karatzis ofi 500x167

lokal-500-176-2019

kortsidakis 500x176 arxontiko

metropole500x167

KABAKAS-mvpnnnn

assariotakis500x176

benneto ofi 414x140

georgia500X176

skai-korts500x176

dandaliskentriko-banner-500x167

ALMYRA2018

stella

500x167 garden

ASFALEISKRITI500X176

manolios4800x167

sevensc500x167

terranet500x176

dandaliskentriko-banner-500x176

vavoulas black-clean 500x167

pastarela-500-176-2019

watercity500x176

proactive-414-140

autotrack 500X176 2

koumantakis500x176

fimi500x167

fastfitness 500X176 01

winnerkorts

H Περιφέρεια, ο αθλητισμός, τα 22 έργα στην Κρήτη και μια ιστορική ευκαιρία

17 Feb 2020 Written by
Του Γιώργου Κορτσιδάκη
O Nίκος Συριγωνάκης έχει σήμερα το σημαντικό πόστο του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, όμως για όλους εμάς τους αθλητικούς συντάκτες, παραμένει ένας γνήσιος άνθρωπος του αθλητισμού, καθώς υπήρξε διατητής ποδοσφαίρου.
Αλλωστε, παραμένει επικεφαλής και στο κομμάτι του αθλητισμού της Περιφέρειας Κρήτης, για την οποία όταν μιλάμε για το θέμα του αθλητισμού, δεν μιλάμε για μια τυπική διαδικασία, αλλά για μια προτεραιότητα με βαθιά παρέμβαση, στην ατζέντα της.
Η Περιφέρεια Κρήτης, μπαίνει μπροστά σε όλες τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που γίνονται στο νησί, με τελευταία τα δυο μεγάλα μπασκετικά events το Αll Star Game, αλλά και τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.
Ο Νίκος Συριγωνάκης βρέθηκε στην εκπομπή WINNER της τηλεόρασης CRETA και μας μίλησε για τα τις 22 αθλητικές εγκαταστάσεις, που κατασκευάζονται ή ανακατασκευάζονται σήμερα σε όλη την Κρήτη.
Για τον κοινωνικό αθλητισμό, που είναι «σημαία» της Περιφέρειας με 200 παιδιά ευπαθών ομάδων να αθλούνται δωρεάν, σήμερα σε όλο το νησί.
Για τον αθλητικό τουρισμό και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που επιδιώκει η Περιφέρεια στηρίζοντας διεθνείς διοργανώσεις και μεγάλα Πανελλήνια πρωταθληματα στην Κρήτη (Ξιφασκία, τζουντο, ταε-κβο-ντο).
Για τη συμβολή της Περιφέρειας Κρήτης στον μαζικό αθλητισμό, όπως το πετυχημένο Run Greece, με την συμμετοχή χιλιάδες κόσμου.
Μας μίλησε ακόμη, για τον αγαπημένο του ΟΦΗ, τον οποίο τίμησε και διοικητικά σε δύσκολες εποχές, αλλά και για τον Μιχάλη Μπούση, ο οποίος έχει γνωστοποιήσει στην Περιφέρεια Κρήτης, το μεγάλο του πρότζεκτ για τον ΟΦΗ, στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο.
Ακόμα μας μίλησε και για τα προβλήματα που υπάρχουν  στην Ηρακλειώτική διαιτησία, για τα οποία ο ίδιος προσπαθεί να βρεί λύση και πιστεύει ότι θα το πετύχει!
Για το Νίκο Συριγωνάκη, μέσα στο μεγάλο φόρτο δουλειάς που έχει καθημερινά ο ρόλος του Αντιπεριφερειάρχη, ο αθλητισμός, "με ξεκουράζει" όπως λέει.
Ενώ χαρακτηρίζει "ιστορική ευκαιρία για την Κρήτη, που Περιφερειάρχης είναι ο Σταύρος Αραουτάκης, ο οποίος αγαπάει τον αθλητισμό και ειδικά τον Ερασιτεχνικό αθλητισμό".
Για την συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα, όπως ήταν πρόσφατα το All Star Game και ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδος, ο Νίκος Συριγωνάκης λέει πως "ήταν μια καλή επιβεβαίωση ότι το νησί μας, είναι ένας ασφαλής, αγαπητός και φιλόξενος αθλητικός προορισμός".
Για τον ΟΦΗ, τον οποίο υπηρέτησε και διοικητικά στη νεότερη εποχή του και  τη φετινή του πορεία, τονίζει πως "περίμενα κάτι καλύτερο φέτος ακόμα και απο αυτό που έχει γίνει. Ο ΟΦΗ είναι μια πλήρης ομάδα. Δοικητικά, Οικονομικά, οργανωτικά, με υποδομές. Δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην είναι στην πεντάδα. Και πιστεύω ότι τελικά θα είναι. Η χρονιά αυτή είναι για τον ΟΦΗ. Εκανε μια κοιλιά, αλλά πιστεώ ότι τελικά θα τα καταφέρει. Το ρόστερ του ΟΦΗ είναι πολύ καλύτερο απο κάποιες άλλες ομάδες. Αρα, θεωρώ ότι του ανήκει μια απο τις προνομιούχες θέσεις" τονίζει, ενώ αναφέρεται και στις εντυπώσεις που του έχει δημιουργήσει η γνωριμία με τον Μιχάλη Μπούση, ο οποιος έχει γνωστοποιήσει στην Περιφέρεια Κρήτης, το πρότζεκτ που έχει για τον ΟΦΗ. Οπως λέει "θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Μπούσης, ήρθε στην Κρήτη για να μείνει. Μας έχει αναλύσει τα επενδυτικά σχέδια του στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο.Πιστεύω ότι είναι ότι καλύτερο, μπορούσε να έχει η ομάδα μας, αυτή τη στιγμή".
Για τα αθλητικά έργα που γίνονται αυτή τη στιγμή στην Κρήτη, υπο την αιγίδα της Περιφέρειας ο Συριγωνάκης λέει ότι "αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο στάδιο ανακατασκευής και ανακαίνισης, 22 αθλητικές εγκαταστάσεις διαφόρων αθλημάτων, σε όλη την Κρήτη".
Ενώ στα κυρίαρχα θέματα που απασχολούν την Περιφέρεια στο θέμα αθλητισμός είναι "οι αθλητικές υποδομές, να έχουν ασφάλεια, αυτό είναι κύριο μέλημα μας. Δίνουμε βαρύτητα στον κοινωνικό αθλητισμό.
Είναι μια πρωτοποριακή κίνηση της Περιφέρειας Κρήτης, να δίνει δυνατότητα σε ευπαθείς ομάδες να αθλούνται δωρεάν. Θέλω να ευχαριστήσω τους συλλόγους όλου του νησιού, που έχουν αγκαλιάσει αυτήν την προσπάθεια. Περίπου 200 παιδιά έχουν ενταχθεί σε όλη την Κρήτη, στον κοινωνικό αθλητισμό. Είμαστε επίσης διοργανωτές και συνδιοργανωτές σε μεγάλες διοργανώσεις.
Προβάλλεται το νησί μας και μας ενδιαφέρει. Ακόμη συμβάλουμε σε μαζικό αθλητισμό όπως το run Greece. Αλλά δίνουμε και νότα χαράς στην περιφέρεια. Επίσης συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Ακόμη, επενδύουμε πολύ στον αθλητισμό τουρισμό. Κάνουμε ενέργειες για να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο, πριν τον Μάιο και μετά τον Οκτώβριο. Εγινε το Παγκόσμιο ξιφασκίας, μεγάλες διοργανώσεις σε τζούντο και ταε-κβο ντο".
Για τα αθλητικά έργα που γίνονται σε όλη την Κρήτη, τονίζει ότι "υπάρχει μια ίση κατανομή σε όλα τα μέρη της Κρήτης. Τα επόμενα δυο χρόνια, όλες οι αθλητικές υποδομές της Κρήτης, θα είναι σε υψηλό επίπεδο.
Είμαστε σε καλό επίπεδο. Οτι έχει σχέση με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, μας ενδιαφέρει. Ο αθλητισμός είναι χαρά, υγεία, γιορτή. Θέλουμε μικρά παιδιά να αγαπήσουν και να αγκαλιάσουν τον αθλητισμό".
Για το κλειστό κολυμβητήριο στην Κρήτη, που είναι ένας μεγάλος στόχος για το Ηράκλειο, ο Αντιπεριφερειάρχης, επισημαίνει πως "έχουν γίνει συζητήσεις με το κλειστό κολυμβητήριο. Πρώτα να βρούμε το χώρο και μετά να προχωρήσουμε. Χρειάζεται επειγόντως η Κρήτη ένα κλειστό κολυμβητήριο".
Τέλος, ως πρώην διαιτητής και πρόεδρος του Συνδέσμου διαιτητών Ηρακλείου, για τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στην Ηρακλειώτική διαιτησία, τονίζει πως "υπάρχουν προβλήμτα στην Ηρακλειώτική διαιτησία. Θέλει το χρόνο του. Σε αυτά τα θέματα δεν φταίει ποτέ ο ένας. Πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική και θα βρεθεί η λύση γιατί το χρειάζεται το τοπικό ποδόσφαιρο".
Δείτε στο παρακάτω VIDEO της εκμπομπής WINNER στην τηλεόραση CRETA όλη τη συνέντευξη του αντιπεριφερειάρχη Κρήτης, Νίκου Συριγωνάκη.
 
Read 1917 times Last modified on Sunday, 23 February 2020 23:26
Rate this item
(0 votes)

Media

Νεότερα Άρθρα

liveonyou-livestream

stoixim2019

logo rossetti 300dpi