοδο στη Football League (χώρια τα χρήματα που διέθεσα για τα άλλα τμήματα). Ουσιαστικά προσφέρω ένα μεγάλο δώρο στη νέα Π.Α.Ε. και γενικότερα στον Εργοτέλη. Δηλώνω όχι απλά πρόθυμος να αποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, εφόσον αυτή είναι η επιθυμία των μετόχων, αλλά επίσης αποφασισμένος να παραιτηθώ άμεσα αν στη γενική συνέλευση δεν βρεθεί λύση, αναλαμβάνοντας εμπράκτως την ευθύνη. Το μόνο που θέλω, ανεξάρτητα αν εγώ συμμετέχω ή όχι, είναι να βρεθεί μια έντιμη και αξιόπιστη λύση για την ομάδα που αγαπώ όσο τίποτα άλλο μετά την οικογένεια μου (αν και τον τελευταίο χρόνο έβαλα τον Εργοτέλη πάνω ακόμα και από αυτήν).

Απευθύνω ένα ύστατο κάλεσμα προς πάσα κατεύθυνση, προς κάθε έντιμο και οικονομικά ευκατάστατο φίλαθλο Εργοτελίτη, Ηρακλειώτη, Κρητικό, Έλληνα:

Ελάτε να επενδύσετε, να συμμετέχετε θα έλεγα καλύτερα, σε μια καθαρή εταιρεία, σε μια καθαρή ομάδα, σε έναν καθαρό σύλλογο. Μαζί ή μόνοι σας, ως απλοί μέτοχοι ή μεγαλομέτοχοι, έχουμε/έχετε τη δυνατότητα να πάμε/πάτε τον Εργοτέλη αγωνιστικά πολύ ψηλά, στη Super League όπου ανήκει, ακόμα και άμεσα, δημιουργώντας παράλληλα μια βιώσιμη και σύντομα κερδοφόρα εταιρεία.

Σεβόμαστε όλες τις υπόλοιπες ομάδες της Football League, αλλά δεν ζηλεύουμε ούτε φοβόμαστε καμία. Δεν έχουμε όσο κόσμο και δυναμική έχουν κάποιες από αυτές, υπερτερούμε όμως σε άλλα στοιχεία τα οποία τελικά έχουν μεγαλύτερη σημασία: ακαδημίες, ανθρώπινο δυναμικό, πλάνο, ικανότητα και θέληση. Και όπως επικρατήσαμε τη χρονιά που πέρασε, όπως και στο παρελθόν, απέναντι σε ομάδες με πολύ κόσμο και μεγάλη δύναμη εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, αντιμετωπίζοντας ορισμένες φορές ακόμα και τον «υπόκοσμο» του ελληνικού ποδοσφαίρου, έτσι μπορούμε να επικρατήσουμε και πάλι, φέτος ή του χρόνου το αργότερο, έχοντας μάλιστα πλέον μεγαλύτερη εμπειρία και γνώση ώστε να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Το μόνο που μας λείπει είναι τα χρήματα. Αν τα βρούμε, κανένας και τίποτα δεν πρόκειται να μας σταματήσει! Σας το υποσχέθηκα πέρυσι και τήρησα την υπόσχεση μου. Σας το υπόσχομαι και φέτος».

Read 4088 times Last modified on Friday, 07 July 2017 12:46
Rate this item
(0 votes)

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi